fbpx

פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות טרופיים

Comments : 2 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

פניני טפיוקה ללא גלוטן.

קינוח פרווה מושלם. לא חסרים קינוחי פרווה טובים, הסוד הגדול של קינוח פרווה טוב, הוא שקינוח מראש לא היה אמור להיות חלבי.
פניני טפיוקה מורכב מחלב קוקוס, אין בו שום דבר חלבי שצריך להמיר אותו בתחליף פרווה כזה או אחר ולכן הוא כל כך מוצלח.

הקינוח מוגש קר ולכן הוא מאוד מרענן, בגלל שאין בו חלב הוא מאוד "קליל" וגם פניני הטפיוקה גורמים לתחושה קלילה (להבדיל למשל מפודינג אורז שנותן תחושת קצת יותר כבדה).
בנוסף לכל זה, פירות היער מספקים מתיקות עדינה אשר מתאזנת עם החמיצות של פירות העונה.

לבסוף, העיניים. אין מה לעשות ו – 50ֵ% מהטעם מגיע דרך העיניים…
שילוב הצבעים של הקינוח הזה הוא פשוט מושלם. יש שם את האדום הבוהק של פירות היער, הצבעוניות של פירות העונה (קווי ירוק, מנגו כתמתם, אננס צהוב ועוד ועוד) וכל זה על רקע לבן עם פנינים שקופים.
מושלם אמרנו…?

תהנו.

שי ללא גלוטן

פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות יער
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-8 מנות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
6-8 מנות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות יער
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-8 מנות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
6-8 מנות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מרכיבים
מנות: מנות
הוראות
קרם חלב קוקוס
  1. יוצקים לסיר את חלב הקוקוס, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה. מצמצמים מעט, מסירים מהאש ומצננים.
פניני הטפיוקה
  1. מרתיחים בסיר גדול עם מכסה את מים עד לרתיחה.
  2. מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים במשך 25-20 דקות ובוחשים מדי פעם, בעיקר את הקרקעית, כדי שהטפיוקה לא תידבק. כשהטפיוקה שקופה היא מוכנה.
  3. מסננים את הטפיוקה ושוטפים אותה קלות במים פושרים.
פירות יער
  1. על מחבת קטנה מחממים את פירות היער עם מעט סוכר. אם אין ילדים בסביבה, ניתן להוסיף מעט יין אדום. מצמצים מעט. הרוטב אמור להיות מעט דביק, אבל לא סמיך מידי.
הרכבת המנה
  1. מוספים לפניני הטפיוקה את הקרם. ככול שתוסיפו יותר נוזלים זה יהיה במרקם פחות של פודינג ויותר כמו סחלב. איש איש לפי טעמו.
  2. מוזגים לכלי הגשה את התערובת, שופכים מעט פירות יער עם הרוטב שלהם ומקשטים בפירות טריים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

2s COMMENTS

2 thoughts

  • יערה
    מאי 24, 2018 at 3:12 pm

    הי מותר את כל סוגי הטפיוקה? יש לי תוצרת תאילנד

    • יוני 16, 2018 at 3:21 pm

      אין לי מושג לגבי מוצר ספציפי כזה או אחר.
      בעיקרון טפיוקה היא ללא גלוטן, אב האם מדובר במפעל נקי מגלוטן? האם מדובר ב 100% טפיוקה?
      צריך לבדוק עם היבואן.

      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות טרופיים

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

פניני טפיוקה ללא גלוטן.

קינוח פרווה מושלם. לא חסרים קינוחי פרווה טובים, הסוד הגדול של קינוח פרווה טוב, הוא שקינוח מראש לא היה אמור להיות חלבי.
פניני טפיוקה מורכב מחלב קוקוס, אין בו שום דבר חלבי שצריך להמיר אותו בתחליף פרווה כזה או אחר ולכן הוא כל כך מוצלח.

הקינוח מוגש קר ולכן הוא מאוד מרענן, בגלל שאין בו חלב הוא מאוד "קליל" וגם פניני הטפיוקה גורמים לתחושה קלילה (להבדיל למשל מפודינג אורז שנותן תחושת קצת יותר כבדה).
בנוסף לכל זה, פירות היער מספקים מתיקות עדינה אשר מתאזנת עם החמיצות של פירות העונה.

לבסוף, העיניים. אין מה לעשות ו – 50ֵ% מהטעם מגיע דרך העיניים…
שילוב הצבעים של הקינוח הזה הוא פשוט מושלם. יש שם את האדום הבוהק של פירות היער, הצבעוניות של פירות העונה (קווי ירוק, מנגו כתמתם, אננס צהוב ועוד ועוד) וכל זה על רקע לבן עם פנינים שקופים.
מושלם אמרנו…?

תהנו.

שי ללא גלוטן

פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות יער
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-8 מנות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
6-8 מנות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
פניני טפיוקה בחלב קוקוס ופירות יער
Print Recipe
מנות זמן הכנה
6-8 מנות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מנות זמן הכנה
6-8 מנות 30 דקות
זמן בישול
25 דקות
מרכיבים
מנות: מנות
הוראות
קרם חלב קוקוס
  1. יוצקים לסיר את חלב הקוקוס, מוסיפים את הסוכר ותמצית הוניל ומביאים לרתיחה. מצמצמים מעט, מסירים מהאש ומצננים.
פניני הטפיוקה
  1. מרתיחים בסיר גדול עם מכסה את מים עד לרתיחה.
  2. מוסיפים את פניני הטפיוקה ומבשלים במשך 25-20 דקות ובוחשים מדי פעם, בעיקר את הקרקעית, כדי שהטפיוקה לא תידבק. כשהטפיוקה שקופה היא מוכנה.
  3. מסננים את הטפיוקה ושוטפים אותה קלות במים פושרים.
פירות יער
  1. על מחבת קטנה מחממים את פירות היער עם מעט סוכר. אם אין ילדים בסביבה, ניתן להוסיף מעט יין אדום. מצמצים מעט. הרוטב אמור להיות מעט דביק, אבל לא סמיך מידי.
הרכבת המנה
  1. מוספים לפניני הטפיוקה את הקרם. ככול שתוסיפו יותר נוזלים זה יהיה במרקם פחות של פודינג ויותר כמו סחלב. איש איש לפי טעמו.
  2. מוזגים לכלי הגשה את התערובת, שופכים מעט פירות יער עם הרוטב שלהם ומקשטים בפירות טריים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.