גלידת עוגת גבינה ותותי עץ
2022-05-28
שבועות, תחילת הקיץ ועונת תותי העץ - שילוב שמגיע רק פעם בשנה, וכיאה לשילוב מיוחד שכזה, הוא גם יוצר מתכונים של פעם בשנה. והפעם, עוגת הגבינה פירורים המסורתית של שבועות מקבלת טוויסט מרענן והופכת לגלידה, שמכילה גם תותי עץ וקראמבל (או שטרוייזל, כל אחד והשם שלו), כי אין באמת דרך טובה יותר להתמודד עם החום הישראלי.
זמן הכנה |
30 דקות |
זמן המתנה |
7 שעות |
|
|
שבועות, תחילת הקיץ ועונת תותי העץ - שילוב שמגיע רק פעם בשנה, וכיאה לשילוב מיוחד שכזה, הוא גם יוצר מתכונים של פעם בשנה. והפעם, עוגת הגבינה פירורים המסורתית של שבועות מקבלת טוויסט מרענן והופכת לגלידה, שמכילה גם תותי עץ וקראמבל (או שטרוייזל, כל אחד והשם שלו), כי אין באמת דרך טובה יותר להתמודד עם החום הישראלי.
|
מרכיבים
לגלידה
- 500 מ"ל שמנת מתוקה
- 300 מ"ל חלב מרוכז
- מעט חלב
- 7 כפות גבינת מסקרפונה
- מיץ מחצי לימון
- מעט גרידת לימון
- כוס תותי עץ
לקראמבל
- כוס קמח רב תכליתי - שי של הטבע
- 3/4 כוס סוכר חום
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
מנות:
הוראות
- מתחילים מהכנת הקראמבל - מערבבים את הקמח והסוכר בקערה, מוסיפים את קוביות החמאה ובעזרת הידיים מוללים עד להיווצרות פירורים. מפזרים על נייר אפייה ואופים במשך כחצי שעה בחום של 200 מעלות.
- ועוברים לבסיס הגלידה - מקציפים במהירות גבוהה את השמנת עד לקבלת קצפת עמידה.
- מנמיכים את מהירות המיקסר, ותוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב והחלב המרוכז להיווצרות תערובת אחידה.
- מועכים את תותי העץ ומוסיפים אותם לתערובת הגלידה. מוסיפים גם את הגבינה, מיץ הלימון וגרידת הלימון.
- לאחר שהצטנן מעט, מוסיפים חצי מכמות הקראמבל לבלילה.
- מפזרים חצי מכמות הקראמבל הנותרת בקופסה שמותאמת להקפאה, ולאחר מכן מוסיפים את תערובת הגלידה עצמה. את הקראמבל הנותר מפזרים מעל הבלילה, לצד תותי עץ או פירות חתוכים נוספים.
- מכניסים את הקופסה למקפיא למשך הלילה.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe