לחם תירס ללא גלוטן לחם זה עשיר מאוד בעמילן וללא קמחים דומיננטים בטעמם. לכן מרקמו יהיה מעט רך וגמיש ללא טעם שולט. מאוד מומלץ להוסיף "תוספות של טעם" כגון זיתים, עגבניות מיובשות, בצל/תרד מטוגן, טימין, גבינה בולגרית וכו' לגבי משיחת שמן על הלחם על מנת ליצור קרום "קריספי" אני ממליץ ...
שבלולי קינמון ודבש ללא גלוטן הפעם נפתח בחידה קטנה (ללא גלוטן כמובן…) מהו טעמו של קינמון? חמוץ? מלוח? מתוק? אולי מר…? ובכן קינמון הוא תבלין חסר טעם! "טעמו" היחיד הוא בריח שלו. ונעבור לשלב הניסוי… אם תיקחו מעט קינמון טחון (חצי כפית), תסתמו את האף עם היד טוב טוב ותטעמו ...
לחם רוויון עם צימוקים וללא גלוטן – מיותר לציין לחם מגניב ב- 5 דקות עבודה. ללא שמרים, ללא התפחה וללא גלוטן. טעים בטירוף, כמעט ללא עבודה אבל יחסית מתפורר מהר מאוד (אחרי יום – יום וחצי). הפתרון פשוט מאוד…לחסל אותו מייד 🙂 כמובן, ששתי אופציות הקמחים נמצאים גם במתכון זה. ...
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי. מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן. לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).