לחמניות לפסח
2017-04-10- רמת קושי:קל
- Add to favorites
נכון, כל המאפים ללא גלוטן הם לפסח וכל לחמניה היא כשרה בפני עצמה, אבל פסח זה פסח ויש משהו מיוחד בלחמניות מקמח מצה (מה שכמובן אסור לצליאקים) ועם הרבה ביצים.
אז כמובן לכבוד נסיכת הצליאק שלי ולכבוד הפסח אני שמח להציג מתכון ללחמניות פסח ללא גלוטן.
גם כאן, כמו ביתר המתכונים שלי, אני נותן את האופציה להכנת הלחמנייה בעזרת תערובת הקמחים המוכנה מסדרת "שי של הטבע" והפעם השתמשתי בקמח בצק דק או האופציה השנייה של ערבוב קמחי המקור באופן עצמאי.
חג שמח, כשר וטעים והכי חשוב, ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 200 גרם קמח בצק דק - שי של הטבע 1.5 כוסות
קמח - אופציה 2
- 65 גרם קמח דורה לבנה 1/2 כוס
- 65 גרם קמח דוחן 1/2 כוס
- 30 גרם קמח חומוס 1/4 כוס
- 20 גרם עמילן תפו"א 1/3 כוס
- 20 גרם עמילן טפיוקה 1/3 כוס
- 5 גרם קסנטאן גאם כף שטוחה
מנות: לחמניות
הוראות
- להרתיח בסיר, על אש גבוהה, את המים עם השמן, המלח והסוכר.
- מצננים את התערובת כ- 10 דקות במקרר.
- יוצרים מהבצק לחמניות לא גדולות (הן יפתחו באפייה) בעזרת ידיים רטובות (כל הזמן יש להרטיב את הידיים או שמעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר חלק או משונן בקוטר 2 ס”מ ומזלפים לחמניות בקוטר 5 ס”מ במרווחים של 4 ס”מ.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (10)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by נטע on 12/04/2017
מתכון מצויין. טעים מאוד, תודה
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
תודה 🙂
posted by יהונתן on 20/07/2017
אפשר לעשות את הלחמניות מקמח טף
posted by שי ללא גלוטן on 31/08/2017
היי,
בהחלט.
posted by איציק מ on 24/03/2018
שבוע טוב
280 מ"ל מים = 1.1/6 כוס
אז,,, למדוד לפי מ"ל או כוס?
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 07/04/2018
מ"ל. כמובן שזה הכי מדוייק.
שי
posted by סיגלית on 30/07/2018
מה אפשר לשים במקום קמח חומוס?
posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018
היי סיגלית,
כל קמח אחר שאינו עמילן (דוחן, דורה, טף, אמרנט וכו').
שי
posted by מיכל on 13/02/2019
אפשר לשים רק קמח דוחן?
posted by שי ללא גלוטן on 17/02/2019
היי מיכל,
לא, אי אפשר.
חייבים לערבב בין קמחים "כבדים" שעשירים בחלבון כגון דוחן, דורה, טף וכו' וקמחים קלים יותר ועמילנים.
שי