4 דצמבר, 2016
פראטה (בסיסית) ללא גלוטן

הפראטה הוא לחם שטוח והיתרון שלו מבחינתנו, שהוא אינו זקוק לגלוטן כמו לחם רגיל היות ואין בו שימוש בשמרים והוא, כאמור, שטוח.
הפראטה הוא לחם הודי ובין הלחמים ההודים השטוחים (כגון פורי וצ'אפטי) הוא העבה ועשיר ביותר.
יתרון נוסף, זה קלות ההכנה. 10 דקות עבודה ויש לנו לחם שטוח טעים להפליא שמזכיר מאוד בטעמו את המלווח התמני ועם קצת תוספת דבש נקבל מופלטה מרוקאית.
במתכון זה אני מכין את הפראטה במתכון ללא גלוטן, כמובן, ובמתכון הבסיסי שלו. ניתן להכין פראטה ללא גלוטן עם תפו"א (אלו פראטה), פראטה ללא גלוטן עם גבינה ועוד.
כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – "שי של הטבע" ( במקרה הזה ב"קמח בצק דק" מסדרת "שי של הטבע" – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (אופציה 2).
בתאבון,
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח דק - שי של הטבע 3.5 כוסות
- 125 גרם קמח אורז מלא 1 כוס
- 125 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 75 גרם קמח חומוס 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 25 גרם קמח דורה לבנה 3 כפות
- 1/2 כף קסנטן גאם
- 1/2 כף סיבים תזונתיים לא חובה
- במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה(כ- 7 עד 10 דקות)
- נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
20 thoughts
היי שי,
אפשרי לעשייה גם בלי להשתמש בקמח תפו"א? מה השינוי שצריך לעשות כדי לבצע את זה?
תודה! שני
היי שני.
כן אפשר להמיר את הכל בטפיוקה או להחליף את התפו"א בקורנפלור.
שי.
תודה רבה על המענה הזריז!
האם אפשר לבצע את השינוי הזה בכל מתכון שיש בו עמילן או קמח תפו"א?
האם בקמחים המוכנים שלך יש תפו"א?
תודה רבה על המענה הזריז!
האם אפשר לבצע את השינוי הזה בכל מתכון שיש בו עמילן/קמח תפו"א?
האם בקמחים המוכנים שלך יש תפו"א?
כן כן 🙂
בקמחים שלי יש עמילן תפו"א ואפשר להמיר את התפו"א בעמילן טפיוקה או קורנפלור.
שי.
היי תודה על המתכון
במה אפשר להחליף את הקמח דורה לבנה….לא מצליחה להשיג אותו…
והאם אפשר להקפיא את הבצק ולהכין כל פעם כמות של 2 יחידות?
הי אפשר להמיר בקמח תמי? או קמח אחר אשר אינו מכיל גלוטן?
קמח תמי, למיטב ידיעתי, מכיל אחוז גבוה של עמילן וזה שונה לחלוטין מהקמחים שלי שמכילים דגנים כגון דוחן, דורה, חומוס, עדשים אדומות ועוד.
לא יודע להגיד לך, איך קמח עשיר בעמילן יתנהג במתכון הזה.
שי.
שלום, האם ניתן להקפיא מנות של בצק מרודד ומרוח בחמאה לפני טיגון?
תודה, שרונה
כן.
בצק מרודד כגון הפרטה, פיצה וכו' אין בעיה להקפיא.
יש בעיה להקפיא בצק תפוח.
שי.
הי שי
אפשר להמיר את החמאה בשמן זית במתכון של הפריחה?
תודה ליד
היי,
כן בהחלט. כמובן שהטעם יהיה שונה, אבל זה בהחלט אפשרי.
שי
קודם כל זה פראנטה (עם נ)
שנית, מה זה קמח דורה לבנה? יש משהו זמין יותר שאפשר להשתמש בו?
וקמח עדשים יכול להחליף את הקמח חומוס?
תודה 🙂
קמח דורה לבנה זה סרגום ואפשר להשיג אותו ברשתות הגדולות ובחנויות הטבע.
למעט הטעם השונה, בהחלט, קמח עדשים יכול להחליף קמח חומוס.
ותודה על התיקון 🙂
שי
הי שי,
נחשפתי לארונה לאתר שלך, עקב מעבר לתזונה ללא גלוטן.
אני לא גרה בארץ ואין להשיג אצלנו קמח דוחן, במה אוכל להחליף אותו?
יש אצלנו קמח ללא גלוטן, אורז, תפ״א , חומוס.
תודה על העזרה.
היי אוריה,
לפי הקמחים שתיארת זה מעט בעייתי.
הכי קרוב לדוחן זה הקמח חומוס, אבל הטעם שלו שונה לחלוטין וכמובן שיש בעיה עם הטעמים.
תנסה לחפש קמח סורגום, הוא אמור להיות יותר פופלרי בעולם ויחסי דומה לדוחן.
שי
היי,
במה ניתן להחליף קמח חומוס? (אלרגית)
היי,
ניתן להחליף את הקמח חומוס בכל קמח שאינו קמח עמילן (דוחן, סורגום, מש, אמרנט, טף וכו').
בהצלחה.
שי
אני אלרגית לקסנטן גאם. האם אפשרי להכין בלעדיו?
היי שפירה,
בהחלט אבל תצטרכי לשים גואר גאם או CMC.
שי