31 אוקטובר, 2014
פאי לימון ללא גלוטן

פאי לימון ללא גלוטן
פאי לימון ללא גלוטן, חמצמץ ומתוק כאחד הוא לא פחות ממעדן, במיוחד אם מדובר ביום חם. הוא מרענן את הפה ולא פחות את הנפש!
בכלל שילוב בין חמצמצות למתיקות, בין שני טעמים מנוגדים כביכול, היא גאונית בעיני וכאן, בפאי הלימון, אנו מרגישים זאת במלוא העוצמה.
החיך נחשף כל פעם לטעם אחר וכמובן לשילוב הטעמים. כל עוד הטעמים עדינים ולא חמוצים מידי או מתוקים ההנאה מושלמת.
בנוסף יש את קלתית הפאי שבשל היות ללא גלוטן, היא עשירה בקמח שקדים המקפיץ את טעמה בכמה וכמה רמות (לדעתי לפחות) מקלתית חיטה עם גלוטן.
לגבי בצק הפאי, בצק הפאי מתאים לכול סוגי הפאי כאשר המילוי הוא המשתנה (אגב, בצק פאי = מתוק, בצק קיש = מלוח. הבצק כאן הוא אך ורק למתוקים). אופן הכנת הבצק הוא זהה ללא קשר למילוי ולמען האמת הוא טיפטיפונת "נודניק" אבל בהחלט שווה את העבודה.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
לקלתית הפאי - קמח אופציה 1
- 260 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
לקלתית הפאי - קמח אופציה 2
- 60 גרם קמח טפיוקה
- 100 גרם קמח שקדים
- 100 גרם קמח דוחן
לקלתית הפאי - יתר המצרכים
- 1-2 כף מים קרים מאוד
- 1 כפית תמצית וניל
- קומץ מלח
- 130 גרם סוכר חום
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לריבועים
- 1 חלמון
מנות: תבנית פאי 26
הוראות
אופן הכנת הקלתית
- במעבד מזון שמים את הקמחים, סוכר, מלח וחמאה. מערבבים עד שנוצרים גושים קטנים.
- מוסיפים את החלמון ותמצית הווניל ובפולסים קטנים מערבבים עוד (ממש מעט). אם הבצק יבש להוסיף כף או שתיים של מים קרים. * חשוב מאוד לא לערבב יותר מידי את הבצק.
- עוטפים את הבצק בניילון נצמד (עושים כדור שטוח) ושעה וחצי עד שעתיים למקרר (לעצלנים שבנינו, אפשר חצי שעה במקפיא, אבל לא הכי מומלץ).
- מרדדים את הבצק על נייר אפייה, עושים חורים עם מזלג ומסדרים בתוך תבנית עגולה כאשר מהדקים את הקלתית לדפנות התבנית.
- משקולות! מניחים נייר אפייה מעל הקלתית כאשר הנייר גם סביב הדפנות. על נייר האפייה שמים גרגירי שעועית/חומוס/עדשים כל דבר שתירצו שעמיד בחום.
- אופים כ-10 דקות בחום של 200 מעלות ועוד כ-5 דקות ללא המשקולות(על מנת להוציא את המשקולות, מרימים בזהירות את נייר האפייה ופשוט שולפים אותו מהתבנית).
- מוסיפים את מלית (ראו בהמשך) ואופים בחום 150 מעלות עוד כ30-35 דקות.
אופן הכנת המלית
- טורפים את הביצים ומוסיפים את כל החומרים. מערבבים טוב טוב
- מתקנים חמיצות/מתיקות ע"י הוספת לימון/סוכר במידת הצורך
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
2 thoughts
יצא לי בצק מאוד מתפורר וקשה לעיבוד. איך ניתן לשפר?
תודה.
היי סורין,
להוסיף מעט מאוד מים קרים