פראטה (בסיסית) ללא גלוטן

2016-12-04
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

הפראטה הוא לחם שטוח והיתרון שלו מבחינתנו, שהוא אינו זקוק לגלוטן כמו לחם רגיל היות ואין בו שימוש בשמרים והוא, כאמור, שטוח.
הפראטה הוא לחם הודי ובין הלחמים ההודים השטוחים (כגון פורי וצ’אפטי) הוא העבה ועשיר ביותר.

יתרון נוסף, זה קלות ההכנה. 10 דקות עבודה ויש לנו לחם שטוח טעים להפליא שמזכיר מאוד בטעמו את המלווח התמני ועם קצת תוספת דבש נקבל מופלטה מרוקאית.

במתכון זה אני מכין את הפראטה במתכון ללא גלוטן, כמובן, ובמתכון הבסיסי שלו. ניתן להכין פראטה ללא גלוטן עם תפו”א (אלו פראטה), פראטה ללא גלוטן עם גבינה ועוד.

כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – “שי של הטבע” ( במקרה הזה ב”קמח בצק דק” מסדרת “שי של הטבע” – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (אופציה 2).

בתאבון,

שי ללא גלוטן

פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרים
מנות: יחידות
הוראות
  1. במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה(כ- 7 עד 10 דקות)
  2. נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
  3. פותחים כדור לצורת פיתה דקה. חשוב מאוד לקמח כל הזמן את משטח העבודה והכי מומלץ לעבוד על השיש.
  4. מורחים בעזרת מברשת מעט מהחמאה המומסת במרכז הפיתה. מקפלים שלישי מהפיתה לכיוון המרכז ואת החלק השני על החלק הראשון.
  5. נקבל מלבן בעל שני כיפולים.
  6. נקפל את המלבן לצורת ריבוע כאשר הקיפול הראשון עד שליש המלבן והקיפול השני יתן לנו צורת ריבוע.
  7. נקבל פיתה מרובעת ובעזרת מערוך נרדד אותה לפי 1.5 מגודלה. גם כאן, חובה לדאוג למשטח מקומח. הבצק מעט רטוב ואם ברידוד המשטח לא יהיה מספיק מקומח, הפיתה תדבק לשיש.
  8. משמנים מעט מחבת (דגש על מעט) בחמאה או בשמן זית ומטגנים כ-2 דקות בכל צד, עד קבלת גוון זהוב. בתאבון - שי ללא גלוטן 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות מתכון

תגובות (20)

  1. posted by שני on דצמבר 4, 2016

    היי שי,
    אפשרי לעשייה גם בלי להשתמש בקמח תפו”א? מה השינוי שצריך לעשות כדי לבצע את זה?

    תודה! שני

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on דצמבר 4, 2016

      היי שני.
      כן אפשר להמיר את הכל בטפיוקה או להחליף את התפו”א בקורנפלור.
      שי.

        הגב
      • posted by שני on דצמבר 5, 2016

        תודה רבה על המענה הזריז!
        האם אפשר לבצע את השינוי הזה בכל מתכון שיש בו עמילן או קמח תפו”א?
        האם בקמחים המוכנים שלך יש תפו”א?

          הגב
      • posted by שני on דצמבר 5, 2016

        תודה רבה על המענה הזריז!
        האם אפשר לבצע את השינוי הזה בכל מתכון שיש בו עמילן/קמח תפו”א?
        האם בקמחים המוכנים שלך יש תפו”א?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on דצמבר 9, 2016

          כן כן 🙂
          בקמחים שלי יש עמילן תפו”א ואפשר להמיר את התפו”א בעמילן טפיוקה או קורנפלור.
          שי.

            הגב
  2. posted by ליאן on דצמבר 13, 2016

    היי תודה על המתכון
    במה אפשר להחליף את הקמח דורה לבנה….לא מצליחה להשיג אותו…
    והאם אפשר להקפיא את הבצק ולהכין כל פעם כמות של 2 יחידות?

      הגב
  3. posted by עדי on פברואר 23, 2017

    הי אפשר להמיר בקמח תמי? או קמח אחר אשר אינו מכיל גלוטן?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on פברואר 25, 2017

      קמח תמי, למיטב ידיעתי, מכיל אחוז גבוה של עמילן וזה שונה לחלוטין מהקמחים שלי שמכילים דגנים כגון דוחן, דורה, חומוס, עדשים אדומות ועוד.
      לא יודע להגיד לך, איך קמח עשיר בעמילן יתנהג במתכון הזה.
      שי.

        הגב
  4. posted by שרונה on פברואר 28, 2017

    שלום, האם ניתן להקפיא מנות של בצק מרודד ומרוח בחמאה לפני טיגון?
    תודה, שרונה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on יוני 24, 2017

      כן.
      בצק מרודד כגון הפרטה, פיצה וכו’ אין בעיה להקפיא.
      יש בעיה להקפיא בצק תפוח.
      שי.

        הגב
  5. posted by טובה שומר on מרץ 21, 2017

    הי שי
    אפשר להמיר את החמאה בשמן זית במתכון של הפריחה?
    תודה ליד

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on ספטמבר 16, 2017

      היי,
      כן בהחלט. כמובן שהטעם יהיה שונה, אבל זה בהחלט אפשרי.
      שי

        הגב
  6. posted by מיכל on אפריל 3, 2017

    קודם כל זה פראנטה (עם נ)
    שנית, מה זה קמח דורה לבנה? יש משהו זמין יותר שאפשר להשתמש בו?
    וקמח עדשים יכול להחליף את הקמח חומוס?
    תודה 🙂

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on אפריל 8, 2017

      קמח דורה לבנה זה סרגום ואפשר להשיג אותו ברשתות הגדולות ובחנויות הטבע.
      למעט הטעם השונה, בהחלט, קמח עדשים יכול להחליף קמח חומוס.
      ותודה על התיקון 🙂
      שי

        הגב
  7. posted by אוריה on אפריל 25, 2019

    הי שי,
    נחשפתי לארונה לאתר שלך, עקב מעבר לתזונה ללא גלוטן.
    אני לא גרה בארץ ואין להשיג אצלנו קמח דוחן, במה אוכל להחליף אותו?
    יש אצלנו קמח ללא גלוטן, אורז, תפ״א , חומוס.
    תודה על העזרה.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on אפריל 26, 2019

      היי אוריה,
      לפי הקמחים שתיארת זה מעט בעייתי.
      הכי קרוב לדוחן זה הקמח חומוס, אבל הטעם שלו שונה לחלוטין וכמובן שיש בעיה עם הטעמים.
      תנסה לחפש קמח סורגום, הוא אמור להיות יותר פופלרי בעולם ויחסי דומה לדוחן.
      שי

        הגב
  8. posted by לי on יולי 27, 2019

    היי,
    במה ניתן להחליף קמח חומוס? (אלרגית)

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on יולי 28, 2019

      היי,
      ניתן להחליף את הקמח חומוס בכל קמח שאינו קמח עמילן (דוחן, סורגום, מש, אמרנט, טף וכו’).
      בהצלחה.
      שי

        הגב
  9. posted by שפירא הגר on אוקטובר 29, 2019

    אני אלרגית לקסנטן גאם. האם אפשרי להכין בלעדיו?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on פברואר 1, 2020

      היי שפירה,
      בהחלט אבל תצטרכי לשים גואר גאם או CMC.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

פראטה (בסיסית) ללא גלוטן

2016-12-04
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

הפראטה הוא לחם שטוח והיתרון שלו מבחינתנו, שהוא אינו זקוק לגלוטן כמו לחם רגיל היות ואין בו שימוש בשמרים והוא, כאמור, שטוח.
הפראטה הוא לחם הודי ובין הלחמים ההודים השטוחים (כגון פורי וצ’אפטי) הוא העבה ועשיר ביותר.

יתרון נוסף, זה קלות ההכנה. 10 דקות עבודה ויש לנו לחם שטוח טעים להפליא שמזכיר מאוד בטעמו את המלווח התמני ועם קצת תוספת דבש נקבל מופלטה מרוקאית.

במתכון זה אני מכין את הפראטה במתכון ללא גלוטן, כמובן, ובמתכון הבסיסי שלו. ניתן להכין פראטה ללא גלוטן עם תפו”א (אלו פראטה), פראטה ללא גלוטן עם גבינה ועוד.

כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – “שי של הטבע” ( במקרה הזה ב”קמח בצק דק” מסדרת “שי של הטבע” – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (אופציה 2).

בתאבון,

שי ללא גלוטן

פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרים
מנות: יחידות
הוראות
  1. במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה(כ- 7 עד 10 דקות)
  2. נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
  3. פותחים כדור לצורת פיתה דקה. חשוב מאוד לקמח כל הזמן את משטח העבודה והכי מומלץ לעבוד על השיש.
  4. מורחים בעזרת מברשת מעט מהחמאה המומסת במרכז הפיתה. מקפלים שלישי מהפיתה לכיוון המרכז ואת החלק השני על החלק הראשון.
  5. נקבל מלבן בעל שני כיפולים.
  6. נקפל את המלבן לצורת ריבוע כאשר הקיפול הראשון עד שליש המלבן והקיפול השני יתן לנו צורת ריבוע.
  7. נקבל פיתה מרובעת ובעזרת מערוך נרדד אותה לפי 1.5 מגודלה. גם כאן, חובה לדאוג למשטח מקומח. הבצק מעט רטוב ואם ברידוד המשטח לא יהיה מספיק מקומח, הפיתה תדבק לשיש.
  8. משמנים מעט מחבת (דגש על מעט) בחמאה או בשמן זית ומטגנים כ-2 דקות בכל צד, עד קבלת גוון זהוב. בתאבון - שי ללא גלוטן 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe