My princess was diagnosed with celiac towards the end of kindergarten. One of the biggest crises of course was the Shabbat challah that the children received in kindergarten (and in the case of my princess, of course, a gluten-free Challah). Of course, even a Friday evening meal without Challah is not the same …
So the blessing of the Challah is not "HaMotzie" (for whoever it is important) and it is even dairy (it is possible to change the butter in oil, for those whoever it is important …), but it is sweet with a wonderful taste, ) There is something wonderful in the Shabbat challah, even though it is sweet, it goes beautifully with the spicy fish (sweet – spicy ???), it also goes wonderful chocolate (sweet – sweet), and when it is hot with butter it is a real Shabbat pleasure 🙂
Like all recipes, the Challah can also be made from mixing original flours or multi-purpose flour – "shay's NAturals".
Enjoy,
שי ללא גלוטן
Gluten Free Shabbas Challah
A gluten-free Shabbat challah ... One of the worst crises in kindergarten, one of the crises at a Friday dinner and the truth, it's just sad that everyone has a challah and only the princess of celiac has nneo ... So from now on, she has her's too!
מנות |
זמן הכנה |
1 |
20 minutes |
זמן בישול |
זמן המתנה |
25 minutes |
45 minutes |
מנות |
זמן הכנה |
1 |
20 minutes |
|
זמן בישול |
זמן המתנה |
25 minutes |
45 minutes |
|
|
|
Gluten Free Shabbas Challah
A gluten-free Shabbat challah ... One of the worst crises in kindergarten, one of the crises at a Friday dinner and the truth, it's just sad that everyone has a challah and only the princess of celiac has nneo ... So from now on, she has her's too!
מנות |
זמן הכנה |
1 |
20 minutes |
זמן בישול |
זמן המתנה |
25 minutes |
45 minutes |
מנות |
זמן הכנה |
1 |
20 minutes |
|
זמן בישול |
זמן המתנה |
25 minutes |
45 minutes |
|
|
הוראות
Mix all the dried ones except the salt in a food mixer with a kneading hook on low spead
for a few seconds.
Gradually add the water and egg (leave a little aside for brushing).
Gradually add salt and butter
Knead on low speed for about 6-7 minutes making the dough even and making sure it has a soft texture and is pleasant to work
Knead with hands to remove the air and divide into three equal balls (290-300 g)
Roll each ball into a sausage shape and form a braid from the three "sausages".
Let rise in the oven with a "steam bath" for about 30 minutes.
Steam bath - Put a pot of boiling water in the oven, when the oven is off and not !!! Preheated
Coat with a beaten egg, sprinkle with sesame or tuna to taste.
Another option is to heat a little 2-3 tablespoons of honey (10 seconds in the microwave) and spread in place of the egg.
Bake for 25 to 30 minutes in a preheated oven to 200 degrees
Cool on a cooling rack, bring the spicy fist and eat! 🙂
Enjoy!!!.
posted by יהל on 08/07/2016
יש אופציה ללא ביצה?
posted by שי ללא גלוטן on 16/07/2016
היי,
אפשר לוותר על הביצה. זה יפגע מעט במרקם, אבל עדיין אפשר לחיות בלי הביצה.
posted by נורית לביא on 23/07/2016
הבצק יצא נוזלי מאד, נאלצתי להוסיף הרבה קמח מעבר לרשום, תפחי יפה אבל באפיה נדחס כמו כל הלחמים הנטולים
בקיצור לטעמי אין פה שום חידוש
אולי יש טעות בכמויות
אולי צריך להתפיח פעמיים?
יש פער גדול מידי בין התאוריה לתוצאה
posted by שי ללא גלוטן on 29/07/2016
היי,
הבצק לא אמור להיות נוזלי. הוא אמור להיות מעט רטוב, אבל כזה שניתן לעצב צורה של חלה וניתן לעבוד איתו בנוחות.
החלה לא אמורה לצאת דחוסה מידי, עדיין מדובר בקמחים ללא גלוטן ולא חיטה, אבל לא ברמת הדחיסות כפי שתיארת אותה.
יתכן והבצק לא תפח מספיק.
בכל מקרה, החידוש כאן זה הרכיבים. זה חידוש מאוד גדול. אם עד היום רוב התערובות הקיימות בשוק מכילות בעיקר עמילן (עמילן = סוכר. עמילן הוא שרשרת ארוכה מאוד של רב סוכרים שהגוף שלנו מפרק אותה לסוכר/ גלוקוז הבודד) הקמחים בסדרה הזאת מכילים דגנים כגון דוחן, דורה, חומוס, טף, עדשים אדומות וכו'. כל קשר בין הדגנים האלו לעמילן/סוכר הוא רחוק לחלוטין ולכן מדובר בחידוש לא קטן ובכלל לא שולי.
אם תרצי מוזמנת לפנות אלי בפרטי דרך הפייסבוק ונראה ביחד מה הבעיה עם החלה.
שי.
posted by טל on 16/08/2016
היי שי,
אם יש לי רק שמרים נמסים, אלו שמגיעים בשקיות קטנות, כמה צריך לשים?
המון תודה(:
posted by שי ללא גלוטן on 21/08/2016
אם הכוונה היא לשמרים טריים, אז הם פי 3 מהשמרים היבשים, כלומר על כל 10 גרם שמרים יבשים שמים 30 גרם שמרים טריים ולהפך כמובן.
במקרה שלנו, 18 גרם של שמרים טריים או 6 גרם יבשים.
שי.
posted by אביטל on 08/10/2016
הי שי,
תודה על המתכון! ינוסה בקרוב ובטח יככב כמו שאר המתכונים שלך שתמיד נטרפים אצלנו…
שאלה: לאחרונה כשאני לוחצת על המדפסת במתכון כדי לשמור את הקובץ של המתכון זה מגיע לעמוד שגיאה, לא רק בעמוד זה, בעבר זה עבד, אתה יודע אולי למה ואיך ניתן לסדר זאת? תודה!
posted by מנחם נקדימון on 27/11/2016
האם יש להתפיח את הבצק לאחר הלישה?
posted by שי ללא גלוטן on 03/12/2016
היי מנחם.
בהחלט עדיף להתפיח את הבצק אחרי הלישה כ- 40-45 דקות, ללוש שוב (מעט, להוצאת האוויר), לעצב את הצורה ולהתפיח שנית.
אם אין זמן, אפשר להסתפק בהתפחה אחת. התוצאה עדיין תהיה טובה, אבל לא כמו שתי התפחות.
שי.
posted by שני on 02/12/2016
היי שי
האם ניתן להכין את החלה מ'טף מיקס' ?
אציין שאני גם לא אשתמש בביצה
תודה
posted by שי ללא גלוטן on 03/12/2016
היי שני,
אפשר בהחלט. לא נקבל את אותו המרקם (בעיקר בגלל החמאה) ונקבל את החלה בצבע חום, אבל מעבר לזה אין הבדל מהותי.
בהצלחה.
שי
posted by רחלי on 02/01/2017
הי
רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום קמח עדשים אדומות?אפשר טף?
posted by שי ללא גלוטן on 16/01/2017
כן בהחלט.
העדשים אדומות עשיורת בחלבון ולכן אני משתמש בהם. גם קמח טף עשיר מאוד בחלבון ולכן זה יהיה מצויין.
posted by מלכי on 02/02/2017
היי,
רציתי לשאול אם אפשר מהמתכון הזה לעשות לחמניות?
posted by שי ללא גלוטן on 02/02/2017
בהחלט.
במקרה של לחמניות הייתי מוסיף עוד מעט מים (5% – 10%).
שי
posted by ליאור on 14/02/2017
הי, תודה על המתכונים הנפלאים! אני מנסה נואשות להבין אילו שמרים נחשבים ללא גלוטן ולא מצליחה…. אנא עזרתך.תודה!!
posted by שי ללא גלוטן on 20/02/2017
שמרים יבשיים הם ללא גלוטן (אלא אם כתוב אחרת על האריזה).
גם השמרים הטריים הם ללא גלוטן, אבל יש שמרים עם משפרי ובמשפרי האפיה יש גלוטן.
שי
posted by דנה on 24/02/2017
היי שי
באיזה קמח אפשר להשתמש במקום דוחן? קמח חומוס יתאים?
האם אפשר לוותר על הקסנטן גאם?
posted by שי ללא גלוטן on 25/02/2017
את הדוחן אפשר להמיר בקמח דורה לבנה (סורגום), לקמח חומוס יש טעם של… חומוס ולכן הוא לא מתאים לחלה מתוקה.
לא, לא ניתן לוותר על הקסנטן גאם.
שי.
posted by ליאור on 11/04/2017
הי, תודה על מתכונים מעולים! ניסינו כמה והתוצאות מדהימות!! שאלה,האם נקבל את אותה תוצאה גם בטחינה ביתית של דוחן ואורז?
הכוונה במטחנת קמח טובה. ובמידה וכן, האם נדרשת הכנה מוקדמת? כמו השרייה וכו'? (למשל בקמח עדשים/ חומוס)?
תודה וחג שמייח!
posted by שי ללא גלוטן on 28/05/2017
היי.
תודה רבה. שמח לשמוע.
אם מדובר במטחה טובה אז אין שום בעיה.
בד"כ הבעיה במטחנות שהם טוחנות גס מידי ולכן המרקם אינו נעים בפה.
בעיה שניה, היא שהחומר גלם מתחמם מאוד ומתחיל תהליך חימצון שנמשך כשבועיים ופוגע בערכים התזונתיים.
במטחנה טובה, בד"כ אין את הבעיות האלו.
חס ולחלילה!!! לא משרים, לא מחממים ולא נוגעים בדגן / קיטנייה לפני הטחינה. אנחנו ממש לא רוצים להכניס להם נזלים (איפה שיש נוזלים יש חיידיקים)
בהצלחה.
posted by אילת on 04/09/2017
האם משפר אפייה יכול להחליף קסנטן גאם?
posted by שי ללא גלוטן on 06/09/2017
היי אילת.
תלוי באיזה משפר איפה מדובר.
משפרי אפיה רגילים מיועדים בעיקר לעבודה על הגלוטן ולכן הם אינן תורמים לנו כלום.
יש משפרי אפיה יעודיים לבצקים ללא גלוטן שהם בעצם תערובת של קסנטן וגואר גאם ובמילים אחרות זאת אותה הגברת בשינוי אדרת.
שי.
posted by סיון on 20/11/2017
הי,
אני חדש בנושא האפיה ללא גלוטן…
כשאתה רושם עמילן טפיוקה ועמילן תפוחי אדמה, האם הכוונה היא לקמח טפיוקה ולקמח תפוחי אדמה?
תודה 🙂
posted by שי ללא גלוטן on 20/11/2017
היי,
בעיקרון כן, אבל השם הנכון הוא עמילן ולא קמח.
קמח זה משהו שטוחנים כגון חיטה, אורז, חומוס, וכו'. במקרה של תפו"א וטפיוקה מדובר בעמילן.
posted by סיון on 23/11/2017
אוקי, תודה! כלומר כשרושמים בסופר קמח במקרים האלו, הכוונה היא לעמילן
posted by שי ללא גלוטן on 10/03/2018
אכן כן
posted by קרן on 11/01/2018
הי,האם אפשר להתפיח ללילה במקרר ?
posted by שי ללא גלוטן on 14/04/2018
היי,
כן בהחלט.
אני ממליץ להתפיח 15-20 דקות בחוץ ואז לילה במקרר.
שי
posted by שירה בראון on 29/06/2018
במה עוד אפשר להשתמש כתחליף לקמח עדשים אדומות חוץ מהטף שאין לי?
יש לי קמח אורז מלא, קמח דוחן, חומוס, טפיוקה ותפו"א
posted by שי ללא גלוטן on 03/11/2018
היי שירה,
את יכולה להשתמש באורז המלא או בדוחן.
שי
posted by דנה on 11/07/2019
אני רואה במתכון שיש רק התפחה אחת – אחרי הקליעה. האם לא מתפיחים את עיסת הבצק לפני שקולעים? הרי מקובל קודם להתפיח את הבצק, ללוש, לקלוע ולהתפיח שוב.
כתבת כאן באחת התשובות שאפשר להתפיח גם לילה במקרר (אחרי 15 דקות בחוץ) – גם במקרה זה התכוונת להתפחה אחרי הקליעה?
posted by שי ללא גלוטן on 13/07/2019
היי דנה,
הסיבות העיקריות שמתפיחים התפחה שניה בצק "רגיל" היא לתת לשמרים לפרק את העמילנים מהחיטה ולתת לגלוטן "להירגע" אחרי שהוא פותח במהלך הלישה.
במקרה שלנו (ללא גלוטן) אין צורך לפרק את העמילנים (הם כבר מחוץ לדגן / קיטניה) וכמובן שאין צורך לתת לגלוטן להירגע, היות ואין לנו גלוטן בבצק, לכן לישה שניה והתפחה שניה, אינן נחוצות במקרה שלנו.
שי
posted by יעל אופיר on 15/08/2019
שלום שי,
תודה על המתכונים המצוינים. כל מה שניסיתי (בדרך כלל בוואריאציות טבעוניות ואחרות) הצליח מאוד – מלבד החלה. לא משנה מה אני מנסה – התפחה נוספת, פחות נוזלים, יותר נוזלים, שימון הידיים ועוד ועוד – תמיד הבצק נדבק ואי-אפשר לעבד אותו ביד. לא אסון, יש חלה טעימה ביותר בתבנית, אבל זה לא אותו דבר :-(.
רעיון?
posted by שי ללא גלוטן on 05/10/2019
היי יעל,
בעיקרון אין בעיה עם החלה, אבל אני מניח לפי מה שכתבת שניסית להפוך אותה לטבעונית, כלומר ללא הביצים (גם ללא החמאה, אבל מלבד הטעם אין בעיה בהוצאת החמאה).
אם אני הבנתי נכון, אז אכן הוצאת הביצים פוגמת במרקם של החלה, במקום ביצה את יכולה לשים רסק תפוחי עץ (כן, כן…לא טעיתי…). רסק תפוחי עץ הוא תחליף נפלא לביצים בהרבה מאוד מתכונים.
בהצלחה.
שי
posted by אורנית שטרמפל on 03/04/2020
הי שי,
אני חדשה בנושא ומנסה לאפות חלה ללא גלוטן. אני עושה את זה בשביל הבן שלי. אני הלכתי בדיוק לפי המתכון שלך ובאמת אני רואה לפי ההוראות שיש לעשות צורות מהבצק לאחר שלשתי ולשים בתנור כבוי עם מים רותחים. זה מה שאני עשיתי. לא מכירה את השיטה הזאת ועושה לפי ההוראות. ואז ראיתי שמישהו שאל כאן האם יש צורך להתפיח לאחר הלישה ואז שוב להתפיח בנוסף…. מקווה שזה לא יהרוס את המירקם. בכל אופן אני מחכה בסבלנות
posted by שי ללא גלוטן on 09/04/2020
היי אורנית.
לא, בבצק ללא גלוטן אין צורך בהתפחה שניה.
כאשר את מכינה מאפה ללא גלוטן, מעצבים את הצורה לפני ההתפחה, מתפיחים פעם אחת וזהו. אופים ונהנים…
שי