fbpx

אמפנדס ללא גלוטן

Comments : 6 Posted in : מתכוני הגולשים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן

את המתכון הזה, אמפנדס ללא גלוטן, קיבלתי מיעל שחם.

וזה מה שהיא כתבה לי: “אז אני מסתובבת עם ההודעה הזו בראש כבר כמה ימים וחייבת לשתף אותך!
כבר כמה שנים שאני עוקבת (ומיישמת), את המתכונים המושלמים שלך!!
תמיד אהבתי לאפות והגילוי של רגישות לגלוטן לפני שנים, פתח לי צוהר לעולם חדש של חומרי גלם, מרקמים וטעמים.
בהתחלה כמו כל מי שעובר מתזונה רגילה לכזו נטולת גלוטן, חיפשתי “תחליפים” לדברים שהייתי רגילה אליהם ואהבתי. מהר מאוד הבנתי ששינוי הוא שינוי ויש דברים שאין להם “תחליף”. מה שמכיר אותי למתכונים המושלמים שלך זה שהם לא “תחליף”! הם הדבר האמיתי. לפעמים הרבה יותר טעימים (ונעימים) מהמקור עם הגלוטן.
כשהוצאת את תערובות הקמחים החדשות תחת השם שלך מיהרתי לרכוש. ושמחתי! (מודה, לפעמים זו קצת מועקה להתחיל לשקול כל מוצר ולגלות ששניה לפני שסיימת- חסרים לך כמה גרמים למתכון…? ) בכל אופן, כבר כמה שבועות שיושבת לה אחר כבוד במזווה שלי שקית קמח לבצק דק שלך, ולא יצא לי לאפות איתה. עד שהשבוע התחשק לנו נורא אמפנדס. בעבר ניסיתי מתכונים שונים ללא גלוטן למאפה הטעים הזה, אך לא עפתי מהם. יצאו בסדר בלבד.
אז הפעם, כשהחשק התעורר שקית הקמח שלך קרצה לי במיוחד. נכנסתי לאתר שלך, ולא מצאתי מתכון לאמפנדס. הכי קרוב היה “קלצונה” ( שאותו אנחנו כבר מעריצים פה בבית), אבל בצק של אמפנדס הוא אחר במהותו. אז היות ושקית הקמח שלך קרצה לי כ”כ החלטתי לעשות נסיון, לפתח מתכון ולקוות לטוב.
אז זהו, שטוב הוא לשון המעטה! יצא מ ד ה י ם. 4 טועמים התענגו, שאלו מאיזה קמח זה והזמינו כבר את המתכון והסיבוב הבא… ?
אז חייבת להגיד לך שוב- שיש לך תערובת מנצחת. עם טעם נפלא ואיכות מופלאה. כיף שהוצאת אותה למכירה!!!”

ולי לא נותר להוסיף מילה!!!

תודה ענקית!!!! יעל

שי ללא גלוטן

אמפנדס ללא גלוטן
Print Recipe
אמפנדס ללא גלוטן, ממש כמו המקור מקמח בצק דק -שי של הטבע.
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
אמפנדס ללא גלוטן
Print Recipe
אמפנדס ללא גלוטן, ממש כמו המקור מקמח בצק דק -שי של הטבע.
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
מרכיבים
לאמפנדס
למילוי
מנות: יחידות
הוראות
הבצק
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במיקסר / מעבד מזון/ ביד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים. גם אם לשים במעבד מזון או מיקסר- את הלישה האחרונה עושים ביד. במידת הצורך מוסיפים עוד כפית שמן.
  2. מניחים לבצק לשבת כחצי שעה במקרר לפני רידוד ומילוי.
  3. הבצק גמיש ונוח מאוד ללישה ורידוד! אפשר להגיע לתוצאה של בצק דק מאוד במאפה עם מילוי עשיר ומיעוט בצק.
המילוי
  1. מטגנים את הבצל עם השמן.
  2. כשהוא נעשה שקוף מכניסים את הבשר הטחון, מטגנים היטב ומפוררים היטב. מוסיפים את התיבול.
  3. מטגנים יחד מספר דקות עד להכנה מלאה של הבשר. כשהוא מוכן, מורידים מהאש, מוסיפים לו את הזיתים ואת הפלפל הקצוץ ואת הביצים הקשות החתוכות. מערבבים.
  4. ממלאים עיגולים מהבצק במלית. סוגרים היטב כל מאפה.
  5. מצפים בביצה טרופה.
  6. אופים כ - 20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. מוציאים ומתענגים!!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

6s COMMENTS

6 thoughts

  • שרון פלד
    ספטמבר 9, 2016 at 7:49 pm

    נראה מעולה! מה התערובת של קמחים שאתה ממליץ אם אין לי את הקמח הדק?

  • דנה
    מאי 24, 2017 at 6:11 am

    היי
    מה התערובת קמחים במקום הקמח הדק?

  • אתי
    ספטמבר 29, 2017 at 10:34 am

    מאיפה קונים את הקמח שציינת? ( אני מנס ציונה)
    אתי אייזנברג

  • יעל מימון
    דצמבר 15, 2017 at 2:16 am

    הי שי, תערובות הקמחים שלך בפעם האחרונה שבדקתי בסופר בארה״ב במיאמי עדיין לא הגיעו למדפים. ?
    ניגשתי לאתר לחפש אמפנדה, (כאן במיאמי זה מאוד פופולארי, יש כאן הרבה ספרדים / דרום אמריקאיים) ושמחתי למצוא מירשם מוצלח. הבעיה היא שמשום שהמירשם הוא מאחת הגולשות אין מירשם תחליפי לעירבוב הקמחים על שמך.
    כתושבת מיאמי ללא מירשם אלפנדס ללא גלוטן תעודת התושבות תילקח ממני…. אנא, כבד את תושבי מיאמי במירשם תחליפי לקמחיך.
    בהערצה רבה, יעל מימון

    • דצמבר 29, 2017 at 2:46 pm

      היי יעל,
      עכשיו שאני יודע שיש לי מעריצה במיאמי, כל התמונה השתנתה!
      אכן לא תקין ונתת לי רעיון נפלא לעבוד עליו.
      נ.ב. כשאת באה לביקור בארץ, פשוט תחזרי עם מזוודה מלאה בקמחים שלי 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אמפנדס ללא גלוטן

Posted in : מתכוני הגולשים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן

את המתכון הזה, אמפנדס ללא גלוטן, קיבלתי מיעל שחם.

וזה מה שהיא כתבה לי: “אז אני מסתובבת עם ההודעה הזו בראש כבר כמה ימים וחייבת לשתף אותך!
כבר כמה שנים שאני עוקבת (ומיישמת), את המתכונים המושלמים שלך!!
תמיד אהבתי לאפות והגילוי של רגישות לגלוטן לפני שנים, פתח לי צוהר לעולם חדש של חומרי גלם, מרקמים וטעמים.
בהתחלה כמו כל מי שעובר מתזונה רגילה לכזו נטולת גלוטן, חיפשתי “תחליפים” לדברים שהייתי רגילה אליהם ואהבתי. מהר מאוד הבנתי ששינוי הוא שינוי ויש דברים שאין להם “תחליף”. מה שמכיר אותי למתכונים המושלמים שלך זה שהם לא “תחליף”! הם הדבר האמיתי. לפעמים הרבה יותר טעימים (ונעימים) מהמקור עם הגלוטן.
כשהוצאת את תערובות הקמחים החדשות תחת השם שלך מיהרתי לרכוש. ושמחתי! (מודה, לפעמים זו קצת מועקה להתחיל לשקול כל מוצר ולגלות ששניה לפני שסיימת- חסרים לך כמה גרמים למתכון…? ) בכל אופן, כבר כמה שבועות שיושבת לה אחר כבוד במזווה שלי שקית קמח לבצק דק שלך, ולא יצא לי לאפות איתה. עד שהשבוע התחשק לנו נורא אמפנדס. בעבר ניסיתי מתכונים שונים ללא גלוטן למאפה הטעים הזה, אך לא עפתי מהם. יצאו בסדר בלבד.
אז הפעם, כשהחשק התעורר שקית הקמח שלך קרצה לי במיוחד. נכנסתי לאתר שלך, ולא מצאתי מתכון לאמפנדס. הכי קרוב היה “קלצונה” ( שאותו אנחנו כבר מעריצים פה בבית), אבל בצק של אמפנדס הוא אחר במהותו. אז היות ושקית הקמח שלך קרצה לי כ”כ החלטתי לעשות נסיון, לפתח מתכון ולקוות לטוב.
אז זהו, שטוב הוא לשון המעטה! יצא מ ד ה י ם. 4 טועמים התענגו, שאלו מאיזה קמח זה והזמינו כבר את המתכון והסיבוב הבא… ?
אז חייבת להגיד לך שוב- שיש לך תערובת מנצחת. עם טעם נפלא ואיכות מופלאה. כיף שהוצאת אותה למכירה!!!”

ולי לא נותר להוסיף מילה!!!

תודה ענקית!!!! יעל

שי ללא גלוטן

אמפנדס ללא גלוטן
Print Recipe
אמפנדס ללא גלוטן, ממש כמו המקור מקמח בצק דק -שי של הטבע.
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
אמפנדס ללא גלוטן
Print Recipe
אמפנדס ללא גלוטן, ממש כמו המקור מקמח בצק דק -שי של הטבע.
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
20 יחידות 30 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
מרכיבים
לאמפנדס
למילוי
מנות: יחידות
הוראות
הבצק
  1. מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במיקסר / מעבד מזון/ ביד. אם הבצק יבש מדי, מוסיפים עוד מעט מים. גם אם לשים במעבד מזון או מיקסר- את הלישה האחרונה עושים ביד. במידת הצורך מוסיפים עוד כפית שמן.
  2. מניחים לבצק לשבת כחצי שעה במקרר לפני רידוד ומילוי.
  3. הבצק גמיש ונוח מאוד ללישה ורידוד! אפשר להגיע לתוצאה של בצק דק מאוד במאפה עם מילוי עשיר ומיעוט בצק.
המילוי
  1. מטגנים את הבצל עם השמן.
  2. כשהוא נעשה שקוף מכניסים את הבשר הטחון, מטגנים היטב ומפוררים היטב. מוסיפים את התיבול.
  3. מטגנים יחד מספר דקות עד להכנה מלאה של הבשר. כשהוא מוכן, מורידים מהאש, מוסיפים לו את הזיתים ואת הפלפל הקצוץ ואת הביצים הקשות החתוכות. מערבבים.
  4. ממלאים עיגולים מהבצק במלית. סוגרים היטב כל מאפה.
  5. מצפים בביצה טרופה.
  6. אופים כ - 20 דקות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות. מוציאים ומתענגים!!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *