פטאייר – מאפה תרד ללא גלוטן
2021-05-07- רמת קושי:בנוני
- Add to favorites
פטאייר - מאפה תרד ערבי ואצלנו ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
תרד, שום, בצל, סומק, לימון והכל בתוך מעטפת של בצק ללא גלוטן מקמח רב תכליתי או קמח לבצק דק מסדרת שי של הטבע.
מנות | זמן הכנה |
20 יח | 60 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
20 דקות | 30 דקות |
|
|
פטאייר - מאפה תרד ערבי ואצלנו ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
תרד, שום, בצל, סומק, לימון והכל בתוך מעטפת של בצק ללא גלוטן מקמח רב תכליתי או קמח לבצק דק מסדרת שי של הטבע.
|
מרכיבים
מילוי תרד
- 1/2 ק"ג עלי תרד בר או עלי מנגולד
- 1 בצל גדול או שניים בינוניים
- 2 שיני שום
- 1/2 יח' פלפל אדום מתוק חתוך לקוביות
- 1 כפית סומק
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2 יח לימון קטן
- 1 כפית מלח
- חופן עלי זעתר טריים
לבצק
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע או קמח לבצק דק
- 400 מ"ל מים קרים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/2 כף שמרים יבשיים
- 100 מ"ל שמן זית
מנות: יח
הוראות
מלית תרד
- שוטפים היטב את עלי תרד וחותכים די גס.
- קוצצים דק את הבצל ושיני השום
- פורסים את הלימון לפרוסות דקות (לא מאוד דקות) ואת הפרוסות חותכים לריבועים, כמובן ללא החרצנים.
- מחממים מחבת גדולה, מוסיפים בזהירות את שמן הזית ואז את הבצל והשום. מידי פעם מערבבים ואחרי כ 2 דקות מוסיפים את עלי התרד, ריבועי הלימון, סומק, מלח ועלי הזעתר.
- טועמים, מתקנים עם קצת פלפל ומלח במידת הצורך ומצננים.
הבצק
- בקערת מיקסר שמים את המים, השמרים, הקמח ולאחר מכן את יתר הרכיבים, למעט השמן.
- מערבלים במקסיר עם וו לישה במהירות נמוכה/בנונית ובהדרגה מוסיפים את השמן. ערבלים עד קבלת עיסה אחידה וגמישה.
- מתפיחים את הבצק כ 30 דקות
- מקמחים היטב את הידיים, קורצים עיגולים במשקל של כ 70-100 גרם ומשטחים לצורת פיתה על נייר אפיה שגם הוא מקומח היטב.
- בעזרת מברשת מורחים מעט שמן זית, מוסיפים סוסמסום, קצח אם רוצים ואופים כ 10 דקות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe