fbpx

וופל בלגי ללא גלוטן

Comments : 6 Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

 וופל בלגי ללא גלוטן.
מתכון פשוט וקל להכנה. ישנן גרסאות לוופל בלגי ללא שמרים (בעיקר כאלו שגם ללא גלוטן), אבל אין מה להשוות בין הגרסא עם השמרים, ללא שמרים.
חוץ מטעמו המופלא של הוופל, אי אפשר להתעלם מהריח המשכר המציף את הבית כאשר מכינים אותו. הריח מגיע מהקרמל הנוצר מהמגע בין החמאה לסוכר בטוסטר הלוהט ופשוט כובש את כל הבית….
יש אין ספור גרסאות של וופל בלגי. דק, עבה, עם או בלי שמרים, גבישי סוכר גדולים או קטנים, עם חמאה או בלי….בקיצור לא חסר.
אצלנו הכי אוהבים את המתכונן שצרפתי כאן.
מקווה שגם אתם 🙂
בתאבון!
שי ללא גלוטן
 
וופל בלגי ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10 וופלים אישיים 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות ליחידה 60 דקות
מנות זמן הכנה
10 וופלים אישיים 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות ליחידה 60 דקות
וופל בלגי ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10 וופלים אישיים 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות ליחידה 60 דקות
מנות זמן הכנה
10 וופלים אישיים 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות ליחידה 60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: וופלים אישיים
הוראות
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט החמאה וגבישי הסוכר.
  2. לשים את הבצק כ-5 דקות. נקבל בצק שהוא מעט יבש, ככה זה צריך להיות – לא להוסיף נוזלים!!!נותנים לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלת נפחו.
  3. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק עד שכל החמאה נספגת בתוכו. אם בהתחלה חשבנו שהבצק יבש מידי, אז עכשיו נחשוב שכמות החמאה גדולה מידי. אל ייאוש, ללוש וללוש עד שהחמאה תיספג במלואה בבצק.
  4. מוסיפים את גבישי הסוכר ולשים ממש מעט(לא לשבור אותם תוך כדי לישה, אבל שיהיה פיזור אחיד).
  5. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים ומתפיחים עוד כ-15-20 דקות.
  6. מחממים מחבת וופל(כזה עם ריבועים) או את הטוסטר ומניחים את הכדור במרכז. כמובן שאין צורך לשמן. כמו החמאה עושה יופי של עבודה.... סוגרים בעדינות ולא פותחים לפחות 2-3 דקות תלוי אם מדובר במחבת או טוסטר. אם מדובר במחבת יש להפוך אותו כל חצי דקה.
  7. פותחים, אם מוכן מוצאים בזהירות בעזרת מזלג ולרשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

6s COMMENTS

6 thoughts

  • בקי
    דצמבר 12, 2015 at 7:16 pm

    למה אפשר להחליף קמח B?

  • יהלום
    דצמבר 27, 2015 at 2:14 pm

    היי שי,
    מה זה סיבים תזונתיים? איפה קונים את זה?
    והאם חייב את זה?

    • דצמבר 27, 2015 at 3:45 pm

      היי.
      סיבים תזונתיים זה בעיקר בשל הערכים הבריאותיים שלהם.
      הם תורמים המון למערכת העיכול.
      אפשר לוותר אם לא משיגים.

  • הילה
    ינואר 12, 2018 at 6:04 am

    וואו, טעים מאוד!!!
    הילדים אהבו מאוד!!!
    עשיתי בטוסטר, התפחתי לילה במקרר, יצא מושלם!!!
    תודה רבה על המתכון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

וופל בלגי ללא גלוטן

Posted in : מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

 וופל בלגי ללא גלוטן.
מתכון פשוט וקל להכנה. ישנן גרסאות לוופל בלגי ללא שמרים (בעיקר כאלו שגם ללא גלוטן), אבל אין מה להשוות בין הגרסא עם השמרים, ללא שמרים.
חוץ מטעמו המופלא של הוופל, אי אפשר להתעלם מהריח המשכר המציף את הבית כאשר מכינים אותו. הריח מגיע מהקרמל הנוצר מהמגע בין החמאה לסוכר בטוסטר הלוהט ופשוט כובש את כל הבית….
יש אין ספור גרסאות של וופל בלגי. דק, עבה, עם או בלי שמרים, גבישי סוכר גדולים או קטנים, עם חמאה או בלי….בקיצור לא חסר.
אצלנו הכי אוהבים את המתכונן שצרפתי כאן.
מקווה שגם אתם 🙂
בתאבון!
שי ללא גלוטן
 
וופל בלגי ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10 וופלים אישיים 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות ליחידה 60 דקות
מנות זמן הכנה
10 וופלים אישיים 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות ליחידה 60 דקות
וופל בלגי ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
10 וופלים אישיים 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות ליחידה 60 דקות
מנות זמן הכנה
10 וופלים אישיים 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
2-3 דקות ליחידה 60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: וופלים אישיים
הוראות
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים למעט החמאה וגבישי הסוכר.
  2. לשים את הבצק כ-5 דקות. נקבל בצק שהוא מעט יבש, ככה זה צריך להיות – לא להוסיף נוזלים!!!נותנים לבצק לתפוח כשעה או עד הכפלת נפחו.
  3. מוסיפים את החמאה ולשים את הבצק עד שכל החמאה נספגת בתוכו. אם בהתחלה חשבנו שהבצק יבש מידי, אז עכשיו נחשוב שכמות החמאה גדולה מידי. אל ייאוש, ללוש וללוש עד שהחמאה תיספג במלואה בבצק.
  4. מוסיפים את גבישי הסוכר ולשים ממש מעט(לא לשבור אותם תוך כדי לישה, אבל שיהיה פיזור אחיד).
  5. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים שווים ומתפיחים עוד כ-15-20 דקות.
  6. מחממים מחבת וופל(כזה עם ריבועים) או את הטוסטר ומניחים את הכדור במרכז. כמובן שאין צורך לשמן. כמו החמאה עושה יופי של עבודה.... סוגרים בעדינות ולא פותחים לפחות 2-3 דקות תלוי אם מדובר במחבת או טוסטר. אם מדובר במחבת יש להפוך אותו כל חצי דקה.
  7. פותחים, אם מוכן מוצאים בזהירות בעזרת מזלג ולרשת צינון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.