וופל בלגי ללא גלוטן
2014-11-02- רמת קושי:קל
- Add to favorites
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 1 שקית קמח רב תכליתי - שי של הטבע 500 גרם
קמח - אופציה 2
- 1.5 כוסות דוחן או סורגום או טף בהיר 225 גרם
- 1 כוס קמח טפיוקה 140 גרם
- 1 כוס קמח אורז מלא 130
- 1/2 כף (שטוחה) קסנטאן גאם 10 גרם
יתר המצרכים
- 1 כוס חלב
- 2 יחידות ביצים
- 150-200 גרם חמאה רכה
- 2 כפות סוכר חום
- 1/2 כוס גבישי סוכר (אפשר קוביות סוכר שבורות)
- 1 כף שמרים יבשים (או פי 3 שמרים טריים)
- מעט תמצית וניל
- מעט מלח
מנות: וופלים אישיים
הוראות
- מערבבים בקערה את כל החומרים למעט החמאה וגבישי הסוכר.
- לשים את הבצק כ-5 דקות. נקבל בצק שהוא מעט יבש, ככה זה צריך להיות – לא להוסיף נוזלים!!!נותנים לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלת נפחו.
- מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק עד שכל החמאה נספגת בתוכו. אם בהתחלה חשבנו שהבצק יבש מידי, אז עכשיו נחשוב שכמות החמאה גדולה מידי. אל ייאוש, ללוש וללוש עד שהחמאה תיספג במלואה בבצק.
- מוסיפים את גבישי הסוכר ולשים ממש מעט(לא לשבור אותם תוך כדי לישה, אבל שיהיה פיזור אחיד).
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים ומתפיחים עוד כ-15-20 דקות.
- מחממים מחבת וופל(כזה עם ריבועים) או את הטוסטר ומניחים את הכדור במרכז. כמובן שאין צורך לשמן. כמו החמאה עושה יופי של עבודה.... סוגרים בעדינות ולא פותחים לפחות 2-3 דקות תלוי אם מדובר במחבת או טוסטר. אם מדובר במחבת יש להפוך אותו כל חצי דקה.
- פותחים, אם מוכן מוצאים בזהירות בעזרת מזלג ולרשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (6)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
וופל בלגי ללא גלוטן
2014-11-02- רמת קושי:קל
- Add to favorites
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 1 שקית קמח רב תכליתי - שי של הטבע 500 גרם
קמח - אופציה 2
- 1.5 כוסות דוחן או סורגום או טף בהיר 225 גרם
- 1 כוס קמח טפיוקה 140 גרם
- 1 כוס קמח אורז מלא 130
- 1/2 כף (שטוחה) קסנטאן גאם 10 גרם
יתר המצרכים
- 1 כוס חלב
- 2 יחידות ביצים
- 150-200 גרם חמאה רכה
- 2 כפות סוכר חום
- 1/2 כוס גבישי סוכר (אפשר קוביות סוכר שבורות)
- 1 כף שמרים יבשים (או פי 3 שמרים טריים)
- מעט תמצית וניל
- מעט מלח
מנות: וופלים אישיים
הוראות
- מערבבים בקערה את כל החומרים למעט החמאה וגבישי הסוכר.
- לשים את הבצק כ-5 דקות. נקבל בצק שהוא מעט יבש, ככה זה צריך להיות – לא להוסיף נוזלים!!!נותנים לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלת נפחו.
- מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק עד שכל החמאה נספגת בתוכו. אם בהתחלה חשבנו שהבצק יבש מידי, אז עכשיו נחשוב שכמות החמאה גדולה מידי. אל ייאוש, ללוש וללוש עד שהחמאה תיספג במלואה בבצק.
- מוסיפים את גבישי הסוכר ולשים ממש מעט(לא לשבור אותם תוך כדי לישה, אבל שיהיה פיזור אחיד).
- מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים ומתפיחים עוד כ-15-20 דקות.
- מחממים מחבת וופל(כזה עם ריבועים) או את הטוסטר ומניחים את הכדור במרכז. כמובן שאין צורך לשמן. כמו החמאה עושה יופי של עבודה.... סוגרים בעדינות ולא פותחים לפחות 2-3 דקות תלוי אם מדובר במחבת או טוסטר. אם מדובר במחבת יש להפוך אותו כל חצי דקה.
- פותחים, אם מוכן מוצאים בזהירות בעזרת מזלג ולרשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by בקי on 12/12/2015
למה אפשר להחליף קמח B?
posted by שי ללא גלוטן on 13/12/2015
50% אורז מלא + 50% טפיוקה או תפו"א
posted by יהלום on 27/12/2015
היי שי,
מה זה סיבים תזונתיים? איפה קונים את זה?
והאם חייב את זה?
posted by שי ללא גלוטן on 27/12/2015
היי.
סיבים תזונתיים זה בעיקר בשל הערכים הבריאותיים שלהם.
הם תורמים המון למערכת העיכול.
אפשר לוותר אם לא משיגים.
posted by הילה on 12/01/2018
וואו, טעים מאוד!!!
הילדים אהבו מאוד!!!
עשיתי בטוסטר, התפחתי לילה במקרר, יצא מושלם!!!
תודה רבה על המתכון!
posted by שי ללא גלוטן on 10/03/2018
בשמחה!
תודה על הפרגון.
שי