עוגת שוקולד פשוטה ללא גלוטן
2015-12-04- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עוגת שוקולד קלה ומהירה וללא גלוטן מיותר לציין.
קלה מאוד להכנה, נפלא לימי הולדת וכמובן הכי כייפית בימי שבת בבוקר עם הקפה (כן כן גם לנו הקשישים שבחבורה…)
בתאבון.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 5 כפות קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 3 כפות קמח דוחן
- 2 כפות קמח תפו"א
- 1 כפית קסנטאן גאם או גואר גאם
יתר המצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 1 כוס סוכר
- 5 יחידות ביצים
- 1 שקית אבקת אפיה 10 - גרם
- 250 גרם שמנת מתוקה לקרם
- 100 גרם שוקולד מריר לקרם
מנות:
הוראות
עוגה
- ממיסים בסיר את השוקולד, החמאה וכוס הסוכר.
- כשהכל מומס, מורידים מהאש, מצננים מעט ומתחילים להוסיף ביצה אחר ביצה. בכל פעם מערבבים היטב.
- מוסיפים את הקמחים ואבקת אפייה ומערבבים היטב.
- משמנים את התבנית בחמאה ומפזרים מעט סוכר או שמרפדים בנייר אפיה. שופכים לתבנית ואופים בחום של 170 מעלות.
קרם
- ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד.
- בעזרת שיפוד עץ מחוררים מספר חורים בעוגה בעודה חמה ושופכים את הקרם על העוגה. הקרם יחדור לעוגה דרך החורים וירטיב אותה מבפנים.
- בתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (13)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(3 / 5)
2 People rated this recipe
posted by שלומית קנון on 08/01/2016
אשמח לדעת אם אפשר להחליף את הקמחים? יש לי סויה ,טפיוקה, אורז ,קוקוס ,וכוסמת .
ממש אשמח לעזרתך
ומה זה קסטנטן גאם ?
posted by שי ללא גלוטן on 13/01/2016
היי.
בעיקרון מדובר בכמות קטנה יחסית של קמחים (5 כפות), אז זה פחות רלוונטי.
ניתן להחליף בכל אחד מהקמחים שציינת לפי הטעם שלך (ברור שקוקוס ואורז יתנו טעם שונה לעוגה מאשר כוסמת ואורז…).
קסנטן גאם הוא תחליף גלוטן והוא בעצם משמש כאן לייצירת אלסטיות בעוגה.
posted by לירי on 26/02/2016
היי
ניתן להחליף את קמח תפוא בקמח טפיוקה?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 27/02/2016
בהחלט, ניתן להחליף בניהם.
מדובר בשני עמילנים ואין בניהם הבדל מהותי.
posted by רותם on 24/02/2017
הי שי, במה אפשר להחליף את החמאה? לילד שאחרגי גם לחלב
posted by שי ללא גלוטן on 25/02/2017
שמן קוקוס יעבוד כאן נפלא, גם בעניין הטעם.
posted by לאוניד מלניקוב on 05/05/2017
שי, עבודת קודש אתה עושה!
תודה רבה על כל המתכונים והמוצרים.
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
תודה, תודה תודה 🙂
posted by רבקה on 13/09/2017
אפשר להכין מהבלילה הזאת גם קאפקייקס?
posted by שי ללא גלוטן on 16/09/2017
היי רבקה,
בהחלט.
posted by חגית on 21/12/2017
שלום,
אפשר לשים שמן במקום חמאה?
posted by שי ללא גלוטן on 14/04/2018
בהחלט.
שימי 80% ממשקל החמאה.
שי
posted by אורית on 04/07/2019
שי אני רוצה להוריד את כמות הסוכר. עד כמה אפשר?