פראטה (בסיסית) ללא גלוטן
2016-12-04- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
הפראטה הוא לחם שטוח והיתרון שלו מבחינתנו, שהוא אינו זקוק לגלוטן כמו לחם רגיל היות ואין בו שימוש בשמרים והוא, כאמור, שטוח.
הפראטה הוא לחם הודי ובין הלחמים ההודים השטוחים (כגון פורי וצ'אפטי) הוא העבה ועשיר ביותר.
יתרון נוסף, זה קלות ההכנה. 10 דקות עבודה ויש לנו לחם שטוח טעים להפליא שמזכיר מאוד בטעמו את המלווח התמני ועם קצת תוספת דבש נקבל מופלטה מרוקאית.
במתכון זה אני מכין את הפראטה במתכון ללא גלוטן, כמובן, ובמתכון הבסיסי שלו. ניתן להכין פראטה ללא גלוטן עם תפו"א (אלו פראטה), פראטה ללא גלוטן עם גבינה ועוד.
כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – "שי של הטבע" ( במקרה הזה ב"קמח בצק דק" מסדרת "שי של הטבע" – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (אופציה 2).
בתאבון,
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח דק - שי של הטבע 3.5 כוסות
- 125 גרם קמח אורז מלא 1 כוס
- 125 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 75 גרם קמח חומוס 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 25 גרם קמח דורה לבנה 3 כפות
- 1/2 כף קסנטן גאם
- 1/2 כף סיבים תזונתיים לא חובה
- במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה(כ- 7 עד 10 דקות)
- נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
תגובות (20)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
פראטה (בסיסית) ללא גלוטן
2016-12-04- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
הפראטה הוא לחם שטוח והיתרון שלו מבחינתנו, שהוא אינו זקוק לגלוטן כמו לחם רגיל היות ואין בו שימוש בשמרים והוא, כאמור, שטוח.
הפראטה הוא לחם הודי ובין הלחמים ההודים השטוחים (כגון פורי וצ'אפטי) הוא העבה ועשיר ביותר.
יתרון נוסף, זה קלות ההכנה. 10 דקות עבודה ויש לנו לחם שטוח טעים להפליא שמזכיר מאוד בטעמו את המלווח התמני ועם קצת תוספת דבש נקבל מופלטה מרוקאית.
במתכון זה אני מכין את הפראטה במתכון ללא גלוטן, כמובן, ובמתכון הבסיסי שלו. ניתן להכין פראטה ללא גלוטן עם תפו"א (אלו פראטה), פראטה ללא גלוטן עם גבינה ועוד.
כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – "שי של הטבע" ( במקרה הזה ב"קמח בצק דק" מסדרת "שי של הטבע" – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (אופציה 2).
בתאבון,
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח דק - שי של הטבע 3.5 כוסות
- 125 גרם קמח אורז מלא 1 כוס
- 125 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 75 גרם קמח חומוס 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 25 גרם קמח דורה לבנה 3 כפות
- 1/2 כף קסנטן גאם
- 1/2 כף סיבים תזונתיים לא חובה
- במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה(כ- 7 עד 10 דקות)
- נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
posted by שני on 04/12/2016
היי שי,
אפשרי לעשייה גם בלי להשתמש בקמח תפו"א? מה השינוי שצריך לעשות כדי לבצע את זה?
תודה! שני
posted by שי ללא גלוטן on 04/12/2016
היי שני.
כן אפשר להמיר את הכל בטפיוקה או להחליף את התפו"א בקורנפלור.
שי.
posted by שני on 05/12/2016
תודה רבה על המענה הזריז!
האם אפשר לבצע את השינוי הזה בכל מתכון שיש בו עמילן או קמח תפו"א?
האם בקמחים המוכנים שלך יש תפו"א?
posted by שני on 05/12/2016
תודה רבה על המענה הזריז!
האם אפשר לבצע את השינוי הזה בכל מתכון שיש בו עמילן/קמח תפו"א?
האם בקמחים המוכנים שלך יש תפו"א?
posted by שי ללא גלוטן on 09/12/2016
כן כן 🙂
בקמחים שלי יש עמילן תפו"א ואפשר להמיר את התפו"א בעמילן טפיוקה או קורנפלור.
שי.
posted by ליאן on 13/12/2016
היי תודה על המתכון
במה אפשר להחליף את הקמח דורה לבנה….לא מצליחה להשיג אותו…
והאם אפשר להקפיא את הבצק ולהכין כל פעם כמות של 2 יחידות?
posted by עדי on 23/02/2017
הי אפשר להמיר בקמח תמי? או קמח אחר אשר אינו מכיל גלוטן?
posted by שי ללא גלוטן on 25/02/2017
קמח תמי, למיטב ידיעתי, מכיל אחוז גבוה של עמילן וזה שונה לחלוטין מהקמחים שלי שמכילים דגנים כגון דוחן, דורה, חומוס, עדשים אדומות ועוד.
לא יודע להגיד לך, איך קמח עשיר בעמילן יתנהג במתכון הזה.
שי.
posted by שרונה on 28/02/2017
שלום, האם ניתן להקפיא מנות של בצק מרודד ומרוח בחמאה לפני טיגון?
תודה, שרונה
posted by שי ללא גלוטן on 24/06/2017
כן.
בצק מרודד כגון הפרטה, פיצה וכו' אין בעיה להקפיא.
יש בעיה להקפיא בצק תפוח.
שי.
posted by טובה שומר on 21/03/2017
הי שי
אפשר להמיר את החמאה בשמן זית במתכון של הפריחה?
תודה ליד
posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017
היי,
כן בהחלט. כמובן שהטעם יהיה שונה, אבל זה בהחלט אפשרי.
שי
posted by מיכל on 03/04/2017
קודם כל זה פראנטה (עם נ)
שנית, מה זה קמח דורה לבנה? יש משהו זמין יותר שאפשר להשתמש בו?
וקמח עדשים יכול להחליף את הקמח חומוס?
תודה 🙂
posted by שי ללא גלוטן on 08/04/2017
קמח דורה לבנה זה סרגום ואפשר להשיג אותו ברשתות הגדולות ובחנויות הטבע.
למעט הטעם השונה, בהחלט, קמח עדשים יכול להחליף קמח חומוס.
ותודה על התיקון 🙂
שי
posted by אוריה on 25/04/2019
הי שי,
נחשפתי לארונה לאתר שלך, עקב מעבר לתזונה ללא גלוטן.
אני לא גרה בארץ ואין להשיג אצלנו קמח דוחן, במה אוכל להחליף אותו?
יש אצלנו קמח ללא גלוטן, אורז, תפ״א , חומוס.
תודה על העזרה.
posted by שי ללא גלוטן on 26/04/2019
היי אוריה,
לפי הקמחים שתיארת זה מעט בעייתי.
הכי קרוב לדוחן זה הקמח חומוס, אבל הטעם שלו שונה לחלוטין וכמובן שיש בעיה עם הטעמים.
תנסה לחפש קמח סורגום, הוא אמור להיות יותר פופלרי בעולם ויחסי דומה לדוחן.
שי
posted by לי on 27/07/2019
היי,
במה ניתן להחליף קמח חומוס? (אלרגית)
posted by שי ללא גלוטן on 28/07/2019
היי,
ניתן להחליף את הקמח חומוס בכל קמח שאינו קמח עמילן (דוחן, סורגום, מש, אמרנט, טף וכו').
בהצלחה.
שי
posted by שפירא הגר on 29/10/2019
אני אלרגית לקסנטן גאם. האם אפשרי להכין בלעדיו?
posted by שי ללא גלוטן on 01/02/2020
היי שפירה,
בהחלט אבל תצטרכי לשים גואר גאם או CMC.
שי