עוגת תפוחים עם שוקולד צ'יפס ב – 10 דקות
2018-10-06- רמת קושי:קל
- Add to favorites
מה הקשר בין עוגת שוקולד צ'יפס לבין סטוכיומטריה?
רגע, מה זה לעזעזל סטוכיומטריה???
האמת שאין לי מושג, הבת שלי חזרה אחרי שיעור כימיה שבו המורה הסבירה להם באמצעות הכנת עוגה מה זה סטוכיומטריה…
מהר מאוד המתכון של העוגה הגיע לידיים שלי, מהר עוד יותר היא הפכה ללא גלוטן והכי מהר שאפשר היא נטרפה.
מה זה סטוכיומטריה? אני עדיין מנסה להבין…
עוגה קלה מאוד להכנה וטעימה בטירוף.
כמובן שעשיתי מעט שינויים מהמתכון המקורי של המורה וקצת סיבכתי לכולנו את החיים…אבל התוצאה שווה ועדיין קלה מאוד להכנה.
שי ללא גלוטן
מרכיבים
- 300 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 2 כוסות
- 240 מ"ל מיץ תפוזים 1 כוס - ניתן להמיר בכל מיץ אחר או מים
- 3 יח' תפוחים חתוכים לקוביות
- 1 כוס סוכר
- 240 מ"ל שמן 1 כוס
- 3 יח' ביצים
- 10 גרם אבקת אפיה שקית
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס
- מעט תמצית ווניל
- מעט מלח
מנות: אינגלייש קייק 25 ס"מ
הוראות
- מחממים תנור ל 180 מעלות
- במיקסר עם בלון הקצפה, מקציפים על מהירות גבוהה את הביצים עם הסוכר
- לאחר 2-3 דקות של הקפצה, מניחים את המהירות ומוסיפים את השמן. יש להוסיף את השמן באופן איטי ביותר בזרם דק על דפנות קערת המיקסר.
- מערבבים את הקמחים עם אבקת אפיה והמלח. בעזרת כף ותוך כדי ערבול איטי של המיקסר, מוסיפים את הקמח באופן איטי.
- לאחר ששמים 3-4 כפות קמח, מתחילים להוסיף חלק מהנוזלים (מיץ / מים). ממשיכים עם קמח ונוזלים, קמח ונוזלים עד שמסיימים.
- מוציאים את קערת המיקסר מהמיקסר, מוסיפים התפוחים ואת השוקולד צ'יפס ובעזרת לקקן מערבבים הכל בזהירות.
- מעבירים לתבנית (מומלץ עם נייר אפיה) ואופים כ 30 דקות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות.
- נהנים מכל רגע 🙂
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe