fbpx

פיתות טף ללא גלוטן

Comments : 38 Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

פיתות טף ללא גלוטן

קמח הטף עשוי מהדגן הקטן ביותר בעולם אבל אולי גם בעל הערכים התזונתיים הטובים ביותר. הוא עשיר בברזל, יש בו סיבים יותר מכל דגן אחר ופי 17 סידן מחיטה ושעורה. גם צבעו החום, המזכיר חיטה מלאה, משדר משהו בריאותי.בעבר שמעתי על קמח טף רק בהקשר של הלחם האתיופי(אינג`רה) אבל כמו שאמרתי מספר פעמים, הרגישות לגלוטן של הנסיכה שלי, גרמה לכל המשפחה להעשיר את סוגי המזון שלנו ועקב כך לגלות דברים חדשים ונפלאים.
בתאבון

שי ללא גלוטן

פיתות טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
פיתות טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: פיתות
הוראות
הבצק
  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל הקמחים, קסנטן גאם, סיבים תזונתיים, שמרים, וסוכר במשך כמה שניות.
  2. מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים כדקה.
  3. מוסיפים את המלח ואת רוב המים בהדרגה (נשאיר חצי כוס בערך).
  4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק מעט דביק. במידה וחסר מים מוסיפים את החצי כוס הנותרת. בשימוש בקמח טף כמעט בוודאות נזדקק לתוספת המים. הערה חשובה: למרות שמהות הלישה היא יצירת גלוטן, ולמרות שכאן אין לנו גלוטן, הלישה הארוכה היא מאוד חשובה משתי סיבות. הראשונה: מדובר במספר רב של קמחים ואנחנו רוצים שהם יתאחדו באופן מושלם. הסיבה השנייה היא כמות הנוזלים היחסית גדולה(מים + שמן) שגם כאן אנחנו רוצים שהם יספגו באופן מרבי בקמחים השונים. אז לא לחסוך בלישה....
  5. מכסים ומתפיחים כ-35 עד 45 דקות.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים של 120 גר` כל אחד.
  7. מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של פיתה.
אפייה - אופציה 1
  1. האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול(אפייה של 4-5 פיתות ביחד). שמים את הפיתה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה הפיתה המוכנה. קמח הטף נוטה להישרף מהר יותר מקמח אחר ולכן יש להקפיד על זמן האפייה. ברגע שהפיתה מתנפחת להוציא.
אפיה - אופציה 2
  1. תנור. מדליקים את התנור על החום הגבוה ביותר (250-300) במצב של גריל. לוקחים תבנית רגילה, הופכים אותה ושמים בחלק האמצעי של התנור. מלהיטים את התבנית מספר דקות.
  2. שמים בזהירות את הפיתה עם נייר האפיה על התבנית הלוהטת. לאחר כ- 3-4 הפיתה מוכנה. יתכן כל כמה סיבובים, נצטרף לעצור ולהלהיט מחדש את התבנית.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

38s COMMENTS

38 thoughts

  • איילת כרם
    יוני 30, 2016 at 5:38 am

    היי שי,

    תודה על המתכון ננסה
    האם ניתן בנוסף על הטף להשתמש בקמחים של עדשים, חומוס או אורס במקום טפיוקה ודוחן?

    תודה

    איילת

    • יוני 30, 2016 at 6:12 am

      היי,
      את יכולה להשתמש בעדשים / חומוס/ אורז במקום הדוחן, אבל לא במקום הטפיוקה.
      צריך לזכור שטפיוקה זה עמילן ואי אפשר להחליף קמח בעמילן.
      שי.

  • שני
    אוגוסט 12, 2016 at 11:21 am

    שלום שי,

    הכנתי את הפיתות בתנור אבל הם לא התנפחו בכלל.
    מה יכולה להיות הסיבה?
    צריך להתפיח כל פיתה לפני הכנסה לתנור?

    • אוגוסט 13, 2016 at 9:18 am

      היי שני.
      אין צורך להתפיח כל פיתה בנפרד. מתפיחים את כל הבצק פעם אחת ואז מכינים את הפיתות.
      יכולים להיות שלוש סיבות שבגללם הפיתה לא תיפתח. אגב, כל הסיבות קשורות אחת לשניה.
      1. אין מספיק נוזלים בפיתה. מה שפותח את הפיתה באפיה זה האדים שנוצרים בשל ריבוי נוזלים בבצק והחום הגבוה. אם הבצק יבש מידי (הבצק חייב להיות מעט דביק וכמו כן, אין לקמח הרבה את הידיים בזמן הכנת הפיתה), לא יווצרו מספיק אדים שהפיתה תפתח.

      2. אסור שבפיתה יהיו קרעים (לפני אפיה כמובן), אם יהיו קרעים, לאדים (כן כן, אותם חברים מהסעיף הראשון), יהיה מאיפה לצאת ולכן הפיתה לא תפתח ולא יהיה לנו את אותו הכיס שאנחנו כל כך מחפשים.

      3. חום התנור. שוב בעניין אדי המים. אם הפיתה לא תקבל מכת חום מאוד מאוד חזקה גם מלמטה וגם מלעמלה, לאדים יהיה מאיפה לצאת ולכן חייבים שהתנור יהיה לוהט ( על גריל בחום הכי גבוה 250-300 מעלות) וגם התבנית שעלייה מניחים את הפיתה, חייבת להיות לוהטת על מנת שהפיתה תקבל מכת חום הן מלמטה והן מלמטה.

      בהצלחה.
      שי.

  • סיון רחל
    ספטמבר 6, 2016 at 5:51 pm

    שלום שי..
    ראשית תודה..
    במידה ומשתמשת באופציה 1 זה אומר ששמה רק קמח טף ואת שאר המרכיבים שכתבת של שמן סוכר ושמרים…? בלי לשים חלק מהמרכיבים של אופציה 2..סליחה על חוסר ההבנה
    סיון

    • ספטמבר 9, 2016 at 3:47 pm

      זה אומר שאת שמה רק תערובת Mixטף שלי ולא קמח טף נטו.
      וכן, לתערובת שלי את מוסיפה את השמן, סוכר, שמרים, מלח וכו'…
      שי.

  • מאיה
    ספטמבר 26, 2016 at 1:32 pm

    היי שי, ברצוני להשתמש ביותר קמח טף. כמה אתה מציע לי לשים? כדאי להחליף את כל כמות הדוחן בטף? תודה מאיה.

    • ספטמבר 26, 2016 at 3:21 pm

      היי.
      כן את יכולה להחליף את כל הדוחן בטף.
      כמובן שהפיתות יצאו חומות יותר ומעט דחוסות יותר, אבל אין בעיה.
      שי.

    • יפעת
      ינואר 19, 2018 at 10:35 am

      אפשר לאפות רק מתערובת רגילה של קמח טף?.. שהיא לא של המותג שציינת?..

      • מרץ 10, 2018 at 4:21 pm

        חייבים תערובת של מספר קמחים כולל קסנטן גאם.
        שי

  • חני ברק
    אוקטובר 2, 2016 at 1:42 pm

    תודה על המתכונים הנהדרים. האם אפשר לאפות לחמים או עוגות מקמח סוויה???

    • נובמבר 4, 2016 at 3:39 pm

      בהחלט אפשר, אבל לקמח סויה יש שתי חסרונות.
      1. רוב הסויה מהונדסת גנטית ולכן אני באופן אישי פחות מתחבר אליה.
      2. לסויה יש טעם מאוד דומיננטי, בעוגות זה הולך פחות לדעתי, אבל מדובר בעניין של טעם אישי.
      שי.

  • מיתר
    דצמבר 28, 2016 at 4:54 am

    שי תודה רבה על המתכון!!
    הכנתי פעם ראשונה ויצא משגע!

  • מונה דקל
    ינואר 15, 2017 at 9:25 pm

    הכנתי עכשיו, יצאו מהמם, ממש טעים. נעזרתי בעצות ובתשובות שלך לתגובות זה ממש עזר. תודה לך על המתכונים הנפלאים

  • אלי
    אפריל 7, 2017 at 10:34 am

    שלום, מלח מסעיף 3 לא מוזכר ברשימת הרכיבים. כפית?

  • תמה
    אפריל 28, 2017 at 5:56 am

    הי שי, לא רשמת ברשימת המצרכים כמה מלח יש במתכון. תודה!

  • ירון
    מאי 2, 2017 at 9:53 am

    שי שלום,
    הכנתי את הפיתות ויצא מעולה.
    שמתי כפית מלח וקצת היתה חסרה מליחות מה ההמלצה שלך לגבי כמות המלח?

    ירון

    • מאי 28, 2017 at 5:58 pm

      היי,
      שמח שיצא מעולה.
      לגבי המלח זה עניין של טעם (ובריאות…) אם חסר, אז תוסיפי מעט.
      שי.

      • תמה
        יוני 2, 2017 at 6:41 am

        הי שי,
        האם תוכל לתקן את המתכון כך שיהיה כתוב בו כמה מלח לשים?
        הכנתי כבר כמה פעמים. יוצא ממש מעולה.

        תודה

  • דובוק ילנה
    יולי 16, 2017 at 12:42 pm

    שלום שי,
    באיזה קמח טף אתה ממליץ להשתמש במתכונים שלך-בהיר או כהה?

    • אוגוסט 31, 2017 at 7:57 am

      היי ילנה.
      אין הבדל מהותי בין הקמחים למעט הצבע.
      יש כאלו שיגידו שהטעם של החום דומיננטי יותר, אני באופן אישי חושב שהלבן יותר דומיננטי, אבל בגדול אין הבדל מהותי.
      שי.

  • אילת
    אוקטובר 16, 2017 at 11:06 am

    היי, משום מה הבצק נוזלי ביותר כמו פנקייק. ושמתי רק 3 כוסות מים. מה ניתן לעשות?

  • נויה
    אוקטובר 18, 2017 at 4:47 pm

    האם המתכון מתאים גם לאפייה ע״ג סאג׳?

    • נובמבר 4, 2017 at 8:02 am

      היי נויה,
      בהחלט. במקרה של סאג'י הייתי מפחית מכמות הנוזלים, היות ואין צורך שהפיתה תפתח.
      כמות הנוזלים הגבוהה, עוזרת לפיתה להפחית, אבל גם מקשה מאוד על העבודה ולכן במקרה שלך, אפשר להפחית על מנת לעבוד יותר בנוחות עם הבצק.
      שי.

  • שירי
    אוקטובר 20, 2017 at 11:15 am

    אני רוצה להפחית את כמות קמח אורז- מה לשים במקום(קמח שקדים)?(לא תירס…)
    תודה

    • נובמבר 4, 2017 at 8:00 am

      היי שירי,
      את יכולה להחליף 50% מקמח באורז בקמחים כגון טף, דוחן, דורה (סורגום), אמרנט, חומוס, עדשים וכו'. ** כמובן שיש להתייחס לטעם של הקמח **
      50% נוספים את יכולה להמיר העמילנים.
      שי.

  • שרה
    ינואר 11, 2018 at 5:49 pm

    עכשיו יצא מהתנור ונחטף מיד…
    תודה על המתכון המוצלח!

  • אסתר
    מרץ 28, 2018 at 9:37 am

    אם אין גלוטן אז בשביל מה צריך שמרים?

    • אפריל 7, 2018 at 4:20 pm

      היי, למרות שאין גלוטן, השמרים עדיין עובדים, מפרקים את העמילנים, נותנים אווריריות וכמובן נותנים את הטעם של השמרים.
      ללא השמרים נקבל מקרם של בצק פריך ולא בצק פיתות.
      שי

  • אירית
    אוקטובר 28, 2018 at 1:34 pm

    היי שי הכנתי את הפיתות לראשונה. השתמשת בתערובת קמח והבצק היה מאוד דביק ובקושי התאחד למרות ששמתי רק 3 כוסות מים. אז הוספתי עוד קמח רק 2 הפיתות הראשונות התנפחו ונוצר כיס. עשיתי בתנור בלי נייר אפייה כי הוא נשרף לגמרי. הפיתות יצאו קצת קשות אך טעימות. על מה אתה ממליץ על סיר גריל חשמלי או מכשיר לאפיית פיתות ופיצות ?

    • נובמבר 3, 2018 at 12:32 pm

      היי אירית,
      ראשית, ככול שיש יותר נוזלים, ככה הסיכוי שהפיתה תפתח הוא גבוה יותר וזה טוב לנו.
      נכון שקצת קשה לעבוד עם הבצק, אבל את אמורה לקבל בצק די דביק, משהו כמו חומוס, פלוס מינוס.
      ממליץ מאוד על סיר פיתות עם נייר אפיה. נכון הנייר נשרף, אבל מה שצריך לעשות ה לגזור את נייר האפיה מסביב הפיתה ואז תחתית נייר האפיה לא נשרפת.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

פיתות טף ללא גלוטן

Posted in : טבעוני, לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , ,

פיתות טף ללא גלוטן

קמח הטף עשוי מהדגן הקטן ביותר בעולם אבל אולי גם בעל הערכים התזונתיים הטובים ביותר. הוא עשיר בברזל, יש בו סיבים יותר מכל דגן אחר ופי 17 סידן מחיטה ושעורה. גם צבעו החום, המזכיר חיטה מלאה, משדר משהו בריאותי.בעבר שמעתי על קמח טף רק בהקשר של הלחם האתיופי(אינג`רה) אבל כמו שאמרתי מספר פעמים, הרגישות לגלוטן של הנסיכה שלי, גרמה לכל המשפחה להעשיר את סוגי המזון שלנו ועקב כך לגלות דברים חדשים ונפלאים.
בתאבון

שי ללא גלוטן

פיתות טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
פיתות טף ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מנות זמן הכנה
15 פיתות 1 שעה
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 1 שעה
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: פיתות
הוראות
הבצק
  1. במיקסר עם וו לישה מערבבים את כל הקמחים, קסנטן גאם, סיבים תזונתיים, שמרים, וסוכר במשך כמה שניות.
  2. מוסיפים מחצית מכמות המים ולשים כדקה.
  3. מוסיפים את המלח ואת רוב המים בהדרגה (נשאיר חצי כוס בערך).
  4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד כמספר דקות עד שהשמן נספג ומקבלים בצק מעט דביק. במידה וחסר מים מוסיפים את החצי כוס הנותרת. בשימוש בקמח טף כמעט בוודאות נזדקק לתוספת המים. הערה חשובה: למרות שמהות הלישה היא יצירת גלוטן, ולמרות שכאן אין לנו גלוטן, הלישה הארוכה היא מאוד חשובה משתי סיבות. הראשונה: מדובר במספר רב של קמחים ואנחנו רוצים שהם יתאחדו באופן מושלם. הסיבה השנייה היא כמות הנוזלים היחסית גדולה(מים + שמן) שגם כאן אנחנו רוצים שהם יספגו באופן מרבי בקמחים השונים. אז לא לחסוך בלישה....
  5. מכסים ומתפיחים כ-35 עד 45 דקות.
  6. מחלקים את הבצק לכדורים של 120 גר` כל אחד.
  7. מרדדים על נייר אפייה את הכדורים לצורה של פיתה.
אפייה - אופציה 1
  1. האפייה הנוחה ביותר היא על סיר פיתות חשמלי. אפשר לקנות כזה בכל שוק והסיר הגדול(אפייה של 4-5 פיתות ביחד). שמים את הפיתה על מגש האפייה(זהירות הסיר לוהט בטירוף!!!) ואחרי דקה הפיתה המוכנה. קמח הטף נוטה להישרף מהר יותר מקמח אחר ולכן יש להקפיד על זמן האפייה. ברגע שהפיתה מתנפחת להוציא.
אפיה - אופציה 2
  1. תנור. מדליקים את התנור על החום הגבוה ביותר (250-300) במצב של גריל. לוקחים תבנית רגילה, הופכים אותה ושמים בחלק האמצעי של התנור. מלהיטים את התבנית מספר דקות.
  2. שמים בזהירות את הפיתה עם נייר האפיה על התבנית הלוהטת. לאחר כ- 3-4 הפיתה מוכנה. יתכן כל כמה סיבובים, נצטרף לעצור ולהלהיט מחדש את התבנית.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.