אין מה להגיד, לפחות באוכל, הצרפתים יודעים את העבודה. לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, בניחוח צרפתי עם בצל מאודה נותן לנו לחם עם טעם מתקתק וניחוח מושלם של בצל מאודה והכי חשוב – ללא גלוטן. מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף? הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל ...
לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, בניחוח איטלקי נותן לנו שילוב מדהים, בעיני, של צבעים (טף כהה עם עגבניות אדומות ועשבי תיבול ירוקים), טעמים ומרקם מופלא והכי חשוב – ללא גלוטן. מה לא נאמר על הדגן המופלא הזה, טף? הוא עשיר בברזל, עשיר בסידן, מכיל את כל שמונת חומצות האמינו החיוניות לגוף ...
לחם כפרי מקמח טף, ללא גלוטן, עם אגוזי מלך עושה חשק לאכול אותו עם סלט ירקות טרי, הרבה לימון ושמן זית… הניגוב בסוף של שמן הזית והלימון עם הלחם הנפלא הזה עושה חשק לעוד ועוד (שזה פחות טוב…. 🙂 אגוזי המלך מעניקים לו טעם ייחודי וארומה נפלא. מה לא נאמר ...
[sg_popup id="1"][/sg_popup]לחם כפרי, ללא גלוטן, עם אגוזי מלך שנולד בט"ו בשבט, אבל מתאים ונפלא לכל השנה ומשום מה עושה חשק לאכול אותו עם סלט ירקות טרי, הרבה לימון ושמן זית… הניגוב בסוף של שמן הזית והלימון עם הלחם הנפלא הזה עושה חשק לעוד ועוד (שזה פחות טוב…. 🙂 אגוזי המלך ...
לחם מחמצת ללא גלוטן אינו שונה בהרבה מלחם מחמצת עם גלוטן. החמצמצות נמצאת שם, הפריכות גם וכמובן שמדובר במשהו טבעי לחלוטין ללא שמרים תעשייתיים או חומרים משמרים. גם כאן אפשר להשתולל עם תוספת טעמים והכוונה בל"השתולל" היא באמת להשתולל! תנו לדמיון לעבוד שעות נוספות. לחם מחמצת עם בטטה, בצל מטוגן ...
גרסה שלישית למצה ללא גלוטן וזאת הגרסה לאשכנזים…. צליאקים ספרדים יכולים להכין מצה מקמחי קטניות, צליאקים שאינם רגישים לשיבולת שועל יכולים להכין מצה מושלמת שעלייה ניתן גם לברך, מקמח שיבולת שועל. אתם שואלים, מה נשאר ליוצאי עדות אשכנז, בלי הקטניות ושיבולת השועל? מצה מתערובת קמחי עמילן. הטעם יוצא לא רע בכלל, ...
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי. מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן. לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).