Loader

סדנאות אפיה ללא גלוטן

תגובות 53 | 09/01/2015

תמיד אהבתי לאפות וליצור שילובים מקוריים ומפתיעים. כשגילו את הצליאק אצל הנסיכה שלי, חשבתי שאני נכנס לעולם משעמם ומוגבל.
התחלתי לחקור את עולם הללא גלוטן כאבא שרוצה להכין את הטוב ביותר לבת שלו.
לשמחתי ולשמחת כל המשפחה שעברה לבית נקי מגלוטן, גיליתי עולם של קמחים מגוונים ששילוב ביניהם מביא לתוצאות טעימות ובריאות.

את הטוב ביותר עבור הבת שלי והמשפחה שלי, אני גאה לחלוק אתכם.
בחלק מהסדנאות נלמד להכין פיתות, לחם, נתענג על פיצה ונקנח בחלה של שבת, באחרות נלמד את תורת המתוקים ללא גלוטן.
נלמד להבחין בין סוגי הקמחים ללא גלוטן הקיימים, מתי נשתמש ובמה, מהו השילוב האידיאלי, מהם התוספים הרצויים, תחליפי גלוטן ועוד.
מטרתה העיקרית של הסדנה היא אינה לצאת עם עוד מתכון או שתיים טובים, אלא להבין תכונות ואופי הקמחים שאנו עובדים איתם. לדעת להמיר מתכון עם גלוטן למתכון ללא גלוטן, לדעת איך אנחנו יכולים לפצות על אובדן הגלוטן והכי חשוב ללמוד להכין מאפים טעמים, מאפים שנרצה לאכול, מאפים שלא נתבייש לשים על השולחן, מאפים שנהיה גאים בהם שהם ללא גלוטן.

סוג סדנהתאריךעירמקומות פנוייםאיש קשרבהדרכתהערות
אפיה29/01/23כפר סבאמלאה - רשימת המתנהשי 054-2011245שף אמיר נבוסדנת ערב (יום ראשון)
אפיה6/2/23אור יהודה4 מקומות אחרונים!שי 054-2011245שף אמיר נבוסדנת ערב (יום שני)
אפיה20/2/23רמת גן7 מקומותשי 054-2011245שף אמיר נבוסדנת ערב (יום שני)

 

טופס להתעניינות בסדנא (ההרשמה בתוקף רק לאחר קבלת אישור) 

    שם (חובה)

    אימייל: (חובה)

    טלפון: (חובה)

    סדנא בה אתה מתעניין (עיר)

    ההודעה/ שאלה

    * הערה חשובה חלק מהסדנאות נערכות בבית ספר המארחים סדנאות עם גלוטן. המטבח והכלים מנוקים באופן יסודי לפני כל סדנא, אבל כמובן שיש סיכוי לזיהום משני עקב שאריות של גלוטן במטבחים.
    כנ"ל לגבי סדנאות הנערכות בשיטת "בית מארח" שכמובן אינני יכול להיות אחראי להמצאות זיהום משני.
    כל הקמחים/תחליפי גלוטן/תוספים נרכשים ע"י ממקומות בעלי אישור משרד הבריאות ל"ללא גלוטן" (כגון אופק מן הטבע, דג"ש וכד').

    שי ללא גלוטן

    סדנא - פריסת לחם סדנא - חלה סדנא - חיתוך לחם

    תגובות (53)

    1. posted by גל לרנר on 19/01/2015

      שלום,
      האם בסדנאות משתמשים בקמחים ראשוניים או בתערובות מוכנות כמו "תמי" או "כרגיל"?
      תודה,
      גל.

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 19/01/2015

        היי גל.
        משתמשים בקמחים ראשונים.
        זוהי מהות הסדנא להבין את הקמחים, את השילוב בינהם ומה מתאים למה.
        משתמשים בקמח דוחן, דורה, אורז מלא, טפיוקה, חומוס ועוד ועוד.
        בנוסף, אני מסביר תאורטית במשך 30-45 דקות את ההבדלים בין סוגי הקמחים השונים.

          הגב
        • posted by נחשון צורי on 26/05/2015

          לכל המתעניינים. סדנא מאוד מומלצת ,עברתי את חוויה זו לפני כחודש לאחר ששנתיים קונה או מנסה לאפות ללא הצלחה מרובה.
          לאחר שעברתי את הסדנא המוצלחת של שי הבנתי דברים שלא ניתן לקבל מ מרשמים בלבד .
          חובה לעבור אצל שי סדנא.
          שבועיים לאחר מיכן עברתי סדנא נוספת אצל "מומחה אחר" ממש לא מגיע לרמת ההסבר ושקבלתי משי בסדנא שלו.

          ממליץ בחום

            הגב
          • posted by שי ללא גלוטן on 27/05/2015

            תודה!
            שמח שככה אתה מרגיש, איזה כייף לקבל תגובה כזאת 🙂

              הגב
      • posted by מרים on 28/11/2018

        האם מקום כשר? כלומר יש הפרדה בין חלב לבשר בכלים? מעוניינת בשתי מקומות בסדנא בהוד השרון. מה העלות?

          הגב
    2. posted by הדס שרון on 23/01/2015

      שלום מעונינת להשתתף תודה

        הגב
    3. posted by הדס שרון on 23/01/2015

      בפתח תקווה

        הגב
    4. posted by עירית on 03/03/2015

      שלום
      האם הסדנאות מתאימות לטבעונים שלא אוכלים גלוטן, סוכר ומוצרים מתועשים?
      האם יש מקום לסדנה הקרובה בקפר חסידים?

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 08/03/2015

        שלום,
        בסדנאות אני משתמש בחמאה וביצים בחלה וגבינה צהובה בפיצה.
        הפיתות והלחם מתאימים לטבעונים.
        גם בחלה אני מסביר כיצד ניתן להימנע משימוש בחמאה ומה יחס ההמרה לשמן.
        לגבי סוכרים, ניתן להמיר את הסוכר לדבש.
        מוצרים מתועשים – אני משתמש בקסנטן גאם וגואר גאם. ניתן להשתמש רק בגואר גאם שמקורו בזרעי הגואר, אבל כמובן שהוא עובר תהליך תעשייתי.
        מוזמנת לדבר עם אורלי על מנת לבדוק לגבי מקום פנוי בכפר חסידים.
        שי.
        אורלי : 054-4557902

          הגב
    5. posted by זוהר on 19/03/2015

      אשמח לדעת כמה עולה סדנא? והאם אתה מגיע גם להרצליה?

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 19/03/2015

        היי זוהר.
        עלות סדנא היא 250 ש"ח.
        נכון לעכשיו לא מתוכננת סדנא בהרצליה, אבל כמובן שאשמח מאוד להגיע ולקיים סדנא בהרצליה.
        אני אעדכן אותך

          הגב
    6. posted by אורלי קורן on 31/03/2015

      הי שי יש לי ילד חולה צליאק .אנו גרים בשרון.
      אשמח לארח בביתי סדנא ללא גלוטן.
      אוכל גם לסייע בשווק .
      מה דעתך ?

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 10/04/2015

        היי אורלי.
        אשמח מאוד.
        אדבר איתך במייל באופן פרטי.
        המון תודה.

          הגב
    7. posted by דפנה אלון on 31/03/2015

      אשמח להשתתף בסדנה בהרצליה לכשתהייה.

      תודה,
      דפנה

        הגב
    8. posted by מיכל on 29/05/2015

      וואו! הייתי כל כך שמחה להשתתף בסדנה שלך אבל אני גרה בקליפורניה…. יש אפשרות לקנות DVD של הסדנה?

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 29/05/2015

        היי מיכל,
        לא אין אפשרות לרכוש DVD, אבל יש אפשרות לשלוח לי כרטיס טיסה לקליפורניה 🙂 🙂 🙂

          הגב
    9. posted by דורית on 05/06/2015

      שי, תודה על ההסברים המאלפים ועל המאכלים הטעימים, ועל החברה הנעימה, פתחת לי עולם שלם חדש של אפשריות בעולם של ללא גלוטן שנראה היה צר בהתחלה. שמחה להמליץ לכל אחד. תודה גם למיכל על האירוח, היה כיף

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 05/06/2015

        תודה. הייתה באמת סדנא מעולה ותמיד תמיד כייף לקבל תגובות כאלו.
        🙂

          הגב
    10. posted by יהודית חזיזה on 13/09/2015

      האם מתקיים סדנא באיזור הצפון חיפה קריות יוקנעם נהריה, מעוניינת להשתתף. אשמח לקבל תגובה

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 18/09/2015

        היי
        בקרוב אפרסם לוח סדנאות חדש כולל באזור הצפון.

          הגב
        • posted by רחל שגיב on 13/03/2018

          מעוניינת בסדנה באיזור הצפון…קריות ..

            הגב
    11. posted by איריס on 23/09/2015

      שלום,
      רציתי לדעת האם בסדנאות יש התייחסות גם למאכלים ללא סוכר בשילוב עם מאכלים ללא גלוטן?
      תודה

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 28/09/2015

        שלום,
        בסדנאות אני משתמש בדבש, סוכר חום וסוכר לבן.
        בעיקרון אני מסביר במה ניתן להחליף את הסוכר הלבן ובהחלט מתייחס לנושא, אבל בסדנא עצמה יש סוכר.

          הגב
    12. posted by אוהד on 30/09/2015

      שי שלום
      מצטרף לעדכון בנושא סדנא בהרצליה או רמת השרון.
      לדעתי יש לך 4-5 מכרים נוספים. נשמח לעדכון.
      תודה

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 01/10/2015

        אשמח לעשות סדנא באזור השרון.
        נכון לעכשיו אין לי בית מארח, אבל מאמין שבקרוב יהיה.

          הגב
    13. posted by חגית on 13/10/2015

      מה עם כשרות בסדנאות?

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 15/10/2015

        כל מוצרי הגלם כשרים ואין ערבוב של בשר וחלב והשימוש הם בכלים נעשה אך ורק בסדנאות.
        למרות זאת יש שימוש בכלים של המארחת (לא חייב להיות בית דתי, כמובן), ואין הפרדה/הקפדה בשטיפת הכלים.

          הגב
    14. posted by מיטל וקנין on 05/03/2016

      האם תתקיים בקרוב סדנא בצפון הארץ?

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 06/03/2016

        סדנאות בצפון אני מעביר בדרך כלל בחנתון שזה בגליל התחתון (עמק יזרעאל).
        בכל מקרה לוח הסדנאות נמצא כאן באתר, בתפריט – סדנאות

          הגב
    15. posted by עדנה כהן on 23/05/2016

      היי האם יש תאריכים לסדנאות בתל אביב? היכן הן מתקיימות?

        הגב
    16. posted by אורנית on 30/06/2016

      אני מעוניינת להרשם לסדנא באזור נתניה או אפילו תל אביב
      יש משהו בקרוב?

        הגב
    17. posted by אורנית on 01/07/2016

      ואיפה כן נפתחת בקרוב סדנא ?

        הגב
    18. posted by יאנה טישלר on 03/07/2016

      שלום שי,
      אני חולת צליאק ומאוד רוצה ללמוד לאפות ללא גלוטן.
      תתקיים גם סדנה בספטמבר באזור תל אביב?

        הגב
    19. posted by אהובה קופרמן on 04/09/2016

      אשמח להשתתף בסדנאות שלך אבל באיזור הרצליה רמת השרון

        הגב
    20. posted by טלי on 04/09/2016

      שלום
      מעוניינת לקבל פרטים על סדנה בצפון

        הגב
    21. posted by נימי נחמה עידן on 23/09/2016

      הי שי. מעוניינת בסדנא באזור המרכז ת׳א גבעתיים ר׳ג
      אחרי החגים. כבר רשמתי לך. רק לתזכורת…תודה.

        הגב
    22. posted by גליה קיין on 03/11/2016

      אשמח להשתתף בסדנא לאפיית לחמים באיזור ראשון, נס ציונה או רחובות.

        הגב
    23. posted by אורנה on 08/02/2017

      שלום שי,

      אני מתעניינת בסדנא ואני מאזור רחובות – אני רואה שהסדנא הקרובה בנס ציונה מלאה – אשמח אם תתכנן אחת נוספת באזור 🙂

      יש לי שאלה קטנה – האם במאפים שלך כמו פיתות ולחמים אתה משתמש גם בביצה. אצלנו יש גם ילד עם רגישות לביצים.

      תודה מראש,

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 08/02/2017

        אורנה שלום.
        רק בחלה לשבת יש ביצים, ביתר המתכונים (פיצה, פוקצ'ה, לחמים ופיתות) אין.
        שי

          הגב
    24. posted by סיגל on 18/02/2017

      הי שי
      אשמח להיצטרף לסדנא באזור יוקנעם חיפה והצפון
      יש לך כבר לוח סדנאות ?

        הגב
    25. posted by תם אור on 15/04/2017

      שלום שי
      אני מאוד מעוניינת להשתתף בסדנא אבל יש לי עוד מגבלות חוץ מגלוטן…. בעייתית שכמותי…
      אני רגישה לחיטה, לתירס ולדבש.
      יש לך סדנא שתוכל להתאים לי?
      תודה רבה, תם.

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017

        היי תם.
        בסדנא אני משתמש בקורנפלור ובדבש.
        על שניהם אין בעיה לוותר.
        דברי איתי בפרטי ונראה מה עושים.
        שי.

          הגב
    26. posted by תהילה לבל on 14/11/2017

      ערב טוב!
      בדקות האחרונות התוודעתי לאתר הנוכחי ולתכנו,
      הייתי שמחה לשמוע האם תתקיים סדנא באזור הצפון? אני תושבת צפת
      אשמח מאד להתעדכן.

        הגב
      • posted by שי ללא גלוטן on 20/11/2017

        היי,
        סדנאות בצפון אני מעביר בד"כ בחנתון.
        ממולץ לבדוק בעמוד הסדנאות שלי.
        שי.

          הגב
    27. posted by נעמה לרנר on 23/07/2019

      שלום, אשמח במידה ותהיה סדנא באזור רמת גן .

      תודה
      נעמה

        הגב
    28. posted by מיכל on 21/01/2020

      שלום,
      האם תתקיים סדנה בראשון לציון או בקרבתה?

        הגב

    כתיבת תגובה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *