Loader

עוגת דבש אוורירית וקלילה ללא גלוטן

2016-09-26

חייב להודות שעוגות דבש לא ממש עושות לי את זה.
משום מה מדובר בעוגות שמכינים אותם בראש השנה ועדיין ניתן לאכול אותם בסוכות.. עם גלוטן, בלי גלוטן סוג של עוגת חנק שכזאת.
אז, זה ממש לא חייב להיות ככה. מסתבר שעוגת דבש ללא גלוטן (ואולי גם עם גלוטן…ניסיתי רק את הגרסא ללא גלוטן) יכולה להיות אוורירית, רכה וכזו שלא תחזיק מעמד (ומהסיבות הטובות) עד סוכות.

טעמה מאוד עדין, הדבש אינו דומיננטי ושילובו עם השקדים והקינמון עושה עבודה נפלאה וריבוי הנוזלים הופך את לגבוהה, קלילה ופשוט נפלאה ולא רק לראש השנה.

חג שמח ושנה טובה (וללא גלוטן…) לכולם.

שי ללא גלוטן

עוגת דבש אוורירית וקלילה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף 20 דקות
זמן בישול
60 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף 20 דקות
זמן בישול
60 דקות
עוגת דבש אוורירית וקלילה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף 20 דקות
זמן בישול
60 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף 20 דקות
זמן בישול
60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית קוגלהוף
הוראות
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים את הנס קפה על מנת שיתקרר. הכנת הנס - כוס מים רותחים עם כפית נס קפה (מה שאוהבים), ללא סוכר וללא חלב.
  2. מערבבים את כל הקמחים (רב תכליתי או כל קבוצה 2) עם אבקת האפייה, קינמון, שקדים וציפורן ( למי שרוצה ציפורן, כמובן).
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מערבבים על מהירות גבוהה את הביצים + הסוכר.
  4. אחרי קבלת נפח, מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השמן (לאט) ולאחר מכן את מיץ התפוזים, קפה ותמצית הווניל. מי שרוצה יכול לשים מראש באותה הכלי את השמן, המיץ והווניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את הדבש. * טיפ נחמד - אפשר באותו הכלי של השמן בשביל הדבש. ככה הדבש לא ידבק לכלי וכולו יישפך לקערה בקלות.
  6. מוסיפים בהדרגה את היבשים ומערבבים על מהירות נמוכה.
  7. מעבירים לתבנית קוגלהוף (לא חובה לשמן, תלוי בתבנית) ואופים כשעה (אפיה ארוכה יחסית). לאחר כשעה בודקים בעזרת קיסם במרכז העוגה שהיא יבשה.
  8. מצננים לפני הוצאה מהתבנית, מוסיפים אבקת סוכר (לא חובה) ו..טורפים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (4)

  1. posted by תומר on 29/09/2016

    שי שלום,
    לא כתבת מתי מוסיפים את כוס הקפה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016

      תוקן.
      סליחה.

        הגב
      • posted by חני on 30/09/2019

        אפשר להחליף מיץ תפוזים במים? או בחלב אורז?

          הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

עוגת דבש אוורירית וקלילה ללא גלוטן

2016-09-26

חייב להודות שעוגות דבש לא ממש עושות לי את זה.
משום מה מדובר בעוגות שמכינים אותם בראש השנה ועדיין ניתן לאכול אותם בסוכות.. עם גלוטן, בלי גלוטן סוג של עוגת חנק שכזאת.
אז, זה ממש לא חייב להיות ככה. מסתבר שעוגת דבש ללא גלוטן (ואולי גם עם גלוטן…ניסיתי רק את הגרסא ללא גלוטן) יכולה להיות אוורירית, רכה וכזו שלא תחזיק מעמד (ומהסיבות הטובות) עד סוכות.

טעמה מאוד עדין, הדבש אינו דומיננטי ושילובו עם השקדים והקינמון עושה עבודה נפלאה וריבוי הנוזלים הופך את לגבוהה, קלילה ופשוט נפלאה ולא רק לראש השנה.

חג שמח ושנה טובה (וללא גלוטן…) לכולם.

שי ללא גלוטן

עוגת דבש אוורירית וקלילה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף 20 דקות
זמן בישול
60 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף 20 דקות
זמן בישול
60 דקות
עוגת דבש אוורירית וקלילה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף 20 דקות
זמן בישול
60 דקות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף 20 דקות
זמן בישול
60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: תבנית קוגלהוף
הוראות
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים את הנס קפה על מנת שיתקרר. הכנת הנס - כוס מים רותחים עם כפית נס קפה (מה שאוהבים), ללא סוכר וללא חלב.
  2. מערבבים את כל הקמחים (רב תכליתי או כל קבוצה 2) עם אבקת האפייה, קינמון, שקדים וציפורן ( למי שרוצה ציפורן, כמובן).
  3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מערבבים על מהירות גבוהה את הביצים + הסוכר.
  4. אחרי קבלת נפח, מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השמן (לאט) ולאחר מכן את מיץ התפוזים, קפה ותמצית הווניל. מי שרוצה יכול לשים מראש באותה הכלי את השמן, המיץ והווניל.
  5. מוסיפים בהדרגה את הדבש. * טיפ נחמד - אפשר באותו הכלי של השמן בשביל הדבש. ככה הדבש לא ידבק לכלי וכולו יישפך לקערה בקלות.
  6. מוסיפים בהדרגה את היבשים ומערבבים על מהירות נמוכה.
  7. מעבירים לתבנית קוגלהוף (לא חובה לשמן, תלוי בתבנית) ואופים כשעה (אפיה ארוכה יחסית). לאחר כשעה בודקים בעזרת קיסם במרכז העוגה שהיא יבשה.
  8. מצננים לפני הוצאה מהתבנית, מוסיפים אבקת סוכר (לא חובה) ו..טורפים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (2 / 5)

2 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe