fbpx

חלת לשבת ללא גלוטן

Comments : 37 Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , ,

את הצליאק גילנו לנסיכה שלי לקראת סוף גן חובה. אחד המשברים הגדולים ביותר הייתה כמובן חלת השבת בגן (ובמקרה של הנסיכה, כמובן חלת שבת ללא גלוטן).
כמובן, גם ארוחה בערב שישי ללא החלה היא לא אותו הדבר…

אז אומנם על החלה שלנו אי אפשר לברך המוציא (למי שזה חשוב) והיא אפילו חלבית (ניתן להמיר את החמאה בשמן, למי שזה חשוב…), אבל היא מתוקה עם טעם נפלא, ריח משכר והכי חשוב עם אווירת שבת… 🙂

בכלל בחלת שבת יש משהו מופלא, למרות שהיא מתוקה, היא הולכת נפלא עם החריימה החריף (מתוק – חריף???), היא גם הולכת נפלא עפם שוקולד (מתוק – מתוק), וכשהיא חמה עם חמאה זה ממש עונג שבת 🙂

כמו כל המתכונים, גם את החלה ניתן להכין מערבוב קמחי מקור או קמח רב תכליתי – שי של הטבע.

בתאבון,

שי ללא גלוטן

חלת לשבת ללא גלוטן
Print Recipe
חלת שבת ללא גלוטן... אחד המשברים הכי קשים בגן, אחד המשברים בארוחת שישי והאמת, סתם הרגשה מבאסת שלכולם יש חלה ורק לנסיכת הצליאק אין... אז מעכשיו, גם לה יש!
מנות זמן הכנה
1 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
1 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 45 דקות
חלת לשבת ללא גלוטן
Print Recipe
חלת שבת ללא גלוטן... אחד המשברים הכי קשים בגן, אחד המשברים בארוחת שישי והאמת, סתם הרגשה מבאסת שלכולם יש חלה ורק לנסיכת הצליאק אין... אז מעכשיו, גם לה יש!
מנות זמן הכנה
1 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 45 דקות
מנות זמן הכנה
1 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
25 דקות 45 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות:
הוראות
  1. מערבבים את כל היבשים להוציא את המלח במערבל מזון עם וו לישה במהירות נמוכה במשך מספר שניות.
  2. מוסיפים בהדרגה את המים , ביצה ( להשאיר קצת בצד להברשה).
  3. מוסיפים את המלח והחמאה בהדרגה.
  4. לשים על מהירות נמוכה כ- 6-7 דקות את קבלת בצק אחיד בעל מרקם רך ונעים לעבודה.
  5. לשים ביד להוצאת האוויר ומחלקים לשלושה כדורים שווים ( 290-300 גרם).
  6. מגלגלים לצורת נקניק כל כדור וקולעים צורת צמה משלושת "הנקניקים".
  7. מתפיחים בתנור עם "אמבט אדים" כ- 30 דקות. אמבט אדים - שמים סיר עם מים רותחים בתנור, כאשר התנור כבוי ולא !!! חומם מראש.
  8. מושכים ביצה טרופה, מפזרים שומשום או קצח לפי הטעם. אפשרות נוספת, היא לחמם מעט 2-3 כפות דבש (10 שניות במיקרו) ולמרוח במקום הביצה.
  9. אופים 25 עד 30 דקות בתנור שחומם מראש ל -200 מעלות.
  10. מצננים על רשת צינון , מביאים את החריימה וטורפים 🙂 בתאבון.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

37s COMMENTS

37 thoughts

  • יהל
    יולי 8, 2016 at 4:07 pm

    יש אופציה ללא ביצה?

    • יולי 16, 2016 at 9:12 am

      היי,
      אפשר לוותר על הביצה. זה יפגע מעט במרקם, אבל עדיין אפשר לחיות בלי הביצה.

  • נורית לביא
    יולי 23, 2016 at 10:53 am

    הבצק יצא נוזלי מאד, נאלצתי להוסיף הרבה קמח מעבר לרשום, תפחי יפה אבל באפיה נדחס כמו כל הלחמים הנטולים
    בקיצור לטעמי אין פה שום חידוש
    אולי יש טעות בכמויות
    אולי צריך להתפיח פעמיים?
    יש פער גדול מידי בין התאוריה לתוצאה

    • יולי 29, 2016 at 6:20 pm

      היי,
      הבצק לא אמור להיות נוזלי. הוא אמור להיות מעט רטוב, אבל כזה שניתן לעצב צורה של חלה וניתן לעבוד איתו בנוחות.
      החלה לא אמורה לצאת דחוסה מידי, עדיין מדובר בקמחים ללא גלוטן ולא חיטה, אבל לא ברמת הדחיסות כפי שתיארת אותה.
      יתכן והבצק לא תפח מספיק.
      בכל מקרה, החידוש כאן זה הרכיבים. זה חידוש מאוד גדול. אם עד היום רוב התערובות הקיימות בשוק מכילות בעיקר עמילן (עמילן = סוכר. עמילן הוא שרשרת ארוכה מאוד של רב סוכרים שהגוף שלנו מפרק אותה לסוכר/ גלוקוז הבודד) הקמחים בסדרה הזאת מכילים דגנים כגון דוחן, דורה, חומוס, טף, עדשים אדומות וכו'. כל קשר בין הדגנים האלו לעמילן/סוכר הוא רחוק לחלוטין ולכן מדובר בחידוש לא קטן ובכלל לא שולי.
      אם תרצי מוזמנת לפנות אלי בפרטי דרך הפייסבוק ונראה ביחד מה הבעיה עם החלה.
      שי.

  • טל
    אוגוסט 16, 2016 at 2:30 pm

    היי שי,
    אם יש לי רק שמרים נמסים, אלו שמגיעים בשקיות קטנות, כמה צריך לשים?
    המון תודה(:

    • אוגוסט 21, 2016 at 4:11 pm

      אם הכוונה היא לשמרים טריים, אז הם פי 3 מהשמרים היבשים, כלומר על כל 10 גרם שמרים יבשים שמים 30 גרם שמרים טריים ולהפך כמובן.
      במקרה שלנו, 18 גרם של שמרים טריים או 6 גרם יבשים.
      שי.

  • אביטל
    אוקטובר 8, 2016 at 8:28 pm

    הי שי,
    תודה על המתכון! ינוסה בקרוב ובטח יככב כמו שאר המתכונים שלך שתמיד נטרפים אצלנו…
    שאלה: לאחרונה כשאני לוחצת על המדפסת במתכון כדי לשמור את הקובץ של המתכון זה מגיע לעמוד שגיאה, לא רק בעמוד זה, בעבר זה עבד, אתה יודע אולי למה ואיך ניתן לסדר זאת? תודה!

    • דצמבר 3, 2016 at 8:30 am

      היי מנחם.
      בהחלט עדיף להתפיח את הבצק אחרי הלישה כ- 40-45 דקות, ללוש שוב (מעט, להוצאת האוויר), לעצב את הצורה ולהתפיח שנית.
      אם אין זמן, אפשר להסתפק בהתפחה אחת. התוצאה עדיין תהיה טובה, אבל לא כמו שתי התפחות.
      שי.

  • שני
    דצמבר 2, 2016 at 5:03 am

    היי שי
    האם ניתן להכין את החלה מ'טף מיקס' ?
    אציין שאני גם לא אשתמש בביצה
    תודה

    • דצמבר 3, 2016 at 8:09 am

      היי שני,
      אפשר בהחלט. לא נקבל את אותו המרקם (בעיקר בגלל החמאה) ונקבל את החלה בצבע חום, אבל מעבר לזה אין הבדל מהותי.
      בהצלחה.
      שי

  • רחלי
    ינואר 2, 2017 at 7:36 am

    הי
    רציתי לשאול מה אפשר לשים במקום קמח עדשים אדומות?אפשר טף?

    • ינואר 16, 2017 at 7:21 pm

      כן בהחלט.
      העדשים אדומות עשיורת בחלבון ולכן אני משתמש בהם. גם קמח טף עשיר מאוד בחלבון ולכן זה יהיה מצויין.

  • מלכי
    פברואר 2, 2017 at 10:14 am

    היי,
    רציתי לשאול אם אפשר מהמתכון הזה לעשות לחמניות?

    • פברואר 2, 2017 at 7:41 pm

      בהחלט.
      במקרה של לחמניות הייתי מוסיף עוד מעט מים (5% – 10%).
      שי

  • ליאור
    פברואר 14, 2017 at 6:29 pm

    הי, תודה על המתכונים הנפלאים! אני מנסה נואשות להבין אילו שמרים נחשבים ללא גלוטן ולא מצליחה…. אנא עזרתך.תודה!!

    • פברואר 20, 2017 at 10:01 pm

      שמרים יבשיים הם ללא גלוטן (אלא אם כתוב אחרת על האריזה).
      גם השמרים הטריים הם ללא גלוטן, אבל יש שמרים עם משפרי ובמשפרי האפיה יש גלוטן.
      שי

  • דנה
    פברואר 24, 2017 at 2:12 pm

    היי שי
    באיזה קמח אפשר להשתמש במקום דוחן? קמח חומוס יתאים?
    האם אפשר לוותר על הקסנטן גאם?

    • פברואר 25, 2017 at 4:15 pm

      את הדוחן אפשר להמיר בקמח דורה לבנה (סורגום), לקמח חומוס יש טעם של… חומוס ולכן הוא לא מתאים לחלה מתוקה.
      לא, לא ניתן לוותר על הקסנטן גאם.
      שי.

  • ליאור
    אפריל 11, 2017 at 7:04 pm

    הי, תודה על מתכונים מעולים! ניסינו כמה והתוצאות מדהימות!! שאלה,האם נקבל את אותה תוצאה גם בטחינה ביתית של דוחן ואורז?
    הכוונה במטחנת קמח טובה. ובמידה וכן, האם נדרשת הכנה מוקדמת? כמו השרייה וכו'? (למשל בקמח עדשים/ חומוס)?
    תודה וחג שמייח!

    • מאי 28, 2017 at 5:53 pm

      היי.
      תודה רבה. שמח לשמוע.
      אם מדובר במטחה טובה אז אין שום בעיה.
      בד"כ הבעיה במטחנות שהם טוחנות גס מידי ולכן המרקם אינו נעים בפה.
      בעיה שניה, היא שהחומר גלם מתחמם מאוד ומתחיל תהליך חימצון שנמשך כשבועיים ופוגע בערכים התזונתיים.
      במטחנה טובה, בד"כ אין את הבעיות האלו.
      חס ולחלילה!!! לא משרים, לא מחממים ולא נוגעים בדגן / קיטנייה לפני הטחינה. אנחנו ממש לא רוצים להכניס להם נזלים (איפה שיש נוזלים יש חיידיקים)
      בהצלחה.

  • אילת
    ספטמבר 4, 2017 at 7:56 am

    האם משפר אפייה יכול להחליף קסנטן גאם?

    • ספטמבר 6, 2017 at 7:16 pm

      היי אילת.
      תלוי באיזה משפר איפה מדובר.
      משפרי אפיה רגילים מיועדים בעיקר לעבודה על הגלוטן ולכן הם אינן תורמים לנו כלום.
      יש משפרי אפיה יעודיים לבצקים ללא גלוטן שהם בעצם תערובת של קסנטן וגואר גאם ובמילים אחרות זאת אותה הגברת בשינוי אדרת.
      שי.

  • סיון
    נובמבר 20, 2017 at 3:15 pm

    הי,

    אני חדש בנושא האפיה ללא גלוטן…
    כשאתה רושם עמילן טפיוקה ועמילן תפוחי אדמה, האם הכוונה היא לקמח טפיוקה ולקמח תפוחי אדמה?
    תודה 🙂

    • נובמבר 20, 2017 at 9:32 pm

      היי,
      בעיקרון כן, אבל השם הנכון הוא עמילן ולא קמח.
      קמח זה משהו שטוחנים כגון חיטה, אורז, חומוס, וכו'. במקרה של תפו"א וטפיוקה מדובר בעמילן.

      • סיון
        נובמבר 23, 2017 at 10:30 am

        אוקי, תודה! כלומר כשרושמים בסופר קמח במקרים האלו, הכוונה היא לעמילן

  • קרן
    ינואר 11, 2018 at 10:26 am

    הי,האם אפשר להתפיח ללילה במקרר ?

    • אפריל 14, 2018 at 1:05 pm

      היי,
      כן בהחלט.
      אני ממליץ להתפיח 15-20 דקות בחוץ ואז לילה במקרר.
      שי

  • שירה בראון
    יוני 29, 2018 at 11:59 am

    במה עוד אפשר להשתמש כתחליף לקמח עדשים אדומות חוץ מהטף שאין לי?
    יש לי קמח אורז מלא, קמח דוחן, חומוס, טפיוקה ותפו"א

    • נובמבר 3, 2018 at 1:23 pm

      היי שירה,
      את יכולה להשתמש באורז המלא או בדוחן.
      שי

  • דנה
    יולי 11, 2019 at 8:58 am

    אני רואה במתכון שיש רק התפחה אחת – אחרי הקליעה. האם לא מתפיחים את עיסת הבצק לפני שקולעים? הרי מקובל קודם להתפיח את הבצק, ללוש, לקלוע ולהתפיח שוב.
    כתבת כאן באחת התשובות שאפשר להתפיח גם לילה במקרר (אחרי 15 דקות בחוץ) – גם במקרה זה התכוונת להתפחה אחרי הקליעה?

    • יולי 13, 2019 at 12:12 pm

      היי דנה,
      הסיבות העיקריות שמתפיחים התפחה שניה בצק "רגיל" היא לתת לשמרים לפרק את העמילנים מהחיטה ולתת לגלוטן "להירגע" אחרי שהוא פותח במהלך הלישה.
      במקרה שלנו (ללא גלוטן) אין צורך לפרק את העמילנים (הם כבר מחוץ לדגן / קיטניה) וכמובן שאין צורך לתת לגלוטן להירגע, היות ואין לנו גלוטן בבצק, לכן לישה שניה והתפחה שניה, אינן נחוצות במקרה שלנו.

      שי

  • יעל אופיר
    אוגוסט 15, 2019 at 2:43 pm

    שלום שי,
    תודה על המתכונים המצוינים. כל מה שניסיתי (בדרך כלל בוואריאציות טבעוניות ואחרות) הצליח מאוד – מלבד החלה. לא משנה מה אני מנסה – התפחה נוספת, פחות נוזלים, יותר נוזלים, שימון הידיים ועוד ועוד – תמיד הבצק נדבק ואי-אפשר לעבד אותו ביד. לא אסון, יש חלה טעימה ביותר בתבנית, אבל זה לא אותו דבר :-(.
    רעיון?

    • אוקטובר 5, 2019 at 9:30 am

      היי יעל,
      בעיקרון אין בעיה עם החלה, אבל אני מניח לפי מה שכתבת שניסית להפוך אותה לטבעונית, כלומר ללא הביצים (גם ללא החמאה, אבל מלבד הטעם אין בעיה בהוצאת החמאה).
      אם אני הבנתי נכון, אז אכן הוצאת הביצים פוגמת במרקם של החלה, במקום ביצה את יכולה לשים רסק תפוחי עץ (כן, כן…לא טעיתי…). רסק תפוחי עץ הוא תחליף נפלא לביצים בהרבה מאוד מתכונים.
      בהצלחה.
      שי

  • אפריל 3, 2020 at 1:55 pm

    הי שי,
    אני חדשה בנושא ומנסה לאפות חלה ללא גלוטן. אני עושה את זה בשביל הבן שלי. אני הלכתי בדיוק לפי המתכון שלך ובאמת אני רואה לפי ההוראות שיש לעשות צורות מהבצק לאחר שלשתי ולשים בתנור כבוי עם מים רותחים. זה מה שאני עשיתי. לא מכירה את השיטה הזאת ועושה לפי ההוראות. ואז ראיתי שמישהו שאל כאן האם יש צורך להתפיח לאחר הלישה ואז שוב להתפיח בנוסף…. מקווה שזה לא יהרוס את המירקם. בכל אופן אני מחכה בסבלנות

    • אפריל 9, 2020 at 4:45 pm

      היי אורנית.
      לא, בבצק ללא גלוטן אין צורך בהתפחה שניה.
      כאשר את מכינה מאפה ללא גלוטן, מעצבים את הצורה לפני ההתפחה, מתפיחים פעם אחת וזהו. אופים ונהנים…
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Gluten Free Shabbat Challah

Posted in : לחמים ומאפים, מתכונים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , , ,

My princess was diagnosed with celiac towards the end of kindergarten. One of the biggest crises of course was the Shabbat challah that the children received in kindergarten (and in the case of my princess, of course, a gluten-free Challah). Of course, even a Friday evening meal without Challah is not the same …

So the blessing of the Challah is not "HaMotzie" (for whoever it is important) and it is even dairy (it is possible to change the butter in oil, for those whoever it is important …), but it is sweet with a wonderful taste, ) There is something wonderful in the Shabbat challah, even though it is sweet, it goes beautifully with the spicy fish (sweet – spicy ???), it also goes wonderful chocolate (sweet – sweet), and when it is hot with butter it is a real Shabbat pleasure  🙂

Like all recipes, the Challah can also be made from mixing original flours or multi-purpose flour – "shay's NAturals".

Enjoy,

שי ללא גלוטן

Gluten Free Shabbas Challah
Print Recipe
A gluten-free Shabbat challah ... One of the worst crises in kindergarten, one of the crises at a Friday dinner and the truth, it's just sad that everyone has a challah and only the princess of celiac has nneo ... So from now on, she has her's too!
מנות זמן הכנה
1 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
25 minutes 45 minutes
מנות זמן הכנה
1 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
25 minutes 45 minutes
Gluten Free Shabbas Challah
Print Recipe
A gluten-free Shabbat challah ... One of the worst crises in kindergarten, one of the crises at a Friday dinner and the truth, it's just sad that everyone has a challah and only the princess of celiac has nneo ... So from now on, she has her's too!
מנות זמן הכנה
1 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
25 minutes 45 minutes
מנות זמן הכנה
1 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
25 minutes 45 minutes
מרכיבים
Flour - Option #1
Flour - Option #2
Other ingredients
מנות:
הוראות
  1. Mix all the dried ones except the salt in a food mixer with a kneading hook on low spead for a few seconds.
  2. Gradually add the water and egg (leave a little aside for brushing).
  3. Gradually add salt and butter
  4. Knead on low speed for about 6-7 minutes making the dough even and making sure it has a soft texture and is pleasant to work
  5. Knead with hands to remove the air and divide into three equal balls (290-300 g)
  6. Roll each ball into a sausage shape and form a braid from the three "sausages".
  7. Let rise in the oven with a "steam bath" for about 30 minutes. Steam bath - Put a pot of boiling water in the oven, when the oven is off and not !!! Preheated
  8. Coat with a beaten egg, sprinkle with sesame or tuna to taste. Another option is to heat a little 2-3 tablespoons of honey (10 seconds in the microwave) and spread in place of the egg.
  9. Bake for 25 to 30 minutes in a preheated oven to 200 degrees
  10. Cool on a cooling rack, bring the spicy fist and eat! 🙂 Enjoy!!!.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *