דובשניות עם קמח טף
2015-09-12- רמת קושי:קל
- Add to favorites
קמח טף נכנס לחיינו בזכות העלייה המבורכת מאתיופיה.
מדובר בדגן בעל ערכים תזונתיים מופלאים, טעם שאינו דומיננטי, דבר ההופך אותו לקמח נהדר גם למלוחים וגם למתוקים.
במתכון זה אני משלב קמח טף עם דוחן ואורז וכמובן דבש וככה בקלות הופכים את הדובשניות למעדן בריא ומזין.
בתאבון
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע 1 שקית
- 150 גרם קמח טף 1 כוס
קמח - אופציה 2
- 200 גרם קמח אורז מלא 1/4 1 כוסות
- 200 גרם קמח דוחן 1/4 1 כוסות
- 150 גרם קמח טף 1 כוס
- 50 גרם עמילן טפיוקה 1/4 כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/4 כוס
- 5 גרם קסנטן גאם כפית - שטוחה
- 5 גרם סיבים תזונתיים 1 כף
מנות: יחידות
הוראות
- מחממים את הדבש בסיר עד למצב נוזלי.
- מוסיפים אליו, תוך כדי ערבוב, שמן, סודה לשתייה, סוכר ותבלינים.
- מוסיפים בהדרגה ובזריזות את הביצים הטרופות.
- מקפלים את הקמח שעורבב עם אבקת האפייה, בעזרת כף עץ עד למרקם אחיד וחלק. למי שרוצה ניתן להעביר הכל לקערת מיקסר ולערבב עם וו גיטרה. קצת יפגע במרקם, אבל אפשרי בהחלט.
- מצננים את התערובת למשך חצי שעה במקרר.
- יוצרים כדורים קטנים. מורחים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות עד לקבל ברק. מי שרוצה ציפוי של אבקת סוכר - אין צורך במריחת ביצה.
- אופים כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
- שלב זה למי שרוצה את הגרסה ללא הביצה ועם אבקת הסוכר. בקערה קטנה טורפים אבקת סוכר וחלב. בהתחלה שמים כף חלב ומוסיפים את השניה במידת הצורך. המרקם צריך להיות של טחינה גולמית.
- טובלים כל דובשנית בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים כחצי שעה להתייצבות הציפוי.
- שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
דובשניות עם קמח טף
2015-09-12- רמת קושי:קל
- Add to favorites
קמח טף נכנס לחיינו בזכות העלייה המבורכת מאתיופיה.
מדובר בדגן בעל ערכים תזונתיים מופלאים, טעם שאינו דומיננטי, דבר ההופך אותו לקמח נהדר גם למלוחים וגם למתוקים.
במתכון זה אני משלב קמח טף עם דוחן ואורז וכמובן דבש וככה בקלות הופכים את הדובשניות למעדן בריא ומזין.
בתאבון
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע 1 שקית
- 150 גרם קמח טף 1 כוס
קמח - אופציה 2
- 200 גרם קמח אורז מלא 1/4 1 כוסות
- 200 גרם קמח דוחן 1/4 1 כוסות
- 150 גרם קמח טף 1 כוס
- 50 גרם עמילן טפיוקה 1/4 כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/4 כוס
- 5 גרם קסנטן גאם כפית - שטוחה
- 5 גרם סיבים תזונתיים 1 כף
מנות: יחידות
הוראות
- מחממים את הדבש בסיר עד למצב נוזלי.
- מוסיפים אליו, תוך כדי ערבוב, שמן, סודה לשתייה, סוכר ותבלינים.
- מוסיפים בהדרגה ובזריזות את הביצים הטרופות.
- מקפלים את הקמח שעורבב עם אבקת האפייה, בעזרת כף עץ עד למרקם אחיד וחלק. למי שרוצה ניתן להעביר הכל לקערת מיקסר ולערבב עם וו גיטרה. קצת יפגע במרקם, אבל אפשרי בהחלט.
- מצננים את התערובת למשך חצי שעה במקרר.
- יוצרים כדורים קטנים. מורחים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות עד לקבל ברק. מי שרוצה ציפוי של אבקת סוכר - אין צורך במריחת ביצה.
- אופים כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
- שלב זה למי שרוצה את הגרסה ללא הביצה ועם אבקת הסוכר. בקערה קטנה טורפים אבקת סוכר וחלב. בהתחלה שמים כף חלב ומוסיפים את השניה במידת הצורך. המרקם צריך להיות של טחינה גולמית.
- טובלים כל דובשנית בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים כחצי שעה להתייצבות הציפוי.
- שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe