לחם סלק ללא גלוטן
2020-05-02- רמת קושי:קל
-
Add to favorites
לחם סלק ללא גלוטן, טבעוני עם צבא מהפנט וטעם נפלא.
קצת שעמום במימי הקורונה גרמו לי להכין לחמים שונים בצבעים שונים ומשנים.
לחם סלק אדום, לחם תרד ירוק, לחם בטטה כתמתם, לחם בספירולינה כחלחל ועוד כל מיני רעיונות שונים ומשונים.
כמו בכל המתוכנים שלי, גם כאן יש את האופציה להשתמש אחת מתערובות הקמחים שלי.
הפעם בחרתי להשתמש בקמח רב תכליתי מסדרת שי של הטבע, על מנת להרגיש כמה שיותר את טעמו של הסלק בלחם היות ומדובר בקמח עדין בטעמו.
בנוסף, שמח לתת את את המתכון עם קמחי מקור למי שרוצה.
בתאבון,
שי ללא גלוטן
מרכיבים
קמח - אופציה 1
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע
קמח - אופציה 2
- 100 גרם קמח אורז לבן או מלא
- 150 גרם קמח דוחן
- 135 גרם קמח סורגום
- 50 גרם עמילן תפו"א
- 50 גרם עמילן טפיוקה
- 15 גרם קסנטן גאם
יתר המצרכים
- 50 גרם סלק מבושל טחון / קצוץ דק
- 10 גרם שמרים יבשיים כף
- 30 גרם סוכר 3 כפות - לא חובה
- 10 גרם מלח כף
- 50 גרם שמן זית עדין
- 450 מ"ל מים
מנות: כיכר
הוראות
- לוקחים סלק מבושל (הכי נוח סלק מבושל קנוי בוואקום) וטוחנים גם בעזרת מטחנת בשר או פומפיה
- שופכים כ 400 מ"ל מים לקערת המיקסר, מוסיפים את השמרים, הסוכר, הקמח והמלח.
- בעזרת וו לישה מתחילים לערבל במהירות נמוכה.
- מוסיפים את הסלק הטחון
- מוסיפים לאט לאט את השמן ואם צריך גם את יתרת המים (אמורים לקבל מרקם של חומוס פחות או יותר).
- מוציאים ומכניסים ישר לתבנית לחם
- מתפיחים בתוך תנור קר ושלא חומם מראש !!! עם סיר מים רותחים כ 30 דקות
- מוציאים מהתנור את הלחם ומחממם את התנור ל 220 מעולת
- לאחר כרבע שעה ובמידה והתנור הגיע ל 220 מעלות, מכניסים את הלחם לתנור. לאחר כ 10 דקות מורידים את חום התנור ל 200 מעולות ואופים עו 30 דקות.
- מוציאים , מצננים על רשת צינון 30 דקות לפחות.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
תגובות (2)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
posted by חופית on 22/01/2021
הלחם יצא טעים מאד אך ללא זכר לסלק, האם 50 גרם הם לא מעט מדיי?
posted by שי ללא גלוטן on 06/02/2021
היי חופית,
אפשר להוסיף עוד לי הטעם.
אין שום בעיה עם תוספת סלק.
שי