Loader

חלת לשבת ללא גלוטן

2016-07-08

את הצליאק גילנו לנסיכה שלי לקראת סוף גן חובה. אחד המשברים הגדולים ביותר הייתה כמובן חלת השבת בגן (ובמקרה של הנסיכה, כמובן חלת שבת ללא גלוטן).
כמובן, גם ארוחה בערב שישי ללא החלה היא לא אותו הדבר…

אז אומנם על החלה שלנו אי אפשר לברך המוציא (למי שזה חשוב) והיא אפילו חלבית (ניתן להמיר את החמאה בשמן, למי שזה חשוב…), אבל היא מתוקה עם טעם נפלא, ריח משכר והכי חשוב עם אווירת שבת… 🙂

בכלל בחלת שבת יש משהו מופלא, למרות שהיא מתוקה, היא הולכת נפלא עם החריימה החריף (מתוק – חריף???), היא גם הולכת נפלא עפם שוקולד (מתוק – מתוק), וכשהיא חמה עם חמאה זה ממש עונג שבת 🙂

כמו כל המתכונים, גם את החלה ניתן להכין מערבוב קמחי מקור או קמח רב תכליתי – שי של הטבע.

בתאבון,

שי ללא גלוטן

חלת לשבת ללא גלוטן
Print Recipe
חלת שבת ללא גלוטן... אחד המשברים הכי קשים בגן, אחד המשברים בארוחת שישי והאמת, סתם הרגשה מבאסת שלכולם יש חלה ורק לנסיכת הצליאק אין... אז מעכשיו, גם לה יש!
מנות זמן הכנה
1 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
1 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 45 דקות
חלת לשבת ללא גלוטן
Print Recipe
חלת שבת ללא גלוטן... אחד המשברים הכי קשים בגן, אחד המשברים בארוחת שישי והאמת, סתם הרגשה מבאסת שלכולם יש חלה ורק לנסיכת הצליאק אין... אז מעכשיו, גם לה יש!
מנות זמן הכנה
1 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
1 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 45 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות:
הוראות
  1. מערבבים את כל היבשים להוציא את המלח במערבל מזון עם וו לישה במהירות נמוכה במשך מספר שניות.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים , ביצה ( להשאיר קצת בצד להברשה).
  3. מוסיפים את המלח והחמאה בהדרגה.
  4. לשים על מהירות נמוכה כ- 6-7 דקות את קבלת בצק אחיד בעל מרקם רך ונעים לעבודה.
  5. לשים ביד להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה כדורים שווים ( 290-300 גרם).
  6. מגלגלים לצורת נקניק כל כדור וקולעים צורת צמה משלושת "הנקניקים".
  7. מתפיחים בתנור עם "אמבט אדים" כ- 30 דקות. אמבט אדים - שמים סיר עם מים רותחים בתנור, כאשר התנור כבוי ולא !!! חומם מראש.
  8. מושכים ביצה טרופה, מפזרים שומשום או קצח לפי הטעם. אפשרות נוספת, היא לחמם מעט 2-3 כפות דבש (10 שניות במיקרו) ולמרוח במקום הביצה.
  9. אופים 25 עד 30 דקות בתנור שחומם מראש ל -200 מעלות.
  10. מצננים על רשת צינון , מביאים את החריימה וטורפים 🙂 בתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות (37)

  1. posted by יהל on 08/07/2016

    יש אופציה ללא ביצה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/07/2016

      היי,
      אפשר לוותר על הביצה. זה יפגע מעט במרקם, אבל עדיין אפשר לחיות בלי הביצה.

        הגב
  2. posted by נורית לביא on 23/07/2016

    הבצק יצא נוזלי מאד, נאלצתי להוסיף הרבה קמח מעבר לרשום, תפחי יפה אבל באפיה נדחס כמו כל הלחמים הנטולים
    בקיצור לטעמי אין פה שום חידוש
    אולי יש טעות בכמויות
    אולי צריך להתפיח פעמיים?
    יש פער גדול מידי בין התאוריה לתוצאה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 29/07/2016

      היי,
      הבצק לא אמור להיות נוזלי. הוא אמור להיות מעט רטוב, אבל כזה שניתן לעצב צורה של חלה וניתן לעבוד איתו בנוחות.
      החלה לא אמורה לצאת דחוסה מידי, עדיין מדובר בקמחים ללא גלוטן ולא חיטה, אבל לא ברמת הדחיסות כפי שתיארת אותה.
      יתכן והבצק לא תפח מספיק.
      בכל מקרה, החידוש כאן זה הרכיבים. זה חידוש מאוד גדול. אם עד היום רוב התערובות הקיימות בשוק מכילות בעיקר עמילן (עמילן = סוכר. עמילן הוא שרשרת ארוכה מאוד של רב סוכרים שהגוף שלנו מפרק אותה לסוכר/ גלוקוז הבודד) הקמחים בסדרה הזאת מכילים דגנים כגון דוחן, דורה, חומוס, טף, עדשים אדומות וכו'. כל קשר בין הדגנים האלו לעמילן/סוכר הוא רחוק לחלוטין ולכן מדובר בחידוש לא קטן ובכלל לא שולי.
      אם תרצי מוזמנת לפנות אלי בפרטי דרך הפייסבוק ונראה ביחד מה הבעיה עם החלה.
      שי.

        הגב
  3. posted by טל on 16/08/2016

    היי שי,
    אם יש לי רק שמרים נמסים, אלו שמגיעים בשקיות קטנות, כמה צריך לשים?
    המון תודה(:

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 21/08/2016

      אם הכוונה היא לשמרים טריים, אז הם פי 3 מהשמרים היבשים, כלומר על כל 10 גרם שמרים יבשים שמים 30 גרם שמרים טריים ולהפך כמובן.
      במקרה שלנו, 18 גרם של שמרים טריים או 6 גרם יבשים.
      שי.

        הגב
  4. posted by אביטל on 08/10/2016

    הי שי,
    תודה על המתכון! ינוסה בקרוב ובטח יככב כמו שאר המתכונים שלך שתמיד נטרפים אצלנו…
    שאלה: לאחרונה כשאני לוחצת על המדפסת במתכון כדי לשמור את הקובץ של המתכון זה מגיע לעמוד שגיאה, לא רק בעמוד זה, בעבר זה עבד, אתה יודע אולי למה ואיך ניתן לסדר זאת? תודה!

      הגב
  5. posted by מנחם נקדימון on 27/11/2016

    האם יש להתפיח את הבצק לאחר הלישה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 03/12/2016

      היי מנחם.
      בהחלט עדיף להתפיח את הבצק אחרי הלישה כ- 40-45 דקות, ללוש שוב (מעט, להוצאת האוויר), לעצב את הצורה ולהתפיח שנית.
      אם אין זמן, אפשר להסתפק בהתפחה אחת. התוצאה עדיין תהיה טובה, אבל לא כמו שתי התפחות.
      שי.

        הגב
  6. posted by שני on 02/12/2016

    היי שי
    האם ניתן להכין את החלה מ'טף מיקס' ?
    אציין שאני גם לא אשתמש בביצה
    תודה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 03/12/2016

      היי שני,
      אפשר בהחלט. לא נקבל את אותו המרקם (בעיקר בגלל החמאה) ונקבל את החלה בצבע חום, אבל מעבר לזה אין הבדל מהותי.
      בהצלחה.
      שי

        הגב
  7. posted by רחלי on 02/01/2017

    הי
    רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום קמח עדשים אדומות?אפשר טף?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017

      כן בהחלט.
      העדשים אדומות עשיורת בחלבון ולכן אני משתמש בהם. גם קמח טף עשיר מאוד בחלבון ולכן זה יהיה מצויין.

        הגב
  8. posted by מלכי on 02/02/2017

    היי,
    רציתי לשאול אם אפשר מהמתכון הזה לעשות לחמניות?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 02/02/2017

      בהחלט.
      במקרה של לחמניות הייתי מוסיף עוד מעט מים (5% – 10%).
      שי

        הגב
  9. posted by ליאור on 14/02/2017

    הי, תודה על המתכונים הנפלאים! אני מנסה נואשות להבין אילו שמרים נחשבים ללא גלוטן ולא מצליחה…. אנא עזרתך.תודה!!

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 20/02/2017

      שמרים יבשיים הם ללא גלוטן (אלא אם כתוב אחרת על האריזה).
      גם השמרים הטריים הם ללא גלוטן, אבל יש שמרים עם משפרי ובמשפרי האפיה יש גלוטן.
      שי

        הגב
  10. posted by דנה on 24/02/2017

    היי שי
    באיזה קמח אפשר להשתמש במקום דוחן? קמח חומוס יתאים?
    האם אפשר לוותר על הקסנטן גאם?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 25/02/2017

      את הדוחן אפשר להמיר בקמח דורה לבנה (סורגום), לקמח חומוס יש טעם של… חומוס ולכן הוא לא מתאים לחלה מתוקה.
      לא, לא ניתן לוותר על הקסנטן גאם.
      שי.

        הגב
  11. posted by ליאור on 11/04/2017

    הי, תודה על מתכונים מעולים! ניסינו כמה והתוצאות מדהימות!! שאלה,האם נקבל את אותה תוצאה גם בטחינה ביתית של דוחן ואורז?
    הכוונה במטחנת קמח טובה. ובמידה וכן, האם נדרשת הכנה מוקדמת? כמו השרייה וכו'? (למשל בקמח עדשים/ חומוס)?
    תודה וחג שמייח!

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017

      היי.
      תודה רבה. שמח לשמוע.
      אם מדובר במטחה טובה אז אין שום בעיה.
      בד"כ הבעיה במטחנות שהם טוחנות גס מידי ולכן המרקם אינו נעים בפה.
      בעיה שניה, היא שהחומר גלם מתחמם מאוד ומתחיל תהליך חימצון שנמשך כשבועיים ופוגע בערכים התזונתיים.
      במטחנה טובה, בד"כ אין את הבעיות האלו.
      חס ולחלילה!!! לא משרים, לא מחממים ולא נוגעים בדגן / קיטנייה לפני הטחינה. אנחנו ממש לא רוצים להכניס להם נזלים (איפה שיש נוזלים יש חיידיקים)
      בהצלחה.

        הגב
  12. posted by אילת on 04/09/2017

    האם משפר אפייה יכול להחליף קסנטן גאם?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 06/09/2017

      היי אילת.
      תלוי באיזה משפר איפה מדובר.
      משפרי אפיה רגילים מיועדים בעיקר לעבודה על הגלוטן ולכן הם אינן תורמים לנו כלום.
      יש משפרי אפיה יעודיים לבצקים ללא גלוטן שהם בעצם תערובת של קסנטן וגואר גאם ובמילים אחרות זאת אותה הגברת בשינוי אדרת.
      שי.

        הגב
  13. posted by סיון on 20/11/2017

    הי,

    אני חדש בנושא האפיה ללא גלוטן…
    כשאתה רושם עמילן טפיוקה ועמילן תפוחי אדמה, האם הכוונה היא לקמח טפיוקה ולקמח תפוחי אדמה?
    תודה 🙂

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 20/11/2017

      היי,
      בעיקרון כן, אבל השם הנכון הוא עמילן ולא קמח.
      קמח זה משהו שטוחנים כגון חיטה, אורז, חומוס, וכו'. במקרה של תפו"א וטפיוקה מדובר בעמילן.

        הגב
      • posted by סיון on 23/11/2017

        אוקי, תודה! כלומר כשרושמים בסופר קמח במקרים האלו, הכוונה היא לעמילן

          הגב
  14. posted by קרן on 11/01/2018

    הי,האם אפשר להתפיח ללילה במקרר ?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 14/04/2018

      היי,
      כן בהחלט.
      אני ממליץ להתפיח 15-20 דקות בחוץ ואז לילה במקרר.
      שי

        הגב
  15. posted by שירה בראון on 29/06/2018

    במה עוד אפשר להשתמש כתחליף לקמח עדשים אדומות חוץ מהטף שאין לי?
    יש לי קמח אורז מלא, קמח דוחן, חומוס, טפיוקה ותפו"א

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018

      היי שירה,
      את יכולה להשתמש באורז המלא או בדוחן.
      שי

        הגב
  16. posted by דנה on 11/07/2019

    אני רואה במתכון שיש רק התפחה אחת – אחרי הקליעה. האם לא מתפיחים את עיסת הבצק לפני שקולעים? הרי מקובל קודם להתפיח את הבצק, ללוש, לקלוע ולהתפיח שוב.
    כתבת כאן באחת התשובות שאפשר להתפיח גם לילה במקרר (אחרי 15 דקות בחוץ) – גם במקרה זה התכוונת להתפחה אחרי הקליעה?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 13/07/2019

      היי דנה,
      הסיבות העיקריות שמתפיחים התפחה שניה בצק "רגיל" היא לתת לשמרים לפרק את העמילנים מהחיטה ולתת לגלוטן "להירגע" אחרי שהוא פותח במהלך הלישה.
      במקרה שלנו (ללא גלוטן) אין צורך לפרק את העמילנים (הם כבר מחוץ לדגן / קיטניה) וכמובן שאין צורך לתת לגלוטן להירגע, היות ואין לנו גלוטן בבצק, לכן לישה שניה והתפחה שניה, אינן נחוצות במקרה שלנו.

      שי

        הגב
  17. posted by יעל אופיר on 15/08/2019

    שלום שי,
    תודה על המתכונים המצוינים. כל מה שניסיתי (בדרך כלל בוואריאציות טבעוניות ואחרות) הצליח מאוד – מלבד החלה. לא משנה מה אני מנסה – התפחה נוספת, פחות נוזלים, יותר נוזלים, שימון הידיים ועוד ועוד – תמיד הבצק נדבק ואי-אפשר לעבד אותו ביד. לא אסון, יש חלה טעימה ביותר בתבנית, אבל זה לא אותו דבר :-(.
    רעיון?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 05/10/2019

      היי יעל,
      בעיקרון אין בעיה עם החלה, אבל אני מניח לפי מה שכתבת שניסית להפוך אותה לטבעונית, כלומר ללא הביצים (גם ללא החמאה, אבל מלבד הטעם אין בעיה בהוצאת החמאה).
      אם אני הבנתי נכון, אז אכן הוצאת הביצים פוגמת במרקם של החלה, במקום ביצה את יכולה לשים רסק תפוחי עץ (כן, כן…לא טעיתי…). רסק תפוחי עץ הוא תחליף נפלא לביצים בהרבה מאוד מתכונים.
      בהצלחה.
      שי

        הגב
  18. posted by אורנית שטרמפל on 03/04/2020

    הי שי,
    אני חדשה בנושא ומנסה לאפות חלה ללא גלוטן. אני עושה את זה בשביל הבן שלי. אני הלכתי בדיוק לפי המתכון שלך ובאמת אני רואה לפי ההוראות שיש לעשות צורות מהבצק לאחר שלשתי ולשים בתנור כבוי עם מים רותחים. זה מה שאני עשיתי. לא מכירה את השיטה הזאת ועושה לפי ההוראות. ואז ראיתי שמישהו שאל כאן האם יש צורך להתפיח לאחר הלישה ואז שוב להתפיח בנוסף…. מקווה שזה לא יהרוס את המירקם. בכל אופן אני מחכה בסבלנות

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on 09/04/2020

      היי אורנית.
      לא, בבצק ללא גלוטן אין צורך בהתפחה שניה.
      כאשר את מכינה מאפה ללא גלוטן, מעצבים את הצורה לפני ההתפחה, מתפיחים פעם אחת וזהו. אופים ונהנים…
      שי

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה

Gluten Free Shabbat Challah

2016-07-08

My princess was diagnosed with celiac towards the end of kindergarten. One of the biggest crises of course was the Shabbat challah that the children received in kindergarten (and in the case of my princess, of course, a gluten-free Challah). Of course, even a Friday evening meal without Challah is not the same …

So the blessing of the Challah is not "HaMotzie" (for whoever it is important) and it is even dairy (it is possible to change the butter in oil, for those whoever it is important …), but it is sweet with a wonderful taste, ) There is something wonderful in the Shabbat challah, even though it is sweet, it goes beautifully with the spicy fish (sweet – spicy ???), it also goes wonderful chocolate (sweet – sweet), and when it is hot with butter it is a real Shabbat pleasure  🙂

Like all recipes, the Challah can also be made from mixing original flours or multi-purpose flour – "shay's NAturals".

Enjoy,

שי ללא גלוטן

Gluten Free Shabbas Challah
Print Recipe
A gluten-free Shabbat challah ... One of the worst crises in kindergarten, one of the crises at a Friday dinner and the truth, it's just sad that everyone has a challah and only the princess of celiac has nneo ... So from now on, she has her's too!
מנות זמן הכנה
1 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
25 minutes 45 minutes
מנות זמן הכנה
1 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
25 minutes 45 minutes
Gluten Free Shabbas Challah
Print Recipe
A gluten-free Shabbat challah ... One of the worst crises in kindergarten, one of the crises at a Friday dinner and the truth, it's just sad that everyone has a challah and only the princess of celiac has nneo ... So from now on, she has her's too!
מנות זמן הכנה
1 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
25 minutes 45 minutes
מנות זמן הכנה
1 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
25 minutes 45 minutes
מרכיבים
Flour - Option #1
Flour - Option #2
Other ingredients
מנות:
הוראות
  1. Mix all the dried ones except the salt in a food mixer with a kneading hook on low spead for a few seconds.
  2. Gradually add the water and egg (leave a little aside for brushing).
  3. Gradually add salt and butter
  4. Knead on low speed for about 6-7 minutes making the dough even and making sure it has a soft texture and is pleasant to work
  5. Knead with hands to remove the air and divide into three equal balls (290-300 g)
  6. Roll each ball into a sausage shape and form a braid from the three "sausages".
  7. Let rise in the oven with a "steam bath" for about 30 minutes. Steam bath - Put a pot of boiling water in the oven, when the oven is off and not !!! Preheated
  8. Coat with a beaten egg, sprinkle with sesame or tuna to taste. Another option is to heat a little 2-3 tablespoons of honey (10 seconds in the microwave) and spread in place of the egg.
  9. Bake for 25 to 30 minutes in a preheated oven to 200 degrees
  10. Cool on a cooling rack, bring the spicy fist and eat! 🙂 Enjoy!!!.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

0 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה