קרפ צרפתי ללא גלוטן עם קמח טף
2016-07-02- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
קרפ צרפתי ללא גלוטן
מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את הבצק לאלסטי, גמיש יותר ונוח יותר לעבודה. כאשר מדובר בבצק שאינו דורש אלסטיות או גמישות מעצם היותו נוזלי, אין זה ממש משנה באיזה קמח נשתמש. הגלוטן נוצר בתפיחת הבצק, ובצקים שאנחנו לא מתפיחים אותם בעצם לא "זקוקים" לגלוטן ולכן אפשר להשתמש בכל סוג קמח ללא גלוטן שאנחנו רוצים ללא צורך בערבוב קמחים וללא כל חשש. כזה הוא בצק (או נכון יותר בלילת) הקרפ הצרפתי.
כאן בחרתי להשתמש בקמח טף, בשל הערכים התזונתיים שיש לו וגם בשל הצבע המדהים שלו. משום מה קרפ חום נראה לי הרבה יותר "מזמין" מאשר קרפ לבן….
בתאבון!
שי ללא גלוטן
- 1 כוס קמח טף Mix - שי של הטבע 150 גרם
- 0.5 כוס קמח טף 75 גרם
- 0.5 כוס עמילן טפיוקה 75 גרם
- 1/2 כפית קסנטאן גאם 2 גרם
- 2 ביצים גודל - L
- 1 כוס חלב
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 3/4 כוס מיכל סוכר חום
- מעט תמצית וניל
- שמים את כל המצרכים במיקסר ומערבבים עד שנוצרת עיסה דלילה ללא גושים (אפשר להוסיף חלב או קמח במידה ולא הגענו לתוצאה הרצויה – בלילה דלילה ללא גושים)
- מחממים מחבת שטוחה עם תחתית עבה ומעט מעט חמאה.
- לוקחים מצקת ממלאים אותה בבלילה ויוצקים לתוך מחבת.למי שאין את אותו כלי עץ בצורת T המופלא בו משטחים עובדי הקניון בני ה-17 את הקרפ יכול להשתמש בתחתית המצקת. יוצקים את הבלילה למרכז המחבת ועם תחתית המצקת מורחים בצורה עיגולית את הבלילה עד שהיא הופכת לקרפ עגול גדול ודק אחרי כמה שניות מרימים והופכים בעזרת מרית, מחלקים אותו לחצי מורחים על החצי שוקולד/ריבה/ חלבה/אגוזי לוז וכו' מקפלים משני הצדדים ויוצרים צורת משולש.
Average Member Rating
(5 / 5)
1 People rated this recipe