קרפ צרפתי ללא גלוטן – רב תכליתי
2014-11-05- רמת קושי:בנוני, קל
- Add to favorites
קרפ צרפתי ללא גלוטן
מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את הבצק לאלסטי, גמיש יותר ונוח יותר לעבודה. כאשר מדובר בבצק שאינו דורש אלסטיות או גמישות מעצם היותו נוזלי, אין זה ממש משנה באיזה קמח נשתמש. הגלוטן נוצר בתפיחת הבצק, ובצקים שאנחנו לא מתפיחים אותם בעצם לא "זקוקים" לגלוטן ולכן אפשר להשתמש בכל סוג קמח ללא גלוטן שאנחנו רוצים ללא צורך בערבוב קמחים וללא כל חשש. כזה הוא בצק (או נכון יותר בלילת) הקרפ הצרפתי.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 1 כוס קמח רב תכליתי - שי של הטבע 150 גרם
קמח - אופציה 2
- 1 כוס קמח אורז מלא 150 גרם
- 1/2 כפית קסנטאן גאם 2 גרם
יתר המצרכים
- 2 ביצים גודל - L
- 1 כוס חלב
- 3/4 כוס מים
- 1 מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
- 3/4 כוס מיכל סוכר חום
- מעט תמצית וניל
מנות: יחידות
הוראות
- שמים את כל המצרכים במיקסר ומערבבים עד שנוצרת עיסה דלילה ללא גושים (אפשר להוסיף חלב או קמח במידה ולא הגענו לתוצאה הרצויה – בלילה דלילה ללא גושים)
- מחממים מחבת שטוחה עם תחתית עבה ומעט מעט חמאה.
- לוקחים מצקת ממלאים אותה בבלילה ויוצקים לתוך מחבת.למי שאין את אותו כלי עץ בצורת T המופלא בו משטחים עובדי הקניון בני ה-17 את הקרפ יכול להשתמש בתחתית המצקת. יוצקים את הבלילה למרכז המחבת ועם תחתית המצקת מורחים בצורה עיגולית את הבלילה עד שהיא הופכת לקרפ עגול גדול ודק אחרי כמה שניות מרימים והופכים בעזרת מרית, מחלקים אותו לחצי מורחים על החצי שוקולד/ריבה/ חלבה/אגוזי לוז וכו' מקפלים משני הצדדים ויוצרים צורת משולש.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (3)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(3 / 5)
1 People rated this recipe
posted by לירי on 12/03/2016
הכנתי את הבלילה וניסיתי כמה פעמים להפוך ולא הצליח… מה אפשר לעשות?
posted by שי ללא גלוטן on 12/03/2016
היי.
נסי להוסיף טיפונת קסנטן גאם או גואר גאם (חצי כפית, לא יותר).
posted by הילה on 27/12/2017
מתכון מעולה תודה! הורדנו את הסוכר לגמרי וגם מאוד טעים.