עוגת שוקו וניל פצפוצי שוקולד
2019-02-03- רמת קושי:קל
- Add to favorites
עוגת שוקו וניל פצפוצי שוקולד של אפרת סלוצקין קצפת עם קמח רב תכליתי מסדרת הקמחים "שי של הטבע" וקמח טף, אף הוא מסדרת הקמחים "שי של הטבע".
ברגע שראיתי את העוגה הזו, ישר היה לי זיכרון ילדות של עוגת שיש בסיר פלא על הגז… הריח שהציף את הבית, אבקת הסוכר, מיץ תפוזים סחוט וטרי ובקיצור, עד כניסת השבת, חצי עוגה כבר הייתה נעלמת…
אז בזכות אפרת, יש לנו גם את הנוסח ללא גלוטן ועם תוספת נפלא של קמח טף, אחד מהדגנים הבריאים והמזינים ביותר שיש.
למי שלא יודע, הטף, שהוא ללא גלוטן, כמובן, הוכרז כמזון על (סופר פוד) עשיר מאוד בברזל, חלבון, סידן ובמילים אחרות חגיגית טעמים ובריאות והכל, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
שי ללא גלוטן
מרכיבים
- 1 כוס קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 1 כוס קמח טף - שי של הטבע
- 6 יח' ביצים
- 0.5 כוס סוכר חום
- 0.5 כוס סוכר לבן
- 0.5 כוס שמן
- 0.5 כוס מיץ תפוזים
- 10 גרם אבקת אפייה שקית
- 5 כפות ממרח שוקולד נוטלה
- 0.5 כוס שוקולד צ'יפס
מנות:
הוראות
- מקציפים את הביצים והסוכר במשך 10 דקות.
- מוסיפים את השמן והמיץ תפוזים בזרם דק.
- להוסיף את הסוכר וניל אבקת אפיה והקמחים ולערבב ביחד.
- להוסיף את השוקולד ציפס.
- להוציא רבע מהתערובת להוסיף את ממרח השוקולד ולערבב.
- לשפוך לתבנית מחצית מהתערובת הלבנה מעל את החומה ושוב את הלבנה.
- לאפות בתנור במשך 45 - 50 דקות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe