עוגת פאדג' ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
-
Add to favorites
עוגה רכה ונימוחה עם טעמים מאוד חזקים של שוקולד וקפה.
חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים (שוקולד 60% לפחות, קפה איכותי) על מנת שהחגיגה תהיה מושלמת והיא תהיה!
בתאבון,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 65 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע או קמח mix טף
קמח - אופציה 2
- 40 - גרם קמח דוחן או דורה לבנה
- 20 - גרם קמח טפיוקה
- 5 - גרם קסנטן גאם - כפית
יתר המצרכים
- 5 - גרם אבקת אפיה - חצי שקית
- 2 - מכלים שמנת מתוקה - פרגנו לעצמכם עם 38% - למוס
- 150 - גרם שוקולד מריר - 60% מוצקים - למוס
- 350 - גרם שוקולד מריר - 60% מוצקים
- 300 - גרם חמאה
- 6 - יחידות ביצים - מופרד חלמון וחלבון
- 150 - גרם סוכר חום
- 50 - סמ"ק ליקר קפה - או אספרסו או תמצית וניל אם לא אוהבים קפה
מנות: תבנית 26
הוראות
- מתחילים מהסוף – הכנת המוס. מרתיחים מיכל אחד של שמנת מתוקה. לאחר הרתיחה מוסיפים את השוקולד. מערבבים טוב עד שהשוקולד נמס, מצננים ולמקרר ל-3 שעות לפחות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה המונחת מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי). לאחר המסה מורידים מהבן מרי ומוסיפים את החלמונים. חשוב לערבב במהירות על מנת שהחלמונים לא יתבשלו.
- מקציפים בעזרת המיקסר את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב. כאשר השוקולד והחמאה נמסים לגמרי מורידים אותם מהאש, ובעזרת מרית גומי מערבבים לתוך התערובת את ליקר הקפה/אספרסו או תמצית הווניל.
- בעזרת מרית גומי מקפלים את הקמחים, קסנטאן גאם ואבקת האפייה לתוך השוקולד המומס. צריך להקפיד שלא יישארו גושי קמח. לאחר מכן מקפלים לתוך התערובת את הביצים והסוכר. כאן נזהרים לא "להפיל" את הקצף.
- את התערובת יוצקים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות.
- מוציאים מהתנור, מניחים את התבנית על רשת צינון למשך חצי שעה.
- התחלנו מהסוף ולכן נסיים מהתחלה... מוציאים מהמקרר את התערובת של השוקולד המומס ומקציפים על מהירות גבוהה עם מיכל השמנת הנוסף עד קבלת מוס יציב וחזק.
- בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה לחצי ברוחבה ומורחים כ-1/4 מכמות המוס. מכסים את תחתית העוגה עם החצי הנותר(פשוט מניחים חלק עליון על תחתון) מורחים את יתרת המוס על חלקו העליון של העוגה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
עוגת פאדג' ללא גלוטן
2014-11-08- רמת קושי:בנוני
-
Add to favorites
עוגה רכה ונימוחה עם טעמים מאוד חזקים של שוקולד וקפה.
חשוב להשתמש בחומרי גלם איכותיים (שוקולד 60% לפחות, קפה איכותי) על מנת שהחגיגה תהיה מושלמת והיא תהיה!
בתאבון,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 65 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע או קמח mix טף
קמח - אופציה 2
- 40 - גרם קמח דוחן או דורה לבנה
- 20 - גרם קמח טפיוקה
- 5 - גרם קסנטן גאם - כפית
יתר המצרכים
- 5 - גרם אבקת אפיה - חצי שקית
- 2 - מכלים שמנת מתוקה - פרגנו לעצמכם עם 38% - למוס
- 150 - גרם שוקולד מריר - 60% מוצקים - למוס
- 350 - גרם שוקולד מריר - 60% מוצקים
- 300 - גרם חמאה
- 6 - יחידות ביצים - מופרד חלמון וחלבון
- 150 - גרם סוכר חום
- 50 - סמ"ק ליקר קפה - או אספרסו או תמצית וניל אם לא אוהבים קפה
מנות: תבנית 26
הוראות
- מתחילים מהסוף – הכנת המוס. מרתיחים מיכל אחד של שמנת מתוקה. לאחר הרתיחה מוסיפים את השוקולד. מערבבים טוב עד שהשוקולד נמס, מצננים ולמקרר ל-3 שעות לפחות.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה המונחת מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי). לאחר המסה מורידים מהבן מרי ומוסיפים את החלמונים. חשוב לערבב במהירות על מנת שהחלמונים לא יתבשלו.
- מקציפים בעזרת המיקסר את החלבונים עם הסוכר, עד לקבלת קצף יציב. כאשר השוקולד והחמאה נמסים לגמרי מורידים אותם מהאש, ובעזרת מרית גומי מערבבים לתוך התערובת את ליקר הקפה/אספרסו או תמצית הווניל.
- בעזרת מרית גומי מקפלים את הקמחים, קסנטאן גאם ואבקת האפייה לתוך השוקולד המומס. צריך להקפיד שלא יישארו גושי קמח. לאחר מכן מקפלים לתוך התערובת את הביצים והסוכר. כאן נזהרים לא "להפיל" את הקצף.
- את התערובת יוצקים לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 26 מרופדת בנייר אפייה. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך 35 דקות.
- מוציאים מהתנור, מניחים את התבנית על רשת צינון למשך חצי שעה.
- התחלנו מהסוף ולכן נסיים מהתחלה... מוציאים מהמקרר את התערובת של השוקולד המומס ומקציפים על מהירות גבוהה עם מיכל השמנת הנוסף עד קבלת מוס יציב וחזק.
- בעזרת סכין חדה חותכים את העוגה לחצי ברוחבה ומורחים כ-1/4 מכמות המוס. מכסים את תחתית העוגה עם החצי הנותר(פשוט מניחים חלק עליון על תחתון) מורחים את יתרת המוס על חלקו העליון של העוגה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe