fbpx

קרפ צרפתי ללא גלוטן

Comments : 3 Posted in : קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , ,

קרפ צרפתי ללא גלוטן

מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את הבצק לאלסטי, גמיש יותר ונוח יותר לעבודה. כאשר מדובר בבצק שאינו דורש אלסטיות או גמישות מעצם היותו נוזלי, אין זה ממש משנה באיזה קמח נשתמש. הגלוטן נוצר בתפיחת הבצק, ובצקים שאנחנו לא מתפיחים אותם בעצם לא "זקוקים" לגלוטן ולכן אפשר להשתמש בכל סוג קמח ללא גלוטן שאנחנו רוצים ללא צורך בערבוב קמחים וללא כל חשש. כזה הוא בצק (או נכון יותר בלילת) הקרפ הצרפתי.

שי ללא גלוטן

 

קרפ צרפתי
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
קרפ צרפתי
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. שמים את כל המצרכים במיקסר ומערבבים עד שנוצרת עיסה דלילה ללא גושים (אפשר להוסיף חלב או קמח במידה ולא הגענו לתוצאה הרצויה – בלילה דלילה ללא גושים)
  2. מחממים מחבת שטוחה עם תחתית עבה ומעט מעט חמאה.
  3. לוקחים מצקת ממלאים אותה בבלילה ויוצקים לתוך מחבת.למי שאין את אותו כלי עץ בצורת T המופלא בו משטחים עובדי הקניון בני ה-17 את הקרפ יכול להשתמש בתחתית המצקת. יוצקים את הבלילה למרכז המחבת ועם תחתית המצקת מורחים בצורה עיגולית את הבלילה עד שהיא הופכת לקרפ עגול גדול ודק אחרי כמה שניות מרימים והופכים בעזרת מרית, מחלקים אותו לחצי מורחים על החצי שוקולד/ריבה/ חלבה/אגוזי לוז וכו' מקפלים משני הצדדים ויוצרים צורת משולש.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

3s COMMENTS

3 thoughts

  • לירי
    מרץ 12, 2016 at 2:59 pm

    הכנתי את הבלילה וניסיתי כמה פעמים להפוך ולא הצליח… מה אפשר לעשות?

    • מרץ 12, 2016 at 8:57 pm

      היי.
      נסי להוסיף טיפונת קסנטן גאם או גואר גאם (חצי כפית, לא יותר).

  • הילה
    דצמבר 27, 2017 at 7:06 pm

    מתכון מעולה תודה! הורדנו את הסוכר לגמרי וגם מאוד טעים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

קרפ צרפתי ללא גלוטן

Posted in : קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , ,

קרפ צרפתי ללא גלוטן

מתכונים עם קמח גורמים לנו (הצליאקים) במקרה הרע לוותר עליהם ובמקרה הטוב להתחיל ולשבור את הראש באיזה קמח נשתמש על מנת להחליף את הקמח עם הגלוטן. אך אם נבין את מהות הגלוטן בבצק, נבין שבהרבה מאוד מתכונים החיים שלנו ממש קלים. מהות הגלוטן היא להפוך את הבצק לאלסטי, גמיש יותר ונוח יותר לעבודה. כאשר מדובר בבצק שאינו דורש אלסטיות או גמישות מעצם היותו נוזלי, אין זה ממש משנה באיזה קמח נשתמש. הגלוטן נוצר בתפיחת הבצק, ובצקים שאנחנו לא מתפיחים אותם בעצם לא "זקוקים" לגלוטן ולכן אפשר להשתמש בכל סוג קמח ללא גלוטן שאנחנו רוצים ללא צורך בערבוב קמחים וללא כל חשש. כזה הוא בצק (או נכון יותר בלילת) הקרפ הצרפתי.

שי ללא גלוטן

 

קרפ צרפתי
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
קרפ צרפתי
Print Recipe
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מנות זמן הכנה
4 יחידות 10 דקות
זמן בישול
10-15 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. שמים את כל המצרכים במיקסר ומערבבים עד שנוצרת עיסה דלילה ללא גושים (אפשר להוסיף חלב או קמח במידה ולא הגענו לתוצאה הרצויה – בלילה דלילה ללא גושים)
  2. מחממים מחבת שטוחה עם תחתית עבה ומעט מעט חמאה.
  3. לוקחים מצקת ממלאים אותה בבלילה ויוצקים לתוך מחבת.למי שאין את אותו כלי עץ בצורת T המופלא בו משטחים עובדי הקניון בני ה-17 את הקרפ יכול להשתמש בתחתית המצקת. יוצקים את הבלילה למרכז המחבת ועם תחתית המצקת מורחים בצורה עיגולית את הבלילה עד שהיא הופכת לקרפ עגול גדול ודק אחרי כמה שניות מרימים והופכים בעזרת מרית, מחלקים אותו לחצי מורחים על החצי שוקולד/ריבה/ חלבה/אגוזי לוז וכו' מקפלים משני הצדדים ויוצרים צורת משולש.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.