עוגיות שושנים – ברדברי
2021-09-06
מרכיבים
- 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1 גביע שמנת חמוצה 200 גרם
- 3 יח חלמון מביצה L
- 350 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע 2.5 כוסות
- 1 כפית אבקת אפיה
- 3 יח חלבונים מביצה L
- 200 גרם סוכר כוס
- 80 גרם אינסטנט פודינג וניל 1 חבילה
מנות: יח'
הוראות
- בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה קרה ושמנת חמוצה (החמאה נשארת גושית וזה בסדר)
- מוסיפים את החלמונים אחד בכל פעם ומערבבים היטב
- מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים שוב לתערובת אחידה, שימו לב שלא מתקבל כדור בצק, הבצק מעט דביק אבל יכול בקלות להתגבש לכדור, אם הבצק דביק מדי מוסיפים מעט קמח (20-30 גר')
- עוטפים את הכדור בניילון ומכניסים למקרר.
- שוטפים היטב את קערת המיקסר, ומייבשים. מקציפים חלבונים וסוכר במהירות גבוהה עד לקבלת קצף מבריק ויציב, ומפסיקים את פעולת המיקסר.
- מוסיפים לקצף את אבקת פודינג הוניל, ומערבבים בעדינות עם מרית בתנועות קיפול לתערובת אחידה.
- מוציאים את הבצק מהמקרר, ומקמחים משטח עבודה. מחממים תנור ל 180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- מחלקים את הבצק לשלושה חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בינוני בערך בעובי 3 מ״מ.
- בעזרת פלטה או גב כף מורחים 1/3 מהמרנג על גבי הבצק ומיישרים. מגלגלים את הבצק לרולדה, זה בסדר אם קצת בורח לכם מרנג מהקצוות זה קורה לכולם לא להילחץ.
- חוזרים על הפעולה עם 2 חלקי הבצק הנותרים, ופורסים את הרולדות לשושנים בעובי 1.5 ס״מ.
- טיפ חשוב: מניחים את הרולדה על מגש בינוני ומכניסה לפריזר ל 1/4 שעה לפני שאני פורסת זה מבטיח פריסה קלה יותר של הרולדות לשושנים.
- מניחים את השושנים במרווחים קטנים על תבנית האפייה כשהחלק הפתוח מונח כלפני מעלה, ואופים 15-17 דקות. העוגיות אמורות להזהיב מעט ועדיין להישאר בהירות, מצננים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
- בתאבון !!!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe