רוזלך ללא גלוטן
2016-09-13- רמת קושי:קל
- Add to favorites
רוזלך (עם או בלי גלוטן) הוא מעיין עוגת שמרים לעניים שזה כמובן לטוב ולרע.
מאוד קל ופשוט ולהכין רוזלך ללא גלוטן וגם לא צריך יותר מידי מרכיבים. החיסרון בעניין הוא שצריך לאכול אותם מהר, ברגע שהם יוצאים מהתנור.
ברוזלך ללא גלוטן (וגם עם גלוטן), להבדיל מעוגת שמרים, אין חמאה, אין חלב, אין ביצים ובקיצור אין הרבה שומן וחלבון ולכן הרוזלך ללא גלוטן יתייבש מהר, אבל ההיתרון בכל העניין שניתן להכין, להקפיא לפני אפיה ולאפות מתי שרוצים ולזלול מיד.
בד"כ יש בעיה בהקפאה של מוצרים אחרי התפחה. אחת הסיבות לכך זה האמולסיה בין השמן למים (השמן קופא הרבה יותר מהר מהמים ולכן הוא נפרד ממנו), אבל כאן, כאמור אין לנו את הבעיה הזאת.
אם בחרנו להקפיא את הרוזלך ללא גלוטן, יש להפשיר אותם מעט (10-15 דקות) על נייר אפיה בתבנית ואז לאפות.
בתאבון
שי ללא גלוטן
מנות | זמן הכנה |
30 יחידות | 20 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
7 דקות | 40 דקות |
|
|
רוזלך ללא גלוטן.
מכינים את הרוזלך ב- 10 דקות וטורפים בשתי דקות...
עם נוטלה, עם שוקלד השחר עם כל מה שאוהבים, העיקר שזה חם וטעים וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
|
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע חבילה
- 130 גרם קמח דוחן כוס
- 130 גרם קמח דורה לבנה כוס
- 140 גרם קמח אורז מלא כוס וקצת
- 50 גרם עמילן טפיוקה חצי כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א חצי כוס
- 5-7 גרם קסנטן גאם כף שטוחה
- 5-7 גרם סיבים תזונתיים כף שטוחה - לא חובה
- 350-400 מ"ל מים קרים
- 1 כפית שמרים יבשים
- 60 מ"ל שמן זית רבע כוס
- 1/2 כפית מלח
- נוטלה שוקולד השחר או כל מה שאוהבים
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט המלח.
- בהדרגה מוסיפים את המים ולשים עוד כ 2-3 דקות. הבצק צריך להיות רטוב, אבל לא דביק מידי.
- מוסיפים את המלח.
- בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד 4-5 דקות, עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם חלק ונוח לעבודה. עם וו הלישה לא "תופס" את כל הבצק, חשוב מאוד לעזור לו עם מרית ולדחוף את כל הבצק לוו הלישה.
- מתפיחים כ- 40 דקות במקום מעט חמים (דגש על מעט...)
- חוזרים על הפעולה עם הכדור השני והשלישי (הזמן עבודה עם השני השלישי נשאר במקרר)
- *** ניתן להקפיא לפני אפיה ***
תגובות (7)
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(4 / 5)
1 People rated this recipe
Related Recipes:
רוזלך ללא גלוטן
2016-09-13- רמת קושי:קל
- Add to favorites
רוזלך (עם או בלי גלוטן) הוא מעיין עוגת שמרים לעניים שזה כמובן לטוב ולרע.
מאוד קל ופשוט ולהכין רוזלך ללא גלוטן וגם לא צריך יותר מידי מרכיבים. החיסרון בעניין הוא שצריך לאכול אותם מהר, ברגע שהם יוצאים מהתנור.
ברוזלך ללא גלוטן (וגם עם גלוטן), להבדיל מעוגת שמרים, אין חמאה, אין חלב, אין ביצים ובקיצור אין הרבה שומן וחלבון ולכן הרוזלך ללא גלוטן יתייבש מהר, אבל ההיתרון בכל העניין שניתן להכין, להקפיא לפני אפיה ולאפות מתי שרוצים ולזלול מיד.
בד"כ יש בעיה בהקפאה של מוצרים אחרי התפחה. אחת הסיבות לכך זה האמולסיה בין השמן למים (השמן קופא הרבה יותר מהר מהמים ולכן הוא נפרד ממנו), אבל כאן, כאמור אין לנו את הבעיה הזאת.
אם בחרנו להקפיא את הרוזלך ללא גלוטן, יש להפשיר אותם מעט (10-15 דקות) על נייר אפיה בתבנית ואז לאפות.
בתאבון
שי ללא גלוטן
מנות | זמן הכנה |
30 יחידות | 20 דקות |
זמן בישול | זמן המתנה |
7 דקות | 40 דקות |
|
|
רוזלך ללא גלוטן.
מכינים את הרוזלך ב- 10 דקות וטורפים בשתי דקות...
עם נוטלה, עם שוקלד השחר עם כל מה שאוהבים, העיקר שזה חם וטעים וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
|
- 500 גרם קמח רב תכליתי - שי של הטבע חבילה
- 130 גרם קמח דוחן כוס
- 130 גרם קמח דורה לבנה כוס
- 140 גרם קמח אורז מלא כוס וקצת
- 50 גרם עמילן טפיוקה חצי כוס
- 50 גרם עמילן תפו"א חצי כוס
- 5-7 גרם קסנטן גאם כף שטוחה
- 5-7 גרם סיבים תזונתיים כף שטוחה - לא חובה
- 350-400 מ"ל מים קרים
- 1 כפית שמרים יבשים
- 60 מ"ל שמן זית רבע כוס
- 1/2 כפית מלח
- נוטלה שוקולד השחר או כל מה שאוהבים
- בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט המלח.
- בהדרגה מוסיפים את המים ולשים עוד כ 2-3 דקות. הבצק צריך להיות רטוב, אבל לא דביק מידי.
- מוסיפים את המלח.
- בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד 4-5 דקות, עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם חלק ונוח לעבודה. עם וו הלישה לא "תופס" את כל הבצק, חשוב מאוד לעזור לו עם מרית ולדחוף את כל הבצק לוו הלישה.
- מתפיחים כ- 40 דקות במקום מעט חמים (דגש על מעט...)
- חוזרים על הפעולה עם הכדור השני והשלישי (הזמן עבודה עם השני השלישי נשאר במקרר)
- *** ניתן להקפיא לפני אפיה ***
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(4 / 5)
1 People rated this recipe
posted by ג'ולייט on 21/06/2017
הי שי, אם אין לי קמח דורה לבנה, יש אפשרות להחליף בקמח אחר?
posted by שי ללא גלוטן on 24/06/2017
היי.
בהחלט, בכל קמח אחר שאינו עמילן, כגון: דוחן, טף, אורז מלא, אמרנט וכו'.
שי.
posted by לאה on 20/09/2017
אני השתמשתי בקמח כוסמין יצא מעולה
posted by מורן on 08/04/2019
אם אני נמנעת משמרים מה אפשר לעשות?
posted by שי ללא גלוטן on 26/04/2019
היי מורן,
ניתן להכין עם אבקת אפיה, כ 20 גרם לכל קילו קמח.
פחות טוב משמרים, אבל יחסית עושה את העבודה.
שי
posted by הילה on 04/01/2020
היי, האם ניתן להקפיא לאחר אפייה?
posted by שי ללא גלוטן on 22/01/2020
היי הילה,
כן אין שום בעיה להקפיא אחרי אפיה.
שי