Loader

לחם סלק ללא גלוטן

2020-05-02
לחם סלק ללא גלוטן, טבעוני עם צבא מהפנט וטעם נפלא. קצת שעמום במימי הקורונה גרמו לי להכין לחמים שונים בצבעים שונים ומשנים. לחם סלק אדום, לחם תרד ירוק, לחם בטטה כתמתם, לחם בספירולינה כחלחל ועוד כל מיני רעיונות שונים ומשונים. כמו בכל המתוכנים שלי, גם כאן יש את האופציה להשתמש אחת מתערובות הקמחים שלי. הפעם בחרתי להשתמש בקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע, על מנת להרגיש כמה שיותר את טעמו של הסלק בלחם היות ומדובר בקמח עדין בטעמו. בנוסף, שמח לתת את את המתכון עם קמחי מקור למי שרוצה. בתאבון,
שי ללא גלוטן
לחם סלק ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 35 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 35 דקות
לחם סלק ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 35 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 35 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: כיכר
הוראות
  1. לוקחים סלק מבושל (הכי נוח סלק מבושל קנוי בוואקום) וטוחנים גם בעזרת מטחנת בשר או פומפיה
  2. שופכים כ 400 מ"ל מים לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים, הסוכר, הקמח והמלח.
  3. בעזרת וו לישה מתחילים לערבל במהירות נמוכה.
  4. מוסיפים את הסלק הטחון
  5. מוסיפים לאט לאט את השמן ואם צריך גם את יתרת המים (אמורים לקבל מרקם של חומוס פחות או יותר).
  6. מוציאים ומכניסים ישר לתבנית לחם
  7. מתפיחים בתוך תנור קר ושלא חומם מראש !!! עם סיר מים רותחים כ 30 דקות
  8. מוציאים מהתנור את הלחם ומחממם את התנור ל 220 מעולת
  9. לאחר כרבע שעה ובמידה והתנור הגיע ל 220 מעלות, מכניסים את הלחם לתנור. לאחר כ 10 דקות מורידים את חום התנור ל 200 מעולות ואופים עו 30 דקות.
  10. מוציאים , מצננים על רשת צינון 30 דקות לפחות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (2)

  1. posted by חופית on 22/01/2021

    הלחם יצא טעים מאד אך ללא זכר לסלק, האם 50 גרם הם לא מעט מדיי?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 06/02/2021

      היי חופית,
      אפשר להוסיף עוד לי הטעם.
      אין שום בעיה עם תוספת סלק.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe