Loader

Gluten Free Teff Chocolate Cake

2016-07-02

לא נמצאו תמונות נוספות.

A quick and easy chocolate cake, and obviously gluten free.

Very easy to prepare, wonderful for birthdays and of course the most fun on Saturday mornings with coffee (yes yes for us elderlies of the group …).

The teff contains all eight amino acids essential to the human body, it is rich in iron, magnesium, calcium, protein and vitamins and is easy to digest and … gluten free – needless to say. One hundred grams of teff contains iron, calcium and protein in ten eggs or 1 kilo of meat. In other words, it is wonderful for children, and that is why I used it here where the brown color of the teff blends beautifully into a chocolate cake.

Enjoy.

שי ללא גלוטן

Gluten Free Teff Chocolate Cake
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 pan 20 minutes
זמן בישול
30 minutes
מנות זמן הכנה
1 pan 20 minutes
זמן בישול
30 minutes
Gluten Free Teff Chocolate Cake
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 pan 20 minutes
זמן בישול
30 minutes
מנות זמן הכנה
1 pan 20 minutes
זמן בישול
30 minutes
מרכיבים
FLour - Option #1
Flour - Option #2
Other ingredients
מנות: pan
הוראות
Cake
  1. In pot, melt chocolate, butter and cup of sugar
  2. When all is melted, remove from heat, cool a little and start adding egg after egg. Each time mix well
  3. Add the flour and baking powder and stir well.
  4. Grease the baking pan with butter and sprinkle with some sugar or line with baking paper. Pour into baking pan and bake at 170 ° C for about 30 minutes. Check with a toothpick to see if ready.
Cream
  1. Melt whipping cream with chocolate.
  2. Using a wooden skewer, poke holes in the cake while it's still hot and pour the cream over the cake. The cream will penetrate the cake through the holes and moisten it from the inside.
  3. Enjoy!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן

עוגת שוקולד טף ללא גלוטן

2016-07-02

לא נמצאו תמונות נוספות.

עוגת שוקולד קלה ומהירה וללא גלוטן מיותר לציין.
קלה מאוד להכנה, נפלא לימי הולדת וכמובן הכי כייפית בימי שבת בבוקר עם הקפה (כן כן גם לנו הקשישים שבחבורה…).

הטף מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול ו…ללא גלוטן – מיותר לציין.
מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק"ג בשר, ובמילים אחרות הוא נפלא לילדים וזאת הסיבה שהשתמשתי בו כאן, כאשר צבעו החום (של הטף) משתלב נפלא בעוגת שוקולד.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

עוגת שוקולד טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית 20 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית 20 דקות
זמן בישול
30 דקות
עוגת שוקולד טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית 20 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית 20 דקות
זמן בישול
30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית
הוראות
עוגה
  1. ממיסים בסיר את השוקולד, החמאה וכוס הסוכר.
  2. כשהכל מומס, מורידים מהאש, מצננים מעט ומתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה. בכל פעם מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
  4. משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר או שמרפדים בנייר אפיה. שופכים לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות. בודקים עם קיסם האם מוכן.
קרם
  1. ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד.
  2. בעזרת שיפוד עץ מחוררים מספר חורים בעוגה בעודה חמה ושופכים את הקרם על העוגה. הקרם יחדור לעוגה דרך החורים וירטיב אותה מבפנים.
  3. בתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (18)

  1. posted by שרון פלד on 01/12/2016

    הי שי, כשאני מנסה להדפיס מתכונים דרך האתר (כפתור הדפסה למעלה) תמיד מגיע לעמוד שגיאה. יש דרך אחרת להדפיס ישירות?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 03/12/2016

      תודה על תשומת הלב.
      אני מטפל בבעיה.
      ניתן להדפיס באופן ישיר (קצת פחות נוח) ע"י לחיצת על ctr+p ולבחור את הדפים הרצויים להדפסה.
      בכל מקרה אני אדאג לתקן את הבעיה ולעדכן.
      תודה.

        הגב
    • posted by ורדה on 23/03/2018

      הכנתי את העוגה מעולה תודה על המתכון.

        הגב
  2. posted by צויג סיגלית on 09/01/2017

    שלום שי
    על איזה כפות מדובר גדושות שטוחות? זה נשמע מעט קמח

      הגב
  3. posted by צויג סיגלית on 09/01/2017

    שלום שי
    באיזה סוג טף אתה משתמש הבהיר או הכהה?

      הגב
  4. posted by תמר on 23/05/2017

    מה תחליף לחמאה, אני רוצה פרווה

      הגב
  5. posted by יהונתן on 20/07/2017

    אפשר להחליף את השמנת מתוקה במים

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017

      היי יהונתן,
      היות ומדובר בקרם בלבד אז אין בעיה. כמובן שזה ישפיע על הטעם (אולי הייתי מוסיף קצת סוכר או משתמש ב 50% שוקולד מריר ו 50% שוקולד חלב), אבל בעיקרון אין בעיה להחליף את השמנת בקרם במים.
      שי.

        הגב
  6. posted by סיגל on 23/12/2017

    באיזה גודל תבנית יש להשתמש?

      הגב
  7. posted by יעל שטיין on 05/12/2018

    מה הכוונה mix קמח טף. חיפשתי בכל האתר ולא מצאתי?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2018

      היי יעל,
      mix טף זו אחת משלושת תערובות הקמחים מסדרת "שי של הטבע".
      יש תערובת רב תכליתית המבוססת בעיקר על דוחן ודורה לבנה (סורגום).
      תערובת בצק דק דומה לרב תכליתית אבל יש בה תוספת של קמח חומוס וקמח עדשים ולכן היא עשירה יותר בחלבון, אך לא מתאימה למתוקים.
      תערובות mix טף – מבוססת על הדגן טף (25%) והיא מתרימה למתוקים ומלוחים כאחד.

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • קרפ צרפתי ללא גלוטן – תערובת קרפ

  • מגולגלות קינדר

  • אזני המן בלי מאמץ

  • עוגת הגבינה של אפרת

  • אזני המן קקאו שוקולדיים במלית שוקולד לבן