24 ספטמבר, 2015
קיש בטטה וקיש ברוקולי של חגית שהם

והפעם חגית שהם פינקה אותנו בשני קישים ללא גלוטן.
קיש בטטה וקיש ברוקולי. שני קישים שונים עם אותו הבצק, אותו המלית הנוזלית ותוספת של ברוקולי או בטטה שעושים את כל ההבדל בין קיש אחד למשנהו.
לא ניסיתי, אבל מין הסתם אפשר להחליף את הבטטה או ברוקולי, בפטריות, כרובית, תרד, כרישה וכד'
אז המון תודה לחגית שהם על מתכון נפלא ובתאבון לכולם.
שי ללא גלוטן
- 3/4 כוס קמח טפיוקה
- 3/4 כוס קמח קונדיטור
- 100 גרם חמאה
- 1 ביצה
- 2-3 כפות מים קרים
- 1 בטטה
- או
- 10-15 פרחי ברוקולי
- גבינת עזים
- מעט שמן זית
- מעט רוזמרין
- 1 חבילה שמנת לבישול
- 1 ביצה
- 1/4 כוס חלב
- שום כתוש לפי הטעם
- מלח
- פלפל
- לערבב הכל במעבד מזון בפולסים עד שנוצר בצק (לא ללוש יותר מדי)
- לעטוף בניילון נצמד ומקרר לשעה שעתיים!
- בקערה לשים שמנת לבישול , ביצה, רבע כוס חלב, שום כתוש, מלח ופלפל.
- לערבב היטב.
- לחתוך בטטה לקוביות לתבל בשמן זית ורוזמרין ולאפות בתנור עד לריכוך 180 מעלות (כ-15 דקות)
- לקרר בצד.
- להרתיח במים את ה ברוקולי לכמה דקות
- לרדד בצק ולשים בתוך תבנית של קיש...לחורר במזלג את הבצק.
- לשים עליו חתיכות גבינת עזים ואת הבטטה או הברוקולי.
- לשפוך את המלית הנוזלית (קבוצה 1) על גבינת העזים והבטטה או הברוקולי.
- להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בערך ל30-40 דקות.