עוגת גבינה ללא גלוטן

2018-06-15
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m
יש משהו מאוד מפחיד (אותי לפחות…) בהכנת עוגת גבינה.
החשש שהעוגה "תיפול", החשש מאפיה בחום גבוה שתגרום לטעם רע של הגבינה ועוד ועוד. אם נוסיף לחגיגה הזאת גם קלתית ללא גלוטן, אז בכלל כל המטבח בהיסטריה…
אבל, כמו תמיד, יש פתרונות קלים ומופלאים והכי חושב ללא גלוטן – מיותר לציין.
עוגת גבינה אישית, בתוך קלתית של בצק פריך מושלם, קלה מאוד להכנה, ללא הרבה מצרכים וללא הרבה בלאגן.
גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש אפשרות להשתמש בתערובת קמחים מוכנה ללא גלוטן מסדרת "שי של הטבע". הפעם השתמשתי בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" בשל טעמו העדין בשל השימוש בקמח דוחן ודורה לבנה.
מנגד, אפשר כמובן לערבב את הקמחים לבד. בחרתי להוסיף מעט קמח אמרנט ללא גלוטן, אשר ייתן טעם מעט אגוזי המשתלב נפלא בעוגת גבינה.
בכל מקרה, מדובר במתכון מנצח.
בהצלחה!!!

שי ללא גלוטן

עוגת גבינה ללא גלוטן
Print Recipe
עוגת גבינה אישית ללא גלוטן. קלה מאוד להכנה, טעימה בטירוף והכי חשוב, ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂 אפשר להכין את העוגה מקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" או שימוש בקמחים כגון דוחן, סורגום (דורה לבנה) אמרנט ועוד.
    מנות זמן הכנה
    5 יחידות 25 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    25 דקות 30 דקות
    מנות זמן הכנה
    5 יחידות 25 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    25 דקות 30 דקות
    עוגת גבינה ללא גלוטן
    Print Recipe
    עוגת גבינה אישית ללא גלוטן. קלה מאוד להכנה, טעימה בטירוף והכי חשוב, ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂 אפשר להכין את העוגה מקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" או שימוש בקמחים כגון דוחן, סורגום (דורה לבנה) אמרנט ועוד.
      מנות זמן הכנה
      5 יחידות 25 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      25 דקות 30 דקות
      מנות זמן הכנה
      5 יחידות 25 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      25 דקות 30 דקות
      מרכיבים
      קלתית קמח אופיצה 1
      קלתית קמח אופיצה 2
      קלתית - יתר המצרכים
      מלית
      מנות: יחידות
      הוראות
      קלתית
      1. קל מאוד.... ללוש בזריזות לבצק אחיד. לקרר כחצי שעה עטוף בניילון נצמד.
      מלית
      1. להקציף חלמונים וחצי מן הסוכר
      2. להקציף חלבונים עם הסוכר שנותר
      3. לערבב גבינות וגרידת לימון ולקפל לקציפת החלמונים
      4. לקפל פנימה את הקמח
      5. לקפל לבלילה את קצף החלבונים
      הרכבת המנה
      1. לצפות תבניות קאפקייקס או רינגים בבצק קלתית דק
      2. לאפות בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-10 דק
      3. למלא כל קלתית במלית מעט מעל גובה הבצק.
      4. לאפות בתנור שחומם ל-160 מעלות כ-25 דק ועד שהעוגה משחימה קלות
      שתף את המתכון

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe