פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות טרופיים
2015-04-25- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
פניני טפיוקה ללא גלוטן.
קינוח פרווה מושלם. לא חסרים קינוחי פרווה טובים, הסוד הגדול של קינוח פרווה טוב, הוא שקינוח מראש לא היה אמור להיות חלבי.
פניני טפיוקה מורכב מחלב קוקוס, אין בו שום דבר חלבי שצריך להמיר אותו בתחליף פרווה כזה או אחר ולכן הוא כל כך מוצלח.
הקינוח מוגש קר ולכן הוא מאוד מרענן, בגלל שאין בו חלב הוא מאוד "קליל" וגם פניני הטפיוקה גורמים לתחושה קלילה (להבדיל למשל מפודינג אורז שנותן תחושת קצת יותר כבדה).
בנוסף לכל זה, פירות היער מספקים מתיקות עדינה אשר מתאזנת עם החמיצות של פירות העונה.
לבסוף, העיניים. אין מה לעשות ו – 50ֵ% מהטעם מגיע דרך העיניים…
שילוב הצבעים של הקינוח הזה הוא פשוט מושלם. יש שם את האדום הבוהק של פירות היער, הצבעוניות של פירות העונה (קווי ירוק, מנגו כתמתם, אננס צהוב ועוד ועוד) וכל זה על רקע לבן עם פנינים שקופים.
מושלם אמרנו…?
תהנו.
שי ללא גלוטן
- 1 כוס פניני טפיוקה
- 6 כוסות מים
- 2 פחיות חלב קוקוס
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותי!!!
- פירות העונה חתוכים תותים, מנגו, קווי, פסיפלורה, אננס וכו'
- 1/2 חבילה פירות יער
- 1/4 כוס יין אדום אופציונאלי
- יוצקים לסיר את חלב הקוקוס, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה. מצמצמים מעט, מסירים מהאש ומצננים.
- מרתיחים בסיר גדול עם מכסה את מים עד לרתיחה.
- מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים במשך 25-20 דקות ובוחשים מדי פעם, בעיקר את הקרקעית, כדי שהטפיוקה לא תידבק. כשהטפיוקה שקופה היא מוכנה.
- מסננים את הטפיוקה ושוטפים אותה קלות במים פושרים.
- על מחבת קטנה מחממים את פירות היער עם מעט סוכר. אם אין ילדים בסביבה, ניתן להוסיף מעט יין אדום. מצמצים מעט. הרוטב אמור להיות מעט דביק, אבל לא סמיך מידי.
- מוספים לפניני הטפיוקה את הקרם. ככול שתוסיפו יותר נוזלים זה יהיה במרקם פחות של פודינג ויותר כמו סחלב. איש איש לפי טעמו.
- מוזגים לכלי הגשה את התערובת, שופכים מעט פירות יער עם הרוטב שלהם ומקשטים בפירות טריים.
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות טרופיים
2015-04-25- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
פניני טפיוקה ללא גלוטן.
קינוח פרווה מושלם. לא חסרים קינוחי פרווה טובים, הסוד הגדול של קינוח פרווה טוב, הוא שקינוח מראש לא היה אמור להיות חלבי.
פניני טפיוקה מורכב מחלב קוקוס, אין בו שום דבר חלבי שצריך להמיר אותו בתחליף פרווה כזה או אחר ולכן הוא כל כך מוצלח.
הקינוח מוגש קר ולכן הוא מאוד מרענן, בגלל שאין בו חלב הוא מאוד "קליל" וגם פניני הטפיוקה גורמים לתחושה קלילה (להבדיל למשל מפודינג אורז שנותן תחושת קצת יותר כבדה).
בנוסף לכל זה, פירות היער מספקים מתיקות עדינה אשר מתאזנת עם החמיצות של פירות העונה.
לבסוף, העיניים. אין מה לעשות ו – 50ֵ% מהטעם מגיע דרך העיניים…
שילוב הצבעים של הקינוח הזה הוא פשוט מושלם. יש שם את האדום הבוהק של פירות היער, הצבעוניות של פירות העונה (קווי ירוק, מנגו כתמתם, אננס צהוב ועוד ועוד) וכל זה על רקע לבן עם פנינים שקופים.
מושלם אמרנו…?
תהנו.
שי ללא גלוטן
- 1 כוס פניני טפיוקה
- 6 כוסות מים
- 2 פחיות חלב קוקוס
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/2 כפית תמצית וניל איכותי!!!
- פירות העונה חתוכים תותים, מנגו, קווי, פסיפלורה, אננס וכו'
- 1/2 חבילה פירות יער
- 1/4 כוס יין אדום אופציונאלי
- יוצקים לסיר את חלב הקוקוס, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה. מצמצמים מעט, מסירים מהאש ומצננים.
- מרתיחים בסיר גדול עם מכסה את מים עד לרתיחה.
- מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים במשך 25-20 דקות ובוחשים מדי פעם, בעיקר את הקרקעית, כדי שהטפיוקה לא תידבק. כשהטפיוקה שקופה היא מוכנה.
- מסננים את הטפיוקה ושוטפים אותה קלות במים פושרים.
- על מחבת קטנה מחממים את פירות היער עם מעט סוכר. אם אין ילדים בסביבה, ניתן להוסיף מעט יין אדום. מצמצים מעט. הרוטב אמור להיות מעט דביק, אבל לא סמיך מידי.
- מוספים לפניני הטפיוקה את הקרם. ככול שתוסיפו יותר נוזלים זה יהיה במרקם פחות של פודינג ויותר כמו סחלב. איש איש לפי טעמו.
- מוזגים לכלי הגשה את התערובת, שופכים מעט פירות יער עם הרוטב שלהם ומקשטים בפירות טריים.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by יערה on 24/05/2018
הי מותר את כל סוגי הטפיוקה? יש לי תוצרת תאילנד
posted by שי ללא גלוטן on 16/06/2018
אין לי מושג לגבי מוצר ספציפי כזה או אחר.
בעיקרון טפיוקה היא ללא גלוטן, אב האם מדובר במפעל נקי מגלוטן? האם מדובר ב 100% טפיוקה?
צריך לבדוק עם היבואן.
שי