fbpx

Gluten Free Teff Chocolate Cake

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

A quick and easy chocolate cake, and obviously gluten free.

Very easy to prepare, wonderful for birthdays and of course the most fun on Saturday mornings with coffee (yes yes for us elderlies of the group …).

The teff contains all eight amino acids essential to the human body, it is rich in iron, magnesium, calcium, protein and vitamins and is easy to digest and … gluten free – needless to say. One hundred grams of teff contains iron, calcium and protein in ten eggs or 1 kilo of meat. In other words, it is wonderful for children, and that is why I used it here where the brown color of the teff blends beautifully into a chocolate cake.

Enjoy.

שי ללא גלוטן

Gluten Free Teff Chocolate Cake
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 pan 20 minutes
זמן בישול
30 minutes
מנות זמן הכנה
1 pan 20 minutes
זמן בישול
30 minutes
Gluten Free Teff Chocolate Cake
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 pan 20 minutes
זמן בישול
30 minutes
מנות זמן הכנה
1 pan 20 minutes
זמן בישול
30 minutes
מרכיבים
FLour - Option #1
Flour - Option #2
Other ingredients
מנות: pan
הוראות
Cake
  1. In pot, melt chocolate, butter and cup of sugar
  2. When all is melted, remove from heat, cool a little and start adding egg after egg. Each time mix well
  3. Add the flour and baking powder and stir well.
  4. Grease the baking pan with butter and sprinkle with some sugar or line with baking paper. Pour into baking pan and bake at 170 ° C for about 30 minutes. Check with a toothpick to see if ready.
Cream
  1. Melt whipping cream with chocolate.
  2. Using a wooden skewer, poke holes in the cake while it's still hot and pour the cream over the cake. The cream will penetrate the cake through the holes and moisten it from the inside.
  3. Enjoy!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת שוקולד טף ללא גלוטן

Comments : 18 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

עוגת שוקולד קלה ומהירה וללא גלוטן מיותר לציין.
קלה מאוד להכנה, נפלא לימי הולדת וכמובן הכי כייפית בימי שבת בבוקר עם הקפה (כן כן גם לנו הקשישים שבחבורה…).

הטף מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם, הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול ו…ללא גלוטן – מיותר לציין.
מאה גרם של טף מכילים כמות ברזל, סידן וחלבון המצויה בעשר ביצים או ב-1 ק"ג בשר, ובמילים אחרות הוא נפלא לילדים וזאת הסיבה שהשתמשתי בו כאן, כאשר צבעו החום (של הטף) משתלב נפלא בעוגת שוקולד.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

עוגת שוקולד טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית 20 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית 20 דקות
זמן בישול
30 דקות
עוגת שוקולד טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית 20 דקות
זמן בישול
30 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית 20 דקות
זמן בישול
30 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית
הוראות
עוגה
  1. ממיסים בסיר את השוקולד, החמאה וכוס הסוכר.
  2. כשהכל מומס, מורידים מהאש, מצננים מעט ומתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה. בכל פעם מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הקמחים ואבקת האפייה ומערבבים היטב.
  4. משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר או שמרפדים בנייר אפיה. שופכים לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות כ- 30 דקות. בודקים עם קיסם האם מוכן.
קרם
  1. ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד.
  2. בעזרת שיפוד עץ מחוררים מספר חורים בעוגה בעודה חמה ושופכים את הקרם על העוגה. הקרם יחדור לעוגה דרך החורים וירטיב אותה מבפנים.
  3. בתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

18s COMMENTS

18 thoughts

  • שרון פלד
    דצמבר 1, 2016 at 8:19 pm

    הי שי, כשאני מנסה להדפיס מתכונים דרך האתר (כפתור הדפסה למעלה) תמיד מגיע לעמוד שגיאה. יש דרך אחרת להדפיס ישירות?

    • דצמבר 3, 2016 at 8:14 am

      תודה על תשומת הלב.
      אני מטפל בבעיה.
      ניתן להדפיס באופן ישיר (קצת פחות נוח) ע"י לחיצת על ctr+p ולבחור את הדפים הרצויים להדפסה.
      בכל מקרה אני אדאג לתקן את הבעיה ולעדכן.
      תודה.

    • ורדה
      מרץ 23, 2018 at 9:12 am

      הכנתי את העוגה מעולה תודה על המתכון.

  • צויג סיגלית
    ינואר 9, 2017 at 8:56 pm

    שלום שי
    על איזה כפות מדובר גדושות שטוחות? זה נשמע מעט קמח

  • צויג סיגלית
    ינואר 9, 2017 at 8:59 pm

    שלום שי
    באיזה סוג טף אתה משתמש הבהיר או הכהה?

  • תמר
    מאי 23, 2017 at 12:44 pm

    מה תחליף לחמאה, אני רוצה פרווה

  • יהונתן
    יולי 20, 2017 at 2:16 pm

    אפשר להחליף את השמנת מתוקה במים

    • ספטמבר 16, 2017 at 7:22 am

      היי יהונתן,
      היות ומדובר בקרם בלבד אז אין בעיה. כמובן שזה ישפיע על הטעם (אולי הייתי מוסיף קצת סוכר או משתמש ב 50% שוקולד מריר ו 50% שוקולד חלב), אבל בעיקרון אין בעיה להחליף את השמנת בקרם במים.
      שי.

  • סיגל
    דצמבר 23, 2017 at 6:12 pm

    באיזה גודל תבנית יש להשתמש?

  • יעל שטיין
    דצמבר 5, 2018 at 10:05 pm

    מה הכוונה mix קמח טף. חיפשתי בכל האתר ולא מצאתי?

    • דצמבר 8, 2018 at 6:57 pm

      היי יעל,
      mix טף זו אחת משלושת תערובות הקמחים מסדרת "שי של הטבע".
      יש תערובת רב תכליתית המבוססת בעיקר על דוחן ודורה לבנה (סורגום).
      תערובת בצק דק דומה לרב תכליתית אבל יש בה תוספת של קמח חומוס וקמח עדשים ולכן היא עשירה יותר בחלבון, אך לא מתאימה למתוקים.
      תערובות mix טף – מבוססת על הדגן טף (25%) והיא מתרימה למתוקים ומלוחים כאחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.