fbpx

פראטה (בסיסית) ללא גלוטן

Comments : 20 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

הפראטה הוא לחם שטוח והיתרון שלו מבחינתנו, שהוא אינו זקוק לגלוטן כמו לחם רגיל היות ואין בו שימוש בשמרים והוא, כאמור, שטוח.
הפראטה הוא לחם הודי ובין הלחמים ההודים השטוחים (כגון פורי וצ’אפטי) הוא העבה ועשיר ביותר.

יתרון נוסף, זה קלות ההכנה. 10 דקות עבודה ויש לנו לחם שטוח טעים להפליא שמזכיר מאוד בטעמו את המלווח התמני ועם קצת תוספת דבש נקבל מופלטה מרוקאית.

במתכון זה אני מכין את הפראטה במתכון ללא גלוטן, כמובן, ובמתכון הבסיסי שלו. ניתן להכין פראטה ללא גלוטן עם תפו”א (אלו פראטה), פראטה ללא גלוטן עם גבינה ועוד.

כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – “שי של הטבע” ( במקרה הזה ב”קמח בצק דק” מסדרת “שי של הטבע” – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (אופציה 2).

בתאבון,

שי ללא גלוטן

פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרים
מנות: יחידות
הוראות
  1. במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה(כ- 7 עד 10 דקות)
  2. נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
  3. פותחים כדור לצורת פיתה דקה. חשוב מאוד לקמח כל הזמן את משטח העבודה והכי מומלץ לעבוד על השיש.
  4. מורחים בעזרת מברשת מעט מהחמאה המומסת במרכז הפיתה. מקפלים שלישי מהפיתה לכיוון המרכז ואת החלק השני על החלק הראשון.
  5. נקבל מלבן בעל שני כיפולים.
  6. נקפל את המלבן לצורת ריבוע כאשר הקיפול הראשון עד שליש המלבן והקיפול השני יתן לנו צורת ריבוע.
  7. נקבל פיתה מרובעת ובעזרת מערוך נרדד אותה לפי 1.5 מגודלה. גם כאן, חובה לדאוג למשטח מקומח. הבצק מעט רטוב ואם ברידוד המשטח לא יהיה מספיק מקומח, הפיתה תדבק לשיש.
  8. משמנים מעט מחבת (דגש על מעט) בחמאה או בשמן זית ומטגנים כ-2 דקות בכל צד, עד קבלת גוון זהוב. בתאבון - שי ללא גלוטן 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

20s COMMENTS

20 thoughts

  • שני
    דצמבר 4, 2016 at 6:45 pm

    היי שי,
    אפשרי לעשייה גם בלי להשתמש בקמח תפו”א? מה השינוי שצריך לעשות כדי לבצע את זה?

    תודה! שני

    • דצמבר 4, 2016 at 7:17 pm

      היי שני.
      כן אפשר להמיר את הכל בטפיוקה או להחליף את התפו”א בקורנפלור.
      שי.

      • שני
        דצמבר 5, 2016 at 8:03 am

        תודה רבה על המענה הזריז!
        האם אפשר לבצע את השינוי הזה בכל מתכון שיש בו עמילן או קמח תפו”א?
        האם בקמחים המוכנים שלך יש תפו”א?

      • שני
        דצמבר 5, 2016 at 8:04 am

        תודה רבה על המענה הזריז!
        האם אפשר לבצע את השינוי הזה בכל מתכון שיש בו עמילן/קמח תפו”א?
        האם בקמחים המוכנים שלך יש תפו”א?

        • דצמבר 9, 2016 at 9:13 pm

          כן כן 🙂
          בקמחים שלי יש עמילן תפו”א ואפשר להמיר את התפו”א בעמילן טפיוקה או קורנפלור.
          שי.

  • ליאן
    דצמבר 13, 2016 at 11:24 am

    היי תודה על המתכון
    במה אפשר להחליף את הקמח דורה לבנה….לא מצליחה להשיג אותו…
    והאם אפשר להקפיא את הבצק ולהכין כל פעם כמות של 2 יחידות?

  • עדי
    פברואר 23, 2017 at 4:16 pm

    הי אפשר להמיר בקמח תמי? או קמח אחר אשר אינו מכיל גלוטן?

    • פברואר 25, 2017 at 4:17 pm

      קמח תמי, למיטב ידיעתי, מכיל אחוז גבוה של עמילן וזה שונה לחלוטין מהקמחים שלי שמכילים דגנים כגון דוחן, דורה, חומוס, עדשים אדומות ועוד.
      לא יודע להגיד לך, איך קמח עשיר בעמילן יתנהג במתכון הזה.
      שי.

  • שרונה
    פברואר 28, 2017 at 6:28 pm

    שלום, האם ניתן להקפיא מנות של בצק מרודד ומרוח בחמאה לפני טיגון?
    תודה, שרונה

    • יוני 24, 2017 at 7:32 pm

      כן.
      בצק מרודד כגון הפרטה, פיצה וכו’ אין בעיה להקפיא.
      יש בעיה להקפיא בצק תפוח.
      שי.

  • מרץ 21, 2017 at 7:07 am

    הי שי
    אפשר להמיר את החמאה בשמן זית במתכון של הפריחה?
    תודה ליד

    • ספטמבר 16, 2017 at 7:27 am

      היי,
      כן בהחלט. כמובן שהטעם יהיה שונה, אבל זה בהחלט אפשרי.
      שי

  • מיכל
    אפריל 3, 2017 at 1:17 pm

    קודם כל זה פראנטה (עם נ)
    שנית, מה זה קמח דורה לבנה? יש משהו זמין יותר שאפשר להשתמש בו?
    וקמח עדשים יכול להחליף את הקמח חומוס?
    תודה 🙂

    • אפריל 8, 2017 at 8:03 am

      קמח דורה לבנה זה סרגום ואפשר להשיג אותו ברשתות הגדולות ובחנויות הטבע.
      למעט הטעם השונה, בהחלט, קמח עדשים יכול להחליף קמח חומוס.
      ותודה על התיקון 🙂
      שי

  • אוריה
    אפריל 25, 2019 at 12:37 pm

    הי שי,
    נחשפתי לארונה לאתר שלך, עקב מעבר לתזונה ללא גלוטן.
    אני לא גרה בארץ ואין להשיג אצלנו קמח דוחן, במה אוכל להחליף אותו?
    יש אצלנו קמח ללא גלוטן, אורז, תפ״א , חומוס.
    תודה על העזרה.

    • אפריל 26, 2019 at 11:15 am

      היי אוריה,
      לפי הקמחים שתיארת זה מעט בעייתי.
      הכי קרוב לדוחן זה הקמח חומוס, אבל הטעם שלו שונה לחלוטין וכמובן שיש בעיה עם הטעמים.
      תנסה לחפש קמח סורגום, הוא אמור להיות יותר פופלרי בעולם ויחסי דומה לדוחן.
      שי

  • לי
    יולי 27, 2019 at 6:39 pm

    היי,
    במה ניתן להחליף קמח חומוס? (אלרגית)

    • יולי 28, 2019 at 12:12 am

      היי,
      ניתן להחליף את הקמח חומוס בכל קמח שאינו קמח עמילן (דוחן, סורגום, מש, אמרנט, טף וכו’).
      בהצלחה.
      שי

  • שפירא הגר
    אוקטובר 29, 2019 at 2:00 pm

    אני אלרגית לקסנטן גאם. האם אפשרי להכין בלעדיו?

    • פברואר 1, 2020 at 1:22 pm

      היי שפירה,
      בהחלט אבל תצטרכי לשים גואר גאם או CMC.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פראטה (בסיסית) ללא גלוטן

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

הפראטה הוא לחם שטוח והיתרון שלו מבחינתנו, שהוא אינו זקוק לגלוטן כמו לחם רגיל היות ואין בו שימוש בשמרים והוא, כאמור, שטוח.
הפראטה הוא לחם הודי ובין הלחמים ההודים השטוחים (כגון פורי וצ’אפטי) הוא העבה ועשיר ביותר.

יתרון נוסף, זה קלות ההכנה. 10 דקות עבודה ויש לנו לחם שטוח טעים להפליא שמזכיר מאוד בטעמו את המלווח התמני ועם קצת תוספת דבש נקבל מופלטה מרוקאית.

במתכון זה אני מכין את הפראטה במתכון ללא גלוטן, כמובן, ובמתכון הבסיסי שלו. ניתן להכין פראטה ללא גלוטן עם תפו”א (אלו פראטה), פראטה ללא גלוטן עם גבינה ועוד.

כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – “שי של הטבע” ( במקרה הזה ב”קמח בצק דק” מסדרת “שי של הטבע” – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (אופציה 2).

בתאבון,

שי ללא גלוטן

פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
פראטה - פיתה הודית (בסיסית) ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 10 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות (ליחידה) 10 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרים
מנות: יחידות
הוראות
  1. במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה(כ- 7 עד 10 דקות)
  2. נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
  3. פותחים כדור לצורת פיתה דקה. חשוב מאוד לקמח כל הזמן את משטח העבודה והכי מומלץ לעבוד על השיש.
  4. מורחים בעזרת מברשת מעט מהחמאה המומסת במרכז הפיתה. מקפלים שלישי מהפיתה לכיוון המרכז ואת החלק השני על החלק הראשון.
  5. נקבל מלבן בעל שני כיפולים.
  6. נקפל את המלבן לצורת ריבוע כאשר הקיפול הראשון עד שליש המלבן והקיפול השני יתן לנו צורת ריבוע.
  7. נקבל פיתה מרובעת ובעזרת מערוך נרדד אותה לפי 1.5 מגודלה. גם כאן, חובה לדאוג למשטח מקומח. הבצק מעט רטוב ואם ברידוד המשטח לא יהיה מספיק מקומח, הפיתה תדבק לשיש.
  8. משמנים מעט מחבת (דגש על מעט) בחמאה או בשמן זית ומטגנים כ-2 דקות בכל צד, עד קבלת גוון זהוב. בתאבון - שי ללא גלוטן 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *