Loader

פיתות טף ללא גלוטן

2014-11-06

פיתות טף ללא גלוטן

קמח הטף עשוי מהדגן הקטן ביותר בעולם אבל אולי גם בעל הערכים התזונתיים הטובים ביותר. הוא עשיר בברזל, יש בו סיבים יותר מכל דגן אחר ופי 17 סידן מחיטה ושעורה. גם צבעו החום, המזכיר חיטה מלאה, משדר משהו בריאותי.בעבר שמעתי על קמח טף רק בהקשר של הלחם האתיופי(אינג`רה) אבל כמו שאמרתי מספר פעמים, הרגישות לגלוטן של הנסיכה שלי, גרמה לכל המשפחה להעשיר את סוגי המזון שלנו ועקב כך לגלות דברים חדשים ונפלאים.
בתאבון

שי ללא גלוטן

פיתות טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
פיתות טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: פיתות
הוראות
הבצק
  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל הקמחים, קסנטן גאם, סיבים תזונתיים, שמרים, וסוכר במשך כמה שניות.
  2. מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים כדקה.
  3. מוסיפים את המלח ואת רוב המים בהדרגה (נשאיר חצי כוס בערך).
  4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק מעט דביק. במידה וחסר מים מוסיפים את החצי כוס הנותרת. בשימוש בקמח טף כמעט בוודאות נזדקק לתוספת המים. הערה חשובה: למרות שמהות הלישה היא יצירת גלוטן, ולמרות שכאן אין לנו גלוטן, הלישה הארוכה היא מאוד חשובה משתי סיבות. הראשונה: מדובר במספר רב של קמחים ואנחנו רוצים שהם יתאחדו באופן מושלם. הסיבה השנייה היא כמות הנוזלים היחסית גדולה(מים + שמן) שגם כאן אנחנו רוצים שהם יספגו באופן מרבי בקמחים השונים. אז לא לחסוך בלישה....
  5. מכסים ומתפיחים כ-35 עד 45 דקות.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים של 120 גר` כל אחד.
  7. מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של פיתה.
אפייה - אופציה 1
  1. האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול(אפייה של 4-5 פיתות ביחד). שמים את הפיתה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה הפיתה המוכנה. קמח הטף נוטה להישרף מהר יותר מקמח אחר ולכן יש להקפיד על זמן האפייה. ברגע שהפיתה מתנפחת להוציא.
אפיה - אופציה 2
  1. תנור. מדליקים את התנור על החום הגבוה ביותר (250-300) במצב של גריל. לוקחים תבנית רגילה, הופכים אותה ושמים בחלק האמצעי של התנור. מלהיטים את התבנית מספר דקות.
  2. שמים בזהירות את הפיתה עם נייר האפיה על התבנית הלוהטת. לאחר כ- 3-4 הפיתה מוכנה. יתכן כל כמה סיבובים, נצטרף לעצור ולהלהיט מחדש את התבנית.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (38)

  1. posted by איילת כרם on 30/06/2016

    היי שי,

    תודה על המתכון ננסה
    האם ניתן בנוסף על הטף להשתמש בקמחים של עדשים, חומוס או אורס במקום טפיוקה ודוחן?

    תודה

    איילת

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 30/06/2016

      היי,
      את יכולה להשתמש בעדשים / חומוס/ אורז במקום הדוחן, אבל לא במקום הטפיוקה.
      צריך לזכור שטפיוקה זה עמילן ואי אפשר להחליף קמח בעמילן.
      שי.

        הגב
  2. posted by שני on 12/08/2016

    שלום שי,

    הכנתי את הפיתות בתנור אבל הם לא התנפחו בכלל.
    מה יכולה להיות הסיבה?
    צריך להתפיח כל פיתה לפני הכנסה לתנור?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 13/08/2016

      היי שני.
      אין צורך להתפיח כל פיתה בנפרד. מתפיחים את כל הבצק פעם אחת ואז מכינים את הפיתות.
      יכולים להיות שלוש סיבות שבגללם הפיתה לא תיפתח. אגב, כל הסיבות קשורות אחת לשניה.
      1. אין מספיק נוזלים בפיתה. מה שפותח את הפיתה באפיה זה האדים שנוצרים בשל ריבוי נוזלים בבצק והחום הגבוה. אם הבצק יבש מידי (הבצק חייב להיות מעט דביק וכמו כן, אין לקמח הרבה את הידיים בזמן הכנת הפיתה), לא יווצרו מספיק אדים שהפיתה תפתח.

      2. אסור שבפיתה יהיו קרעים (לפני אפיה כמובן), אם יהיו קרעים, לאדים (כן כן, אותם חברים מהסעיף הראשון), יהיה מאיפה לצאת ולכן הפיתה לא תפתח ולא יהיה לנו את אותו הכיס שאנחנו כל כך מחפשים.

      3. חום התנור. שוב בעניין אדי המים. אם הפיתה לא תקבל מכת חום מאוד מאוד חזקה גם מלמטה וגם מלעמלה, לאדים יהיה מאיפה לצאת ולכן חייבים שהתנור יהיה לוהט ( על גריל בחום הכי גבוה 250-300 מעלות) וגם התבנית שעלייה מניחים את הפיתה, חייבת להיות לוהטת על מנת שהפיתה תקבל מכת חום הן מלמטה והן מלמטה.

      בהצלחה.
      שי.

        הגב
  3. posted by סיון רחל on 06/09/2016

    שלום שי..
    ראשית תודה..
    במידה ומשתמשת באופציה 1 זה אומר ששמה רק קמח טף ואת שאר המרכיבים שכתבת של שמן סוכר ושמרים…? בלי לשים חלק מהמרכיבים של אופציה 2..סליחה על חוסר ההבנה
    סיון

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 09/09/2016

      זה אומר שאת שמה רק תערובת Mixטף שלי ולא קמח טף נטו.
      וכן, לתערובת שלי את מוסיפה את השמן, סוכר, שמרים, מלח וכו'…
      שי.

        הגב
  4. posted by מאיה on 26/09/2016

    היי שי, ברצוני להשתמש ביותר קמח טף. כמה אתה מציע לי לשים? כדאי להחליף את כל כמות הדוחן בטף? תודה מאיה.

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 26/09/2016

      היי.
      כן את יכולה להחליף את כל הדוחן בטף.
      כמובן שהפיתות יצאו חומות יותר ומעט דחוסות יותר, אבל אין בעיה.
      שי.

        הגב
    • posted by יפעת on 19/01/2018

      אפשר לאפות רק מתערובת רגילה של קמח טף?.. שהיא לא של המותג שציינת?..

        הגב
  5. posted by חני ברק on 02/10/2016

    תודה על המתכונים הנהדרים. האם אפשר לאפות לחמים או עוגות מקמח סוויה???

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016

      בהחלט אפשר, אבל לקמח סויה יש שתי חסרונות.
      1. רוב הסויה מהונדסת גנטית ולכן אני באופן אישי פחות מתחבר אליה.
      2. לסויה יש טעם מאוד דומיננטי, בעוגות זה הולך פחות לדעתי, אבל מדובר בעניין של טעם אישי.
      שי.

        הגב
  6. posted by מיתר on 28/12/2016

    שי תודה רבה על המתכון!!
    הכנתי פעם ראשונה ויצא משגע!

      הגב
  7. posted by מונה דקל on 15/01/2017

    הכנתי עכשיו, יצאו מהמם, ממש טעים. נעזרתי בעצות ובתשובות שלך לתגובות זה ממש עזר. תודה לך על המתכונים הנפלאים

      הגב
  8. posted by אלי on 07/04/2017

    שלום, מלח מסעיף 3 לא מוזכר ברשימת הרכיבים. כפית?

      הגב
  9. posted by תמה on 28/04/2017

    הי שי, לא רשמת ברשימת המצרכים כמה מלח יש במתכון. תודה!

      הגב
  10. posted by ירון on 02/05/2017

    שי שלום,
    הכנתי את הפיתות ויצא מעולה.
    שמתי כפית מלח וקצת היתה חסרה מליחות מה ההמלצה שלך לגבי כמות המלח?

    ירון

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017

      היי,
      שמח שיצא מעולה.
      לגבי המלח זה עניין של טעם (ובריאות…) אם חסר, אז תוסיפי מעט.
      שי.

        הגב
      • posted by תמה on 02/06/2017

        הי שי,
        האם תוכל לתקן את המתכון כך שיהיה כתוב בו כמה מלח לשים?
        הכנתי כבר כמה פעמים. יוצא ממש מעולה.

        תודה

          הגב
  11. posted by דובוק ילנה on 16/07/2017

    שלום שי,
    באיזה קמח טף אתה ממליץ להשתמש במתכונים שלך-בהיר או כהה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 31/08/2017

      היי ילנה.
      אין הבדל מהותי בין הקמחים למעט הצבע.
      יש כאלו שיגידו שהטעם של החום דומיננטי יותר, אני באופן אישי חושב שהלבן יותר דומיננטי, אבל בגדול אין הבדל מהותי.
      שי.

        הגב
  12. posted by אילת on 16/10/2017

    היי, משום מה הבצק נוזלי ביותר כמו פנקייק. ושמתי רק 3 כוסות מים. מה ניתן לעשות?

      הגב
  13. posted by נויה on 18/10/2017

    האם המתכון מתאים גם לאפייה ע״ג סאג׳?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017

      היי נויה,
      בהחלט. במקרה של סאג'י הייתי מפחית מכמות הנוזלים, היות ואין צורך שהפיתה תפתח.
      כמות הנוזלים הגבוהה, עוזרת לפיתה להפחית, אבל גם מקשה מאוד על העבודה ולכן במקרה שלך, אפשר להפחית על מנת לעבוד יותר בנוחות עם הבצק.
      שי.

        הגב
  14. posted by שירי on 20/10/2017

    אני רוצה להפחית את כמות קמח אורז- מה לשים במקום(קמח שקדים)?(לא תירס…)
    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2017

      היי שירי,
      את יכולה להחליף 50% מקמח באורז בקמחים כגון טף, דוחן, דורה (סורגום), אמרנט, חומוס, עדשים וכו'. ** כמובן שיש להתייחס לטעם של הקמח **
      50% נוספים את יכולה להמיר העמילנים.
      שי.

        הגב
  15. posted by שרה on 11/01/2018

    עכשיו יצא מהתנור ונחטף מיד…
    תודה על המתכון המוצלח!

      הגב
  16. posted by אסתר on 28/03/2018

    אם אין גלוטן אז בשביל מה צריך שמרים?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 07/04/2018

      היי, למרות שאין גלוטן, השמרים עדיין עובדים, מפרקים את העמילנים, נותנים אווריריות וכמובן נותנים את הטעם של השמרים.
      ללא השמרים נקבל מקרם של בצק פריך ולא בצק פיתות.
      שי

        הגב
  17. posted by אירית on 28/10/2018

    היי שי הכנתי את הפיתות לראשונה. השתמשת בתערובת קמח והבצק היה מאוד דביק ובקושי התאחד למרות ששמתי רק 3 כוסות מים. אז הוספתי עוד קמח רק 2 הפיתות הראשונות התנפחו ונוצר כיס. עשיתי בתנור בלי נייר אפייה כי הוא נשרף לגמרי. הפיתות יצאו קצת קשות אך טעימות. על מה אתה ממליץ על סיר גריל חשמלי או מכשיר לאפיית פיתות ופיצות ?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018

      היי אירית,
      ראשית, ככול שיש יותר נוזלים, ככה הסיכוי שהפיתה תפתח הוא גבוה יותר וזה טוב לנו.
      נכון שקצת קשה לעבוד עם הבצק, אבל את אמורה לקבל בצק די דביק, משהו כמו חומוס, פלוס מינוס.
      ממליץ מאוד על סיר פיתות עם נייר אפיה. נכון הנייר נשרף, אבל מה שצריך לעשות ה לגזור את נייר האפיה מסביב הפיתה ואז תחתית נייר האפיה לא נשרפת.
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה

פיתות טף ללא גלוטן

2014-11-06

פיתות טף ללא גלוטן

קמח הטף עשוי מהדגן הקטן ביותר בעולם אבל אולי גם בעל הערכים התזונתיים הטובים ביותר. הוא עשיר בברזל, יש בו סיבים יותר מכל דגן אחר ופי 17 סידן מחיטה ושעורה. גם צבעו החום, המזכיר חיטה מלאה, משדר משהו בריאותי.בעבר שמעתי על קמח טף רק בהקשר של הלחם האתיופי(אינג`רה) אבל כמו שאמרתי מספר פעמים, הרגישות לגלוטן של הנסיכה שלי, גרמה לכל המשפחה להעשיר את סוגי המזון שלנו ועקב כך לגלות דברים חדשים ונפלאים.
בתאבון

שי ללא גלוטן

פיתות טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
פיתות טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: פיתות
הוראות
הבצק
  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל הקמחים, קסנטן גאם, סיבים תזונתיים, שמרים, וסוכר במשך כמה שניות.
  2. מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים כדקה.
  3. מוסיפים את המלח ואת רוב המים בהדרגה (נשאיר חצי כוס בערך).
  4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק מעט דביק. במידה וחסר מים מוסיפים את החצי כוס הנותרת. בשימוש בקמח טף כמעט בוודאות נזדקק לתוספת המים. הערה חשובה: למרות שמהות הלישה היא יצירת גלוטן, ולמרות שכאן אין לנו גלוטן, הלישה הארוכה היא מאוד חשובה משתי סיבות. הראשונה: מדובר במספר רב של קמחים ואנחנו רוצים שהם יתאחדו באופן מושלם. הסיבה השנייה היא כמות הנוזלים היחסית גדולה(מים + שמן) שגם כאן אנחנו רוצים שהם יספגו באופן מרבי בקמחים השונים. אז לא לחסוך בלישה....
  5. מכסים ומתפיחים כ-35 עד 45 דקות.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים של 120 גר` כל אחד.
  7. מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של פיתה.
אפייה - אופציה 1
  1. האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול(אפייה של 4-5 פיתות ביחד). שמים את הפיתה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה הפיתה המוכנה. קמח הטף נוטה להישרף מהר יותר מקמח אחר ולכן יש להקפיד על זמן האפייה. ברגע שהפיתה מתנפחת להוציא.
אפיה - אופציה 2
  1. תנור. מדליקים את התנור על החום הגבוה ביותר (250-300) במצב של גריל. לוקחים תבנית רגילה, הופכים אותה ושמים בחלק האמצעי של התנור. מלהיטים את התבנית מספר דקות.
  2. שמים בזהירות את הפיתה עם נייר האפיה על התבנית הלוהטת. לאחר כ- 3-4 הפיתה מוכנה. יתכן כל כמה סיבובים, נצטרף לעצור ולהלהיט מחדש את התבנית.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (3 / 5)

3 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה