fbpx

פטאייר – מאפה תרד ללא גלוטן

Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

פטאייר, מאפה תרד ערבי ובמקרה שלנו, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂

באופן אישי אני מאוד אוהב את המטבח הערבי, מטבח מאוד פשוט עם טעימים מאוד עזים ודומיננטים.
מאוד חריף (הפלפל החריף שולט ביד רמה), מאוד מתוק (כנאפה, בקלווה וכו') ומה שלא חריף ולא מתוק בדרך כלל יהיה מתובל עם הרבה מאוד לימון!

גם הרבה קמח נוכל (לצערי…) למצא במטבח הערבי, אבל לשמחתי אתגרים אני אוהב 🙂

אז אחרי טיול קטן בוואדי ניסנס המופלא שבחיפה ונישנושים של פטאייר במילוי תרד, מיהרתי למטבח שלי, המטבח ללא גלוטן, לתערובות הקמחים מסדרת שי של הטבע, סדרת קמחים המבוססת על קמחי מקור עשירים בערכים התזונתיים שלהם ומהר מאוד יצא גם הפטאייר ללא גלוטן

בתאבון

שי ללא גלוטן

פטאייר - מאפה תרד ללא גלוטן
Print Recipe
פטאייר - מאפה תרד ערבי ואצלנו ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂 תרד, שום, בצל, סומק, לימון והכל בתוך מעטפת של בצק ללא גלוטן מקמח רב תכליתי או קמח לבצק דק מסדרת שי של הטבע.
מנות זמן הכנה
20 יח 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
20 יח 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
פטאייר - מאפה תרד ללא גלוטן
Print Recipe
פטאייר - מאפה תרד ערבי ואצלנו ללא גלוטן - מיותר לציין 🙂 תרד, שום, בצל, סומק, לימון והכל בתוך מעטפת של בצק ללא גלוטן מקמח רב תכליתי או קמח לבצק דק מסדרת שי של הטבע.
מנות זמן הכנה
20 יח 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
מנות זמן הכנה
20 יח 60 דקות
זמן בישול זמן המתנה
20 דקות 30 דקות
מרכיבים
מילוי תרד
לבצק
מנות: יח
הוראות
מלית תרד
  1. שוטפים היטב את עלי תרד וחותכים די גס.
  2. קוצצים דק את הבצל ושיני השום
  3. פורסים את הלימון לפרוסות דקות (לא מאוד דקות) ואת הפרוסות חותכים לריבועים, כמובן ללא החרצנים.
  4. מחממים מחבת גדולה, מוסיפים בזהירות את שמן הזית ואז את הבצל והשום. מידי פעם מערבבים ואחרי כ 2 דקות מוסיפים את עלי התרד, ריבועי הלימון, סומק, מלח ועלי הזעתר.
  5. מכסים את הסיר ועל אש בנונית מטגנים / מאדים עד ריכוך.
  6. טועמים, מתקנים עם קצת פלפל ומלח במידת הצורך ומצננים.
הבצק
  1. בקערת מיקסר שמים את המים, השמרים, הקמח ולאחר מכן את יתר הרכיבים, למעט השמן.
  2. מערבלים במקסיר עם וו לישה במהירות נמוכה/בנונית ובהדרגה מוסיפים את השמן. ערבלים עד קבלת עיסה אחידה וגמישה.
  3. מתפיחים את הבצק כ 30 דקות
  4. מקמחים היטב את הידיים, קורצים עיגולים במשקל של כ 70-100 גרם ומשטחים לצורת פיתה על נייר אפיה שגם הוא מקומח היטב.
  5. שמים במרכז הפיתה מעט מהתערובות (אפשר להוסיף גבינה קשה לפי הטעם)
  6. מקפלים לצורת משולש / אוזן המן וסוגרים היטב בעזרת מעט מים.
  7. בעזרת מברשת מורחים מעט שמן זית, מוסיפים סוסמסום, קצח אם רוצים ואופים כ 10 דקות בתנור שחומם מראש ל 220 מעלות
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *