רוזלך ללא גלוטן
רוזלך ללא גלוטן. מכינים את הרוזלך ב- 10 דקות וטורפים בשתי דקות… עם נוטלה, עם שוקלד השחר עם כל מה שאוהבים, העיקר שזה חם וטעים וללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
מנות זמן הכנה
30יחידות 20דקות
זמן בישול זמן המתנה
7דקות 40דקות
מנות זמן הכנה
30יחידות 20דקות
זמן בישול זמן המתנה
7דקות 40דקות
מרכיבים
קמח – אופציה 1
קמח – אופציה 2
יתר המצרכים
הוראות
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט המלח.
  2. בהדרגה מוסיפים את המים ולשים עוד כ 2-3 דקות. הבצק צריך להיות רטוב, אבל לא דביק מידי.
  3. מוסיפים את המלח.
  4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד 4-5 דקות, עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם חלק ונוח לעבודה. עם וו הלישה לא “תופס” את כל הבצק, חשוב מאוד לעזור לו עם מרית ולדחוף את כל הבצק לוו הלישה.
  5. מתפיחים כ- 40 דקות במקום מעט חמים (דגש על מעט…)
  6. מקמחים מעט את הידיים, לשים בשנית על מנת להוציא את האוויר, מחלקים לשלושה כדורים שווים ומתפיחים עוד כ – 15-20 דקות במקרר.
  7. מוציאים כדור אחד (שנים נשארים במקרר). על גבי משטח (הכי נוח על נייר אפיה) מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף, מורחים שכבה דקה של נוטלה / שוקולד / ריבת חלב, מגלגלים לצורת גליל וחותכים ברוחב 2 ס”מ. חשוב מאוד לא למרוח יותר מידי נוטלה / שוקולד כי זה יישפך באפיה.
  8. חוזרים על הפעולה עם הכדור השני והשלישי (הזמן עבודה עם השני השלישי נשאר במקרר)
  9. מחממים תנור מראש לחום גבוה של 230 – 250 מעלות. אופים כ-6-7 דקות או עד שמתקבל צבע מעט שחום (מדובר באפייה מהירה בחום גבוה, לא נקבל את הגוון מוזהב / שחום של עוגת שמרים רגילה). מוציאים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים חם.
  10. *** ניתן להקפיא לפני אפיה ***