עוגת דבש אוורירית וקלילה ללא גלוטן
2016-09-26- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
חייב להודות שעוגות דבש לא ממש עושות לי את זה.
משום מה מדובר בעוגות שמכינים אותם בראש השנה ועדיין ניתן לאכול אותם בסוכות.. עם גלוטן, בלי גלוטן סוג של עוגת חנק שכזאת.
אז, זה ממש לא חייב להיות ככה. מסתבר שעוגת דבש ללא גלוטן (ואולי גם עם גלוטן…ניסיתי רק את הגרסא ללא גלוטן) יכולה להיות אוורירית, רכה וכזו שלא תחזיק מעמד (ומהסיבות הטובות) עד סוכות.
טעמה מאוד עדין, הדבש אינו דומיננטי ושילובו עם השקדים והקינמון עושה עבודה נפלאה וריבוי הנוזלים הופך את לגבוהה, קלילה ופשוט נפלאה ולא רק לראש השנה.
חג שמח ושנה טובה (וללא גלוטן…) לכולם.
שי ללא גלוטן
- 330 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1/3 2 (שתיים ושליש) כוסות
- 110 גרם קמח אורז מלא 3/4 כוס
- 60 גרם קמח דוחן 1/3 כוס
- 35 גרם קמח דורה לבנה 1/4 כוס
- 50 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 25 גרם קורנפלור 1/4 כוס
- 3 גרם קסנטאן גאם כפית שטוחה
- 240 מ"ל קפה נמס חם כוס קפה (כפית 1 של נס קפה) ללא סוכר וללא חלב
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 210 גרם דבש 3/4 כוס
- 2-3 כפיות קינמון לפי הטעם
- מעט ציפורן לא חובה
- 1/4 כפית מלח
- 160 מ"ל שמן 3/4 כוס
- 165 גרם סוכר לבן כוס
- 60 גרם סוכר חום 1/3 כוס (ניתן להמיר בסוכר לבן)
- 3 יחידות ביצים בינוניות
- 1 כפית תמצית ווניל
- 200 מ"ל מיץ תפוזים 3/4 כוס
- חופן שקדים קלופים לא חובה
- מעט אבקת סוכר לא חובה
- מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים את הנס קפה על מנת שיתקרר. הכנת הנס - כוס מים רותחים עם כפית נס קפה (מה שאוהבים), ללא סוכר וללא חלב.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מערבבים על מהירות גבוהה את הביצים + הסוכר.
- אחרי קבלת נפח, מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השמן (לאט) ולאחר מכן את מיץ התפוזים, קפה ותמצית הווניל. מי שרוצה יכול לשים מראש באותה הכלי את השמן, המיץ והווניל.
- מוסיפים בהדרגה את הדבש. * טיפ נחמד - אפשר באותו הכלי של השמן בשביל הדבש. ככה הדבש לא ידבק לכלי וכולו יישפך לקערה בקלות.
- מוסיפים בהדרגה את היבשים ומערבבים על מהירות נמוכה.
- מצננים לפני הוצאה מהתבנית, מוסיפים אבקת סוכר (לא חובה) ו..טורפים.
תגובות (4)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(2 / 5)
2 People rated this recipe
עוגת דבש אוורירית וקלילה ללא גלוטן
2016-09-26- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
חייב להודות שעוגות דבש לא ממש עושות לי את זה.
משום מה מדובר בעוגות שמכינים אותם בראש השנה ועדיין ניתן לאכול אותם בסוכות.. עם גלוטן, בלי גלוטן סוג של עוגת חנק שכזאת.
אז, זה ממש לא חייב להיות ככה. מסתבר שעוגת דבש ללא גלוטן (ואולי גם עם גלוטן…ניסיתי רק את הגרסא ללא גלוטן) יכולה להיות אוורירית, רכה וכזו שלא תחזיק מעמד (ומהסיבות הטובות) עד סוכות.
טעמה מאוד עדין, הדבש אינו דומיננטי ושילובו עם השקדים והקינמון עושה עבודה נפלאה וריבוי הנוזלים הופך את לגבוהה, קלילה ופשוט נפלאה ולא רק לראש השנה.
חג שמח ושנה טובה (וללא גלוטן…) לכולם.
שי ללא גלוטן
- 330 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 1/3 2 (שתיים ושליש) כוסות
- 110 גרם קמח אורז מלא 3/4 כוס
- 60 גרם קמח דוחן 1/3 כוס
- 35 גרם קמח דורה לבנה 1/4 כוס
- 50 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 25 גרם קורנפלור 1/4 כוס
- 3 גרם קסנטאן גאם כפית שטוחה
- 240 מ"ל קפה נמס חם כוס קפה (כפית 1 של נס קפה) ללא סוכר וללא חלב
- 1/2 כפית אבקת אפיה
- 210 גרם דבש 3/4 כוס
- 2-3 כפיות קינמון לפי הטעם
- מעט ציפורן לא חובה
- 1/4 כפית מלח
- 160 מ"ל שמן 3/4 כוס
- 165 גרם סוכר לבן כוס
- 60 גרם סוכר חום 1/3 כוס (ניתן להמיר בסוכר לבן)
- 3 יחידות ביצים בינוניות
- 1 כפית תמצית ווניל
- 200 מ"ל מיץ תפוזים 3/4 כוס
- חופן שקדים קלופים לא חובה
- מעט אבקת סוכר לא חובה
- מחממים תנור ל 180 מעלות ומכינים את הנס קפה על מנת שיתקרר. הכנת הנס - כוס מים רותחים עם כפית נס קפה (מה שאוהבים), ללא סוכר וללא חלב.
- בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מערבבים על מהירות גבוהה את הביצים + הסוכר.
- אחרי קבלת נפח, מנמיכים את המהירות ומוסיפים בהדרגה את השמן (לאט) ולאחר מכן את מיץ התפוזים, קפה ותמצית הווניל. מי שרוצה יכול לשים מראש באותה הכלי את השמן, המיץ והווניל.
- מוסיפים בהדרגה את הדבש. * טיפ נחמד - אפשר באותו הכלי של השמן בשביל הדבש. ככה הדבש לא ידבק לכלי וכולו יישפך לקערה בקלות.
- מוסיפים בהדרגה את היבשים ומערבבים על מהירות נמוכה.
- מצננים לפני הוצאה מהתבנית, מוסיפים אבקת סוכר (לא חובה) ו..טורפים.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(2 / 5)
2 People rated this recipe
posted by תומר on 29/09/2016
שי שלום,
לא כתבת מתי מוסיפים את כוס הקפה
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016
תוקן.
סליחה.
posted by חני on 30/09/2019
אפשר להחליף מיץ תפוזים במים? או בחלב אורז?
posted by שי ללא גלוטן on 01/10/2019
כן בהחלט.
אני מעדיף מיץ תפוזים על חלב אורז.
שי