רוזלך ללא גלוטן

2016-09-13
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

רוזלך (עם או בלי גלוטן) הוא מעיין עוגת שמרים לעניים שזה כמובן לטוב ולרע.
מאוד קל ופשוט ולהכין רוזלך ללא גלוטן וגם לא צריך יותר מידי מרכיבים. החיסרון בעניין הוא שצריך לאכול אותם מהר, ברגע שהם יוצאים מהתנור.

ברוזלך ללא גלוטן (וגם עם גלוטן), להבדיל מעוגת שמרים, אין חמאה, אין חלב, אין ביצים ובקיצור אין הרבה שומן וחלבון ולכן הרוזלך ללא גלוטן יתייבש מהר, אבל ההיתרון בכל העניין שניתן להכין, להקפיא לפני אפיה ולאפות מתי שרוצים ולזלול מיד.

בד"כ יש בעיה בהקפאה של מוצרים אחרי התפחה. אחת הסיבות לכך זה האמולסיה בין השמן למים (השמן קופא הרבה יותר מהר מהמים ולכן הוא נפרד ממנו), אבל כאן, כאמור אין לנו את הבעיה הזאת.

אם בחרנו להקפיא את הרוזלך ללא גלוטן, יש להפשיר אותם מעט (10-15 דקות) על נייר אפיה בתבנית ואז לאפות.

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

 

 

רוזלך ללא גלוטן
Print Recipe
רוזלך ללא גלוטן. מכינים את הרוזלך ב- 10 דקות וטורפים בשתי דקות... עם נוטלה, עם שוקלד השחר עם כל מה שאוהבים, העיקר שזה חם וטעים וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
    מנות זמן הכנה
    30 יחידות 20 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    7 דקות 40 דקות
    מנות זמן הכנה
    30 יחידות 20 דקות
    זמן בישול זמן המתנה
    7 דקות 40 דקות
    רוזלך ללא גלוטן
    Print Recipe
    רוזלך ללא גלוטן. מכינים את הרוזלך ב- 10 דקות וטורפים בשתי דקות... עם נוטלה, עם שוקלד השחר עם כל מה שאוהבים, העיקר שזה חם וטעים וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
      מנות זמן הכנה
      30 יחידות 20 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      7 דקות 40 דקות
      מנות זמן הכנה
      30 יחידות 20 דקות
      זמן בישול זמן המתנה
      7 דקות 40 דקות
      מרכיבים
      קמח - אופציה 1
      קמח - אופציה 2
      יתר המצרכים
      מנות: יחידות
      הוראות
      1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט המלח.
      2. בהדרגה מוסיפים את המים ולשים עוד כ 2-3 דקות. הבצק צריך להיות רטוב, אבל לא דביק מידי.
      3. מוסיפים את המלח.
      4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד 4-5 דקות, עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם חלק ונוח לעבודה. עם וו הלישה לא "תופס" את כל הבצק, חשוב מאוד לעזור לו עם מרית ולדחוף את כל הבצק לוו הלישה.
      5. מתפיחים כ- 40 דקות במקום מעט חמים (דגש על מעט...)
      6. מקמחים מעט את הידיים, לשים בשנית על מנת להוציא את האוויר, מחלקים לשלושה כדורים שווים ומתפיחים עוד כ - 15-20 דקות במקרר.
      7. מוציאים כדור אחד (שנים נשארים במקרר). על גבי משטח (הכי נוח על נייר אפיה) מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף, מורחים שכבה דקה של נוטלה / שוקולד / ריבת חלב, מגלגלים לצורת גליל וחותכים ברוחב 2 ס"מ. חשוב מאוד לא למרוח יותר מידי נוטלה / שוקולד כי זה יישפך באפיה.
      8. חוזרים על הפעולה עם הכדור השני והשלישי (הזמן עבודה עם השני השלישי נשאר במקרר)
      9. מחממים תנור מראש לחום גבוה של 230 - 250 מעלות. אופים כ-6-7 דקות או עד שמתקבל צבע מעט שחום (מדובר באפייה מהירה בחום גבוה, לא נקבל את הגוון מוזהב / שחום של עוגת שמרים רגילה). מוציאים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים חם.
      10. *** ניתן להקפיא לפני אפיה ***
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      תגובות (5)

      1. posted by ג'ולייט on יוני 21, 2017

        הי שי, אם אין לי קמח דורה לבנה, יש אפשרות להחליף בקמח אחר?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on יוני 24, 2017

          היי.
          בהחלט, בכל קמח אחר שאינו עמילן, כגון: דוחן, טף, אורז מלא, אמרנט וכו'.
          שי.

            הגב
      2. posted by לאה on ספטמבר 20, 2017

        אני השתמשתי בקמח כוסמין יצא מעולה

          הגב
      3. posted by מורן on אפריל 8, 2019

        אם אני נמנעת משמרים מה אפשר לעשות?

          הגב
        • posted by שי ללא גלוטן on אפריל 26, 2019

          היי מורן,
          ניתן להכין עם אבקת אפיה, כ 20 גרם לכל קילו קמח.
          פחות טוב משמרים, אבל יחסית עושה את העבודה.
          שי

            הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (4 / 5)

      4 5 1
      Rate this recipe

      1 people rated this recipe