Loader

דובשניות עם קמח טף

2015-09-12

קמח טף נכנס לחיינו בזכות העלייה המבורכת מאתיופיה.
מדובר בדגן בעל ערכים תזונתיים מופלאים, טעם שאינו דומיננטי, דבר ההופך אותו לקמח נהדר גם למלוחים וגם למתוקים.

במתכון זה אני משלב קמח טף עם דוחן ואורז וכמובן דבש וככה בקלות הופכים את הדובשניות למעדן בריא ומזין.

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

דובשניות עם קמח טף
Print Recipe
מנות זמן הכנה
40 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
40 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 30 דקות
דובשניות עם קמח טף
Print Recipe
מנות זמן הכנה
40 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
40 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מחממים את הדבש בסיר עד למצב נוזלי.
  2. מוסיפים אליו, תוך כדי ערבוב, שמן, סודה לשתייה, סוכר ותבלינים.
  3. מוסיפים בהדרגה ובזריזות את הביצים הטרופות.
  4. מקפלים את הקמח שעורבב עם אבקת האפייה, בעזרת כף עץ עד למרקם אחיד וחלק. למי שרוצה ניתן להעביר הכל לקערת מיקסר ולערבב עם וו גיטרה. קצת יפגע במרקם, אבל אפשרי בהחלט.
  5. מצננים את התערובת למשך חצי שעה במקרר.
  6. יוצרים כדורים קטנים. מורחים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות עד לקבל ברק. מי שרוצה ציפוי של אבקת סוכר - אין צורך במריחת ביצה.
  7. אופים כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  8. שלב זה למי שרוצה את הגרסה ללא הביצה ועם אבקת הסוכר. בקערה קטנה טורפים אבקת סוכר וחלב. בהתחלה שמים כף חלב ומוסיפים את השניה במידת הצורך. המרקם צריך להיות של טחינה גולמית.
  9. טובלים כל דובשנית בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים כחצי שעה להתייצבות הציפוי.
  10. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן

דובשניות עם קמח טף

2015-09-12

קמח טף נכנס לחיינו בזכות העלייה המבורכת מאתיופיה.
מדובר בדגן בעל ערכים תזונתיים מופלאים, טעם שאינו דומיננטי, דבר ההופך אותו לקמח נהדר גם למלוחים וגם למתוקים.

במתכון זה אני משלב קמח טף עם דוחן ואורז וכמובן דבש וככה בקלות הופכים את הדובשניות למעדן בריא ומזין.

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

דובשניות עם קמח טף
Print Recipe
מנות זמן הכנה
40 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
40 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 30 דקות
דובשניות עם קמח טף
Print Recipe
מנות זמן הכנה
40 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
40 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מחממים את הדבש בסיר עד למצב נוזלי.
  2. מוסיפים אליו, תוך כדי ערבוב, שמן, סודה לשתייה, סוכר ותבלינים.
  3. מוסיפים בהדרגה ובזריזות את הביצים הטרופות.
  4. מקפלים את הקמח שעורבב עם אבקת האפייה, בעזרת כף עץ עד למרקם אחיד וחלק. למי שרוצה ניתן להעביר הכל לקערת מיקסר ולערבב עם וו גיטרה. קצת יפגע במרקם, אבל אפשרי בהחלט.
  5. מצננים את התערובת למשך חצי שעה במקרר.
  6. יוצרים כדורים קטנים. מורחים בביצה טרופה ואופים כ-15 דקות עד לקבל ברק. מי שרוצה ציפוי של אבקת סוכר - אין צורך במריחת ביצה.
  7. אופים כ- 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
  8. שלב זה למי שרוצה את הגרסה ללא הביצה ועם אבקת הסוכר. בקערה קטנה טורפים אבקת סוכר וחלב. בהתחלה שמים כף חלב ומוסיפים את השניה במידת הצורך. המרקם צריך להיות של טחינה גולמית.
  9. טובלים כל דובשנית בציפוי כשהיא הפוכה ומניחים חזרה בתבנית. מניחים כחצי שעה להתייצבות הציפוי.
  10. שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן