fbpx

קרפ צרפתי ללא גלוטן עם קמח טף

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , , ,

קרפ צרפתי ללא גלוטן

מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את הבצק לאלסטי, גמיש יותר ונוח יותר לעבודה. כאשר מדובר בבצק שאינו דורש אלסטיות או גמישות מעצם היותו נוזלי, אין זה ממש משנה באיזה קמח נשתמש. הגלוטן נוצר בתפיחת הבצק, ובצקים שאנחנו לא מתפיחים אותם בעצם לא "זקוקים" לגלוטן ולכן אפשר להשתמש בכל סוג קמח ללא גלוטן שאנחנו רוצים ללא צורך בערבוב קמחים וללא כל חשש. כזה הוא בצק (או נכון יותר בלילת) הקרפ הצרפתי.

כאן בחרתי להשתמש בקמח טף, בשל הערכים התזונתיים שיש לו וגם בשל הצבע המדהים שלו. משום מה קרפ חום נראה לי הרבה יותר "מזמין" מאשר קרפ לבן….

בתאבון!

שי ללא גלוטן

 

קרפ צרפתי ללא גלוטן עם קמח טף
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
קרפ צרפתי ללא גלוטן עם קמח טף
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. שמים את כל המצרכים במיקסר ומערבבים עד שנוצרת עיסה דלילה ללא גושים (אפשר להוסיף חלב או קמח במידה ולא הגענו לתוצאה הרצויה – בלילה דלילה ללא גושים)
  2. מחממים מחבת שטוחה עם תחתית עבה ומעט מעט חמאה.
  3. לוקחים מצקת ממלאים אותה בבלילה ויוצקים לתוך מחבת.למי שאין את אותו כלי עץ בצורת T המופלא בו משטחים עובדי הקניון בני ה-17 את הקרפ יכול להשתמש בתחתית המצקת. יוצקים את הבלילה למרכז המחבת ועם תחתית המצקת מורחים בצורה עיגולית את הבלילה עד שהיא הופכת לקרפ עגול גדול ודק אחרי כמה שניות מרימים והופכים בעזרת מרית, מחלקים אותו לחצי מורחים על החצי שוקולד/ריבה/ חלבה/אגוזי לוז וכו' מקפלים משני הצדדים ויוצרים צורת משולש.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

קרפ צרפתי ללא גלוטן עם קמח טף

Comments : 6 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , , , ,

קרפ צרפתי ללא גלוטן

מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את הבצק לאלסטי, גמיש יותר ונוח יותר לעבודה. כאשר מדובר בבצק שאינו דורש אלסטיות או גמישות מעצם היותו נוזלי, אין זה ממש משנה באיזה קמח נשתמש. הגלוטן נוצר בתפיחת הבצק, ובצקים שאנחנו לא מתפיחים אותם בעצם לא "זקוקים" לגלוטן ולכן אפשר להשתמש בכל סוג קמח ללא גלוטן שאנחנו רוצים ללא צורך בערבוב קמחים וללא כל חשש. כזה הוא בצק (או נכון יותר בלילת) הקרפ הצרפתי.

כאן בחרתי להשתמש בקמח טף, בשל הערכים התזונתיים שיש לו וגם בשל הצבע המדהים שלו. משום מה קרפ חום נראה לי הרבה יותר "מזמין" מאשר קרפ לבן….

בתאבון!

שי ללא גלוטן

 

קרפ צרפתי ללא גלוטן עם קמח טף
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
קרפ צרפתי ללא גלוטן עם קמח טף
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. שמים את כל המצרכים במיקסר ומערבבים עד שנוצרת עיסה דלילה ללא גושים (אפשר להוסיף חלב או קמח במידה ולא הגענו לתוצאה הרצויה – בלילה דלילה ללא גושים)
  2. מחממים מחבת שטוחה עם תחתית עבה ומעט מעט חמאה.
  3. לוקחים מצקת ממלאים אותה בבלילה ויוצקים לתוך מחבת.למי שאין את אותו כלי עץ בצורת T המופלא בו משטחים עובדי הקניון בני ה-17 את הקרפ יכול להשתמש בתחתית המצקת. יוצקים את הבלילה למרכז המחבת ועם תחתית המצקת מורחים בצורה עיגולית את הבלילה עד שהיא הופכת לקרפ עגול גדול ודק אחרי כמה שניות מרימים והופכים בעזרת מרית, מחלקים אותו לחצי מורחים על החצי שוקולד/ריבה/ חלבה/אגוזי לוז וכו' מקפלים משני הצדדים ויוצרים צורת משולש.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

6s COMMENTS

6 thoughts

  • רחלי
    ינואר 2, 2017 at 9:31 pm

    היי
    הקרפ יצא ממש ממש טעים!!
    יש לי קצת מרקם חולי בפה-ז"א מידי פעם מרגישים כאלו יש חול,ממה זה יכול להיות?
    תודה רבה על כל המתוכנים המיוחדים היצירתיים הבריאים והטעימים!!

    • ינואר 16, 2017 at 7:22 pm

      היי,
      כנראה חוסר בנוזלים או אם השתמשת בקמחי מקור והם היו מעט גסים (למשל קמח אורז מלא של דג"ש טחון די גס).

    • אביגיל
      אפריל 4, 2017 at 4:29 am

      מנסיון, יש הרבה קמחי טף עם הבעיה הזו, של מרקם חולי, וממש הרגשה של חול. צריך לנסות סוגים שונים, עד שמוצאים את אלה בלי ה"חול"… בהצלחה!

  • הילה
    אפריל 22, 2017 at 1:56 pm

    אפשר להשתמש בתערובת הרגילה שלך? במקום הטף?

    • מאי 28, 2017 at 5:57 pm

      בהחלט.
      את יכולה להשתמש בתערובת רב תכליתית.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.