קרמה קטלוניה
2015-11-29- רמת קושי:קל
- Add to favorites
קרמה קטלנה שזה בעצם שמנת קטלאנית והוא בעצם אחיו התאום של הקרם ברולה. הקינוח, המכונה גם "קרם דה סנט ג'וספ", הינו מאכל מסורתי ליום יוסף הקדוש, הנחגג ב-19 מרץ.
הקינוח מבוסס על קרם מבושל. לאחר הבישול הוא מקורר, ולפני הגשתו הוא מצופה בסוכר ונחשף לחום עליון גבוה ההופך את שכבת הסוכר לקרמל פריך. הוא מוגש כשהקרם קר ואילו זיגוג הסוכר העליון חם.
קיימים מספר הבדלים בין קרם ברולה לקרמה קטלנה:
1. קרמה קטלנה אינו נאפה באמבט אדים אלא מבושל.
2. בעוד קרם ברולה מבוסס בעיקר על שמנת סמיכה, קרמה קטלנה מכיל חלב ולכן הוא הרבה יותר דליל.
3. קרמה קטלנה מכיל גרידת קליפת לימון וקינמון, שאינם מצויים בקרם ברולה.
4. קרם ברולה מכיל וניל, שאינו מרכיב הכרחי בקרמה קטלנה.
מרכיבים
- 8 ביצים
- 1 ליטר חלב
- 1 מקל קינמון
- 160 גרם סוכר
- 50 גרם קמח טפיוקה או קורנפלור. לא עמילן תפו"א!!!
- 1/2 לימון גרידת לימון
- מעט חמוציות
מנות: מנות אישיות
הוראות
- מחמים בסיר על אש בינונית את החלב עם גרידת לימון ומקל הקינמון. לאחר כ-5 דקות החלב מתחיל לרתוח. בזמן הזה מפרידים את החלמונים ומשתמשים רק בהם בהמשך.
- לוקחים את החלמונים (במחבת שאינה על אש), יחד עם הסוכר ומערבבים היטב (עדיף עם מוט ערבוב חשמלית, אבל אפשר גם עם מקצפה ידנית).
- מוסיפים את הטפיוקה /קורנפלור באיטיות, תוך ערבוב טוב עד קבלת מסה הומוגנית וחלקה.
- מוסיפים את החלב באיטיות דרך מסננת (לסיר הקר) ושמים את המחבת על אש בינונית תוך כדי ערבוב תמידי עד שהוא מתחיל לרתוח.
- לאחר שהחלב מתחיל להסמיך מעט (ודגש על מעט)מסירים מאש.
- שופכים לתוך כלי ההגשה את הקרם הקטלוני ומקררים.
- ועכשיו החלק הכי כייפי והכי טעים... מפזרים סוכר על גבי הקרם ובעזרת מבער שורפים מעט את הסוכר.
- מפזרים מעט חמוציות או משהו קרנצי וחמצמץ אחר ומקשטים בעלה נענע.
- טורפים!!! 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by רחל on 06/12/2015
למה לטרוף אם אפשר לאכול.
posted by שי ללא גלוטן on 07/12/2015
🙂