מאפה שמרים גבינות, זעתר ועגבניות מיובשות
מאפה שצמרים מלוח ללא גלוטן עם גבינה, זעתר ועגבניות מיובשות. במתכון זה משתמשים בקמח רב תכליתי מסדרת "שי של הטבע" אבל ניתן להשתמש גם בקמח לבצק דק מסדרת "שי של הטבע" או קמח מיקס טף מסדרת "שי של הטבע".
מנות זמן הכנה
2מנות 30דקות
זמן בישול
45דקות
מנות זמן הכנה
2מנות 30דקות
זמן בישול
45דקות
מרכיבים
קמח – אופציה 1
קמח – אופציה 2
יתר המצרכים
הוראות
  1. בקערת מיקסר שמים את כל הרכיבים של הבצק לפי הסדר הבא: מים, שמרים,קמח,סוכר ומלח.
  2. בעזרת וו לישה מערבבים על מהירות נמוכה/בינונית כ 5-7 דקות, עד קבלת בצק אחיד במרקם גמיש ונוח.
  3. מניחים את הבצק במקרר ובינתיים בקערה נפרדת מכינים את המלית. שמים את כל רכיבי המלית בקערה ומערבבים עד קבלת עיסה אחידה
  4. חוזרים לבצק… לוקחים כמחצית מהבצק ומרדדים בתוך תבנית עגולה (אפשר גם תבנית חד פעמית). הבצק צריך להיות יחסית עבה (כס"מ) ובמרכז העיגול, יש לעשות חור בעזרת כוס.
  5. שמים את המילוי סביב הבצק ומכסים בעזרת יתרת הבצק
  6. אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ 45 דקות.
  7. מוציאים, מורחים מעט שמן זית על המאפה. חשוב לעשות פעולה זאת ישר כאשר מוצאים את המאפה מהתנור, כל עוד המאפה רותח. מצננים על רשת צינון.
  8. בתאבון 🙂