אמפנדס ללא גלוטן
2016-09-09- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
את המתכון הזה, אמפנדס ללא גלוטן, קיבלתי מיעל שחם.
וזה מה שהיא כתבה לי: "אז אני מסתובבת עם ההודעה הזו בראש כבר כמה ימים וחייבת לשתף אותך!
כבר כמה שנים שאני עוקבת (ומיישמת), את המתכונים המושלמים שלך!!
תמיד אהבתי לאפות והגילוי של רגישות לגלוטן לפני שנים, פתח לי צוהר לעולם חדש של חומרי גלם, מרקמים וטעמים.
בהתחלה כמו כל מי שעובר מתזונה רגילה לכזו נטולת גלוטן, חיפשתי "תחליפים" לדברים שהייתי רגילה אליהם ואהבתי. מהר מאוד הבנתי ששינוי הוא שינוי ויש דברים שאין להם "תחליף". מה שמכיר אותי למתכונים המושלמים שלך זה שהם לא "תחליף"! הם הדבר האמיתי. לפעמים הרבה יותר טעימים (ונעימים) מהמקור עם הגלוטן.
כשהוצאת את תערובות הקמחים החדשות תחת השם שלך מיהרתי לרכוש. ושמחתי! (מודה, לפעמים זו קצת מועקה להתחיל לשקול כל מוצר ולגלות ששניה לפני שסיימת- חסרים לך כמה גרמים למתכון… ) בכל אופן, כבר כמה שבועות שיושבת לה אחר כבוד במזווה שלי שקית קמח לבצק דק שלך, ולא יצא לי לאפות איתה. עד שהשבוע התחשק לנו נורא אמפנדס. בעבר ניסיתי מתכונים שונים ללא גלוטן למאפה הטעים הזה, אך לא עפתי מהם. יצאו בסדר בלבד.
אז הפעם, כשהחשק התעורר שקית הקמח שלך קרצה לי במיוחד. נכנסתי לאתר שלך, ולא מצאתי מתכון לאמפנדס. הכי קרוב היה "קלצונה" ( שאותו אנחנו כבר מעריצים פה בבית), אבל בצק של אמפנדס הוא אחר במהותו. אז היות ושקית הקמח שלך קרצה לי כ"כ החלטתי לעשות נסיון, לפתח מתכון ולקוות לטוב.
אז זהו, שטוב הוא לשון המעטה! יצא מ ד ה י ם. 4 טועמים התענגו, שאלו מאיזה קמח זה והזמינו כבר את המתכון והסיבוב הבא…
אז חייבת להגיד לך שוב- שיש לך תערובת מנצחת. עם טעם נפלא ואיכות מופלאה. כיף שהוצאת אותה למכירה!!!"
ולי לא נותר להוסיף מילה!!!
תודה ענקית!!!! יעל
שי ללא גלוטן
- 450 גרם קמח דק - שי של הטבע 4 כוסות
- 7 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 230 מ"ל מים פושרים
- 400 גרם בשר טחון טרי
- 1 יחידה בצל קצוץ
- 2 כפות שמן
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- מעט אורגנו יבש
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- מעט כמון
- מעט פפריקה מתוקה
- מעט פפריקה חריפה
- רבע יחידה פלפל אדום קצוץ
- 2 יחידות ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות
- 1/3 כוס זיתים מגולענים וחתוכים לפיסות קטנות
- מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במיקסר / מעבד מזון/ ביד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים. גם אם לשים במעבד מזון או מיקסר- את הלישה האחרונה עושים ביד. במידת הצורך מוסיפים עוד כפית שמן.
- מניחים לבצק לשבת כחצי שעה במקרר לפני רידוד ומילוי.
- הבצק גמיש ונוח מאוד ללישה ורידוד! אפשר להגיע לתוצאה של בצק דק מאוד במאפה עם מילוי עשיר ומיעוט בצק.
- מטגנים את הבצל עם השמן.
- כשהוא נעשה שקוף מכניסים את הבשר הטחון, מטגנים היטב ומפוררים היטב. מוסיפים את התיבול.
- מטגנים יחד מספר דקות עד להכנה מלאה של הבשר. כשהוא מוכן, מורידים מהאש, מוסיפים לו את הזיתים ואת הפלפל הקצוץ ואת הביצים הקשות החתוכות. מערבבים.
- ממלאים עיגולים מהבצק במלית. סוגרים היטב כל מאפה.
- מצפים בביצה טרופה.
- אופים כ - 20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. מוציאים ומתענגים!!
תגובות (6)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
אמפנדס ללא גלוטן
2016-09-09- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
את המתכון הזה, אמפנדס ללא גלוטן, קיבלתי מיעל שחם.
וזה מה שהיא כתבה לי: "אז אני מסתובבת עם ההודעה הזו בראש כבר כמה ימים וחייבת לשתף אותך!
כבר כמה שנים שאני עוקבת (ומיישמת), את המתכונים המושלמים שלך!!
תמיד אהבתי לאפות והגילוי של רגישות לגלוטן לפני שנים, פתח לי צוהר לעולם חדש של חומרי גלם, מרקמים וטעמים.
בהתחלה כמו כל מי שעובר מתזונה רגילה לכזו נטולת גלוטן, חיפשתי "תחליפים" לדברים שהייתי רגילה אליהם ואהבתי. מהר מאוד הבנתי ששינוי הוא שינוי ויש דברים שאין להם "תחליף". מה שמכיר אותי למתכונים המושלמים שלך זה שהם לא "תחליף"! הם הדבר האמיתי. לפעמים הרבה יותר טעימים (ונעימים) מהמקור עם הגלוטן.
כשהוצאת את תערובות הקמחים החדשות תחת השם שלך מיהרתי לרכוש. ושמחתי! (מודה, לפעמים זו קצת מועקה להתחיל לשקול כל מוצר ולגלות ששניה לפני שסיימת- חסרים לך כמה גרמים למתכון… ) בכל אופן, כבר כמה שבועות שיושבת לה אחר כבוד במזווה שלי שקית קמח לבצק דק שלך, ולא יצא לי לאפות איתה. עד שהשבוע התחשק לנו נורא אמפנדס. בעבר ניסיתי מתכונים שונים ללא גלוטן למאפה הטעים הזה, אך לא עפתי מהם. יצאו בסדר בלבד.
אז הפעם, כשהחשק התעורר שקית הקמח שלך קרצה לי במיוחד. נכנסתי לאתר שלך, ולא מצאתי מתכון לאמפנדס. הכי קרוב היה "קלצונה" ( שאותו אנחנו כבר מעריצים פה בבית), אבל בצק של אמפנדס הוא אחר במהותו. אז היות ושקית הקמח שלך קרצה לי כ"כ החלטתי לעשות נסיון, לפתח מתכון ולקוות לטוב.
אז זהו, שטוב הוא לשון המעטה! יצא מ ד ה י ם. 4 טועמים התענגו, שאלו מאיזה קמח זה והזמינו כבר את המתכון והסיבוב הבא…
אז חייבת להגיד לך שוב- שיש לך תערובת מנצחת. עם טעם נפלא ואיכות מופלאה. כיף שהוצאת אותה למכירה!!!"
ולי לא נותר להוסיף מילה!!!
תודה ענקית!!!! יעל
שי ללא גלוטן
- 450 גרם קמח דק - שי של הטבע 4 כוסות
- 7 כפות שמן קנולה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 230 מ"ל מים פושרים
- 400 גרם בשר טחון טרי
- 1 יחידה בצל קצוץ
- 2 כפות שמן
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- מעט אורגנו יבש
- מעט מלח
- מעט פלפל שחור גרוס
- מעט כמון
- מעט פפריקה מתוקה
- מעט פפריקה חריפה
- רבע יחידה פלפל אדום קצוץ
- 2 יחידות ביצים קשות חתוכות לקוביות קטנות
- 1/3 כוס זיתים מגולענים וחתוכים לפיסות קטנות
- מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במיקסר / מעבד מזון/ ביד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים. גם אם לשים במעבד מזון או מיקסר- את הלישה האחרונה עושים ביד. במידת הצורך מוסיפים עוד כפית שמן.
- מניחים לבצק לשבת כחצי שעה במקרר לפני רידוד ומילוי.
- הבצק גמיש ונוח מאוד ללישה ורידוד! אפשר להגיע לתוצאה של בצק דק מאוד במאפה עם מילוי עשיר ומיעוט בצק.
- מטגנים את הבצל עם השמן.
- כשהוא נעשה שקוף מכניסים את הבשר הטחון, מטגנים היטב ומפוררים היטב. מוסיפים את התיבול.
- מטגנים יחד מספר דקות עד להכנה מלאה של הבשר. כשהוא מוכן, מורידים מהאש, מוסיפים לו את הזיתים ואת הפלפל הקצוץ ואת הביצים הקשות החתוכות. מערבבים.
- ממלאים עיגולים מהבצק במלית. סוגרים היטב כל מאפה.
- מצפים בביצה טרופה.
- אופים כ - 20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. מוציאים ומתענגים!!
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by שרון פלד on 09/09/2016
נראה מעולה! מה התערובת של קמחים שאתה ממליץ אם אין לי את הקמח הדק?
posted by דנה on 24/05/2017
היי
מה התערובת קמחים במקום הקמח הדק?
posted by אתי on 29/09/2017
מאיפה קונים את הקמח שציינת? ( אני מנס ציונה)
אתי אייזנברג
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017
היי אתי,
רשימת החנויות נמצאת באתר תחת הלשונית – שי של הטבע רשימת קמחים.
בכל מקרה מצרף קישור – שי של הטבע – רשימת קמחים
שי.
posted by יעל מימון on 15/12/2017
הי שי, תערובות הקמחים שלך בפעם האחרונה שבדקתי בסופר בארה״ב במיאמי עדיין לא הגיעו למדפים. ?
ניגשתי לאתר לחפש אמפנדה, (כאן במיאמי זה מאוד פופולארי, יש כאן הרבה ספרדים / דרום אמריקאיים) ושמחתי למצוא מירשם מוצלח. הבעיה היא שמשום שהמירשם הוא מאחת הגולשות אין מירשם תחליפי לעירבוב הקמחים על שמך.
כתושבת מיאמי ללא מירשם אלפנדס ללא גלוטן תעודת התושבות תילקח ממני…. אנא, כבד את תושבי מיאמי במירשם תחליפי לקמחיך.
בהערצה רבה, יעל מימון
posted by שי ללא גלוטן on 29/12/2017
היי יעל,
עכשיו שאני יודע שיש לי מעריצה במיאמי, כל התמונה השתנתה!
אכן לא תקין ונתת לי רעיון נפלא לעבוד עליו.
נ.ב. כשאת באה לביקור בארץ, פשוט תחזרי עם מזוודה מלאה בקמחים שלי 🙂