Gluten Free Teff Chocolate Cake
2016-07-02- רמת קושי:קל
- Add to favorites
A quick and easy chocolate cake, and obviously gluten free.
Very easy to prepare, wonderful for birthdays and of course the most fun on Saturday mornings with coffee (yes yes for us elderlies of the group …).
The teff contains all eight amino acids essential to the human body, it is rich in iron, magnesium, calcium, protein and vitamins and is easy to digest and … gluten free – needless to say. One hundred grams of teff contains iron, calcium and protein in ten eggs or 1 kilo of meat. In other words, it is wonderful for children, and that is why I used it here where the brown color of the teff blends beautifully into a chocolate cake.
Enjoy.
שי ללא גלוטן
- 3 tbsp teff flour
- 2 tbsp potato flour
- 1 tsp Xanthan Gum or Guar Gum
- 200 grams dark chocolate
- 200 grams butter
- 1 cup sugar
- 5 eggs
- 1 bag baking powder 10 - grams
- 250 grams whipping cream for cream
- 100 grams dark chocolate for cream
- In pot, melt chocolate, butter and cup of sugar
- When all is melted, remove from heat, cool a little and start adding egg after egg. Each time mix well
- Add the flour and baking powder and stir well.
- Grease the baking pan with butter and sprinkle with some sugar or line with baking paper. Pour into baking pan and bake at 170 ° C for about 30 minutes. Check with a toothpick to see if ready.
- Melt whipping cream with chocolate.
- Using a wooden skewer, poke holes in the cake while it's still hot and pour the cream over the cake. The cream will penetrate the cake through the holes and moisten it from the inside.
- Enjoy!
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
עוגת שוקולד טף ללא גלוטן
2016-07-02- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עוגת שוקולד קלה ומהירה וללא גלוטן מיותר לציין.
קלה מאוד להכנה, נפלא לימי הולדת וכמובן הכי כייפית בימי שבת בבוקר עם הקפה (כן כן גם לנו הקשישים שבחבורה…).
הטף מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול ו…ללא גלוטן – מיותר לציין.
מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק"ג בשר, ובמילים אחרות הוא נפלא לילדים וזאת הסיבה שהשתמשתי בו כאן, כאשר צבעו החום (של הטף) משתלב נפלא בעוגת שוקולד.
בתאבון.
שי ללא גלוטן
- 5 כפות קמח טף Mix - שי של הטבע
- 3 כפות קמח טף
- 2 כפות קמח תפו"א
- 1 כפית קסנטאן גאם או גואר גאם
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 5 יחידות ביצים
- 1 שקית אבקת אפיה 10 - גרם
- 250 גרם שמנת מתוקה לקרם
- 100 גרם שוקולד מריר לקרם
- ממיסים בסיר את השוקולד, החמאה וכוס הסוכר.
- כשהכל מומס, מורידים מהאש, מצננים מעט ומתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה. בכל פעם מערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
- משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר או שמרפדים בנייר אפיה. שופכים לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות. בודקים עם קיסם האם מוכן.
- ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד.
- בעזרת שיפוד עץ מחוררים מספר חורים בעוגה בעודה חמה ושופכים את הקרם על העוגה. הקרם יחדור לעוגה דרך החורים וירטיב אותה מבפנים.
- בתאבון.
תגובות (18)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by שרון פלד on 01/12/2016
הי שי, כשאני מנסה להדפיס מתכונים דרך האתר (כפתור הדפסה למעלה) תמיד מגיע לעמוד שגיאה. יש דרך אחרת להדפיס ישירות?
posted by שי ללא גלוטן on 03/12/2016
תודה על תשומת הלב.
אני מטפל בבעיה.
ניתן להדפיס באופן ישיר (קצת פחות נוח) ע"י לחיצת על ctr+p ולבחור את הדפים הרצויים להדפסה.
בכל מקרה אני אדאג לתקן את הבעיה ולעדכן.
תודה.
posted by ורדה on 23/03/2018
הכנתי את העוגה מעולה תודה על המתכון.
posted by שי ללא גלוטן on 07/04/2018
בכייף 🙂
שי
posted by צויג סיגלית on 09/01/2017
שלום שי
על איזה כפות מדובר גדושות שטוחות? זה נשמע מעט קמח
posted by שי ללא גלוטן on 10/01/2017
כפות מדידה.
שי.
posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017
כפות רגילות.
מדובר בעוגה עם מינימום קמח.
posted by צויג סיגלית on 09/01/2017
שלום שי
באיזה סוג טף אתה משתמש הבהיר או הכהה?
posted by שי ללא גלוטן on 10/01/2017
אני אוהב יותר את הכהה, אבל אפשר בשניהם.
שי
posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017
אני אוהב יותר את הכהה ובו השתמשתי.
posted by תמר on 23/05/2017
מה תחליף לחמאה, אני רוצה פרווה
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
שמן.
שמים 80% מכמות המחמאה.
שי
posted by יהונתן on 20/07/2017
אפשר להחליף את השמנת מתוקה במים
posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017
היי יהונתן,
היות ומדובר בקרם בלבד אז אין בעיה. כמובן שזה ישפיע על הטעם (אולי הייתי מוסיף קצת סוכר או משתמש ב 50% שוקולד מריר ו 50% שוקולד חלב), אבל בעיקרון אין בעיה להחליף את השמנת בקרם במים.
שי.
posted by סיגל on 23/12/2017
באיזה גודל תבנית יש להשתמש?
posted by שי ללא גלוטן on 14/04/2018
תבנית 26.
שי
posted by יעל שטיין on 05/12/2018
מה הכוונה mix קמח טף. חיפשתי בכל האתר ולא מצאתי?
posted by שי ללא גלוטן on 08/12/2018
היי יעל,
mix טף זו אחת משלושת תערובות הקמחים מסדרת "שי של הטבע".
יש תערובת רב תכליתית המבוססת בעיקר על דוחן ודורה לבנה (סורגום).
תערובת בצק דק דומה לרב תכליתית אבל יש בה תוספת של קמח חומוס וקמח עדשים ולכן היא עשירה יותר בחלבון, אך לא מתאימה למתוקים.
תערובות mix טף – מבוססת על הדגן טף (25%) והיא מתרימה למתוקים ומלוחים כאחד.