לחם סלק ללא גלוטן
2020-05-02- רמת קושי:קל
- Add to favorites
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 100 גרם קמח אורז לבן או מלא
- 150 גרם קמח דוחן
- 135 גרם קמח סורגום
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 50 גרם עמילן טפיוקה
- 15 גרם קסנטן גאם
יתר המצרכים
- 50 גרם סלק מבושל טחון / קצוץ דק
- 10 גרם שמרים יבשיים כף
- 30 גרם סוכר 3 כפות - לא חובה
- 10 גרם מלח כף
- 50 גרם שמן זית עדין
- 450 מ"ל מים
מנות: כיכר
הוראות
- לוקחים סלק מבושל (הכי נוח סלק מבושל קנוי בוואקום) וטוחנים גם בעזרת מטחנת בשר או פומפיה
- שופכים כ 400 מ"ל מים לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים, הסוכר, הקמח והמלח.
- בעזרת וו לישה מתחילים לערבל במהירות נמוכה.
- מוסיפים את הסלק הטחון
- מוסיפים לאט לאט את השמן ואם צריך גם את יתרת המים (אמורים לקבל מרקם של חומוס פחות או יותר).
- מוציאים ומכניסים ישר לתבנית לחם
- מתפיחים בתוך תנור קר ושלא חומם מראש !!! עם סיר מים רותחים כ 30 דקות
- מוציאים מהתנור את הלחם ומחממם את התנור ל 220 מעולת
- לאחר כרבע שעה ובמידה והתנור הגיע ל 220 מעלות, מכניסים את הלחם לתנור. לאחר כ 10 דקות מורידים את חום התנור ל 200 מעולות ואופים עו 30 דקות.
- מוציאים , מצננים על רשת צינון 30 דקות לפחות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by חופית on 22/01/2021
הלחם יצא טעים מאד אך ללא זכר לסלק, האם 50 גרם הם לא מעט מדיי?
posted by שי ללא גלוטן on 06/02/2021
היי חופית,
אפשר להוסיף עוד לי הטעם.
אין שום בעיה עם תוספת סלק.
שי