fbpx

רוזלך ללא גלוטן

Comments : 7 Posted in : טבעוני, מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

רוזלך (עם או בלי גלוטן) הוא מעיין עוגת שמרים לעניים שזה כמובן לטוב ולרע.
מאוד קל ופשוט ולהכין רוזלך ללא גלוטן וגם לא צריך יותר מידי מרכיבים. החיסרון בעניין הוא שצריך לאכול אותם מהר, ברגע שהם יוצאים מהתנור.

ברוזלך ללא גלוטן (וגם עם גלוטן), להבדיל מעוגת שמרים, אין חמאה, אין חלב, אין ביצים ובקיצור אין הרבה שומן וחלבון ולכן הרוזלך ללא גלוטן יתייבש מהר, אבל ההיתרון בכל העניין שניתן להכין, להקפיא לפני אפיה ולאפות מתי שרוצים ולזלול מיד.

בד"כ יש בעיה בהקפאה של מוצרים אחרי התפחה. אחת הסיבות לכך זה האמולסיה בין השמן למים (השמן קופא הרבה יותר מהר מהמים ולכן הוא נפרד ממנו), אבל כאן, כאמור אין לנו את הבעיה הזאת.

אם בחרנו להקפיא את הרוזלך ללא גלוטן, יש להפשיר אותם מעט (10-15 דקות) על נייר אפיה בתבנית ואז לאפות.

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

 

 

רוזלך ללא גלוטן
Print Recipe
רוזלך ללא גלוטן. מכינים את הרוזלך ב- 10 דקות וטורפים בשתי דקות... עם נוטלה, עם שוקלד השחר עם כל מה שאוהבים, העיקר שזה חם וטעים וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מנות זמן הכנה
30 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
7 דקות 40 דקות
מנות זמן הכנה
30 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
7 דקות 40 דקות
רוזלך ללא גלוטן
Print Recipe
רוזלך ללא גלוטן. מכינים את הרוזלך ב- 10 דקות וטורפים בשתי דקות... עם נוטלה, עם שוקלד השחר עם כל מה שאוהבים, העיקר שזה חם וטעים וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מנות זמן הכנה
30 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
7 דקות 40 דקות
מנות זמן הכנה
30 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
7 דקות 40 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט המלח.
  2. בהדרגה מוסיפים את המים ולשים עוד כ 2-3 דקות. הבצק צריך להיות רטוב, אבל לא דביק מידי.
  3. מוסיפים את המלח.
  4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד 4-5 דקות, עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם חלק ונוח לעבודה. עם וו הלישה לא "תופס" את כל הבצק, חשוב מאוד לעזור לו עם מרית ולדחוף את כל הבצק לוו הלישה.
  5. מתפיחים כ- 40 דקות במקום מעט חמים (דגש על מעט...)
  6. מקמחים מעט את הידיים, לשים בשנית על מנת להוציא את האוויר, מחלקים לשלושה כדורים שווים ומתפיחים עוד כ - 15-20 דקות במקרר.
  7. מוציאים כדור אחד (שנים נשארים במקרר). על גבי משטח (הכי נוח על נייר אפיה) מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף, מורחים שכבה דקה של נוטלה / שוקולד / ריבת חלב, מגלגלים לצורת גליל וחותכים ברוחב 2 ס"מ. חשוב מאוד לא למרוח יותר מידי נוטלה / שוקולד כי זה יישפך באפיה.
  8. חוזרים על הפעולה עם הכדור השני והשלישי (הזמן עבודה עם השני השלישי נשאר במקרר)
  9. מחממים תנור מראש לחום גבוה של 230 - 250 מעלות. אופים כ-6-7 דקות או עד שמתקבל צבע מעט שחום (מדובר באפייה מהירה בחום גבוה, לא נקבל את הגוון מוזהב / שחום של עוגת שמרים רגילה). מוציאים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים חם.
  10. *** ניתן להקפיא לפני אפיה ***
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

7s COMMENTS

7 thoughts

  • ג'ולייט
    יוני 21, 2017 at 8:44 pm

    הי שי, אם אין לי קמח דורה לבנה, יש אפשרות להחליף בקמח אחר?

    • יוני 24, 2017 at 7:23 pm

      היי.
      בהחלט, בכל קמח אחר שאינו עמילן, כגון: דוחן, טף, אורז מלא, אמרנט וכו'.
      שי.

  • לאה
    ספטמבר 20, 2017 at 11:06 am

    אני השתמשתי בקמח כוסמין יצא מעולה

  • מורן
    אפריל 8, 2019 at 8:02 pm

    אם אני נמנעת משמרים מה אפשר לעשות?

    • אפריל 26, 2019 at 11:17 am

      היי מורן,
      ניתן להכין עם אבקת אפיה, כ 20 גרם לכל קילו קמח.
      פחות טוב משמרים, אבל יחסית עושה את העבודה.
      שי

  • הילה
    ינואר 4, 2020 at 11:23 pm

    היי, האם ניתן להקפיא לאחר אפייה?

    • ינואר 22, 2020 at 9:28 am

      היי הילה,
      כן אין שום בעיה להקפיא אחרי אפיה.
      שי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רוזלך ללא גלוטן

Posted in : טבעוני, מתכונים, קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , , , ,

רוזלך (עם או בלי גלוטן) הוא מעיין עוגת שמרים לעניים שזה כמובן לטוב ולרע.
מאוד קל ופשוט ולהכין רוזלך ללא גלוטן וגם לא צריך יותר מידי מרכיבים. החיסרון בעניין הוא שצריך לאכול אותם מהר, ברגע שהם יוצאים מהתנור.

ברוזלך ללא גלוטן (וגם עם גלוטן), להבדיל מעוגת שמרים, אין חמאה, אין חלב, אין ביצים ובקיצור אין הרבה שומן וחלבון ולכן הרוזלך ללא גלוטן יתייבש מהר, אבל ההיתרון בכל העניין שניתן להכין, להקפיא לפני אפיה ולאפות מתי שרוצים ולזלול מיד.

בד"כ יש בעיה בהקפאה של מוצרים אחרי התפחה. אחת הסיבות לכך זה האמולסיה בין השמן למים (השמן קופא הרבה יותר מהר מהמים ולכן הוא נפרד ממנו), אבל כאן, כאמור אין לנו את הבעיה הזאת.

אם בחרנו להקפיא את הרוזלך ללא גלוטן, יש להפשיר אותם מעט (10-15 דקות) על נייר אפיה בתבנית ואז לאפות.

בתאבון

שי ללא גלוטן

 

 

 

רוזלך ללא גלוטן
Print Recipe
רוזלך ללא גלוטן. מכינים את הרוזלך ב- 10 דקות וטורפים בשתי דקות... עם נוטלה, עם שוקלד השחר עם כל מה שאוהבים, העיקר שזה חם וטעים וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מנות זמן הכנה
30 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
7 דקות 40 דקות
מנות זמן הכנה
30 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
7 דקות 40 דקות
רוזלך ללא גלוטן
Print Recipe
רוזלך ללא גלוטן. מכינים את הרוזלך ב- 10 דקות וטורפים בשתי דקות... עם נוטלה, עם שוקלד השחר עם כל מה שאוהבים, העיקר שזה חם וטעים וללא גלוטן - מיותר לציין 🙂
מנות זמן הכנה
30 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
7 דקות 40 דקות
מנות זמן הכנה
30 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
7 דקות 40 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: יחידות
הוראות
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את כל החומרים היבשים, למעט המלח.
  2. בהדרגה מוסיפים את המים ולשים עוד כ 2-3 דקות. הבצק צריך להיות רטוב, אבל לא דביק מידי.
  3. מוסיפים את המלח.
  4. בהדרגה מוסיפים את השמן ולשים עוד 4-5 דקות, עד קבלת בצק אחיד בעל מרקם חלק ונוח לעבודה. עם וו הלישה לא "תופס" את כל הבצק, חשוב מאוד לעזור לו עם מרית ולדחוף את כל הבצק לוו הלישה.
  5. מתפיחים כ- 40 דקות במקום מעט חמים (דגש על מעט...)
  6. מקמחים מעט את הידיים, לשים בשנית על מנת להוציא את האוויר, מחלקים לשלושה כדורים שווים ומתפיחים עוד כ - 15-20 דקות במקרר.
  7. מוציאים כדור אחד (שנים נשארים במקרר). על גבי משטח (הכי נוח על נייר אפיה) מקומח מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לצורת דף, מורחים שכבה דקה של נוטלה / שוקולד / ריבת חלב, מגלגלים לצורת גליל וחותכים ברוחב 2 ס"מ. חשוב מאוד לא למרוח יותר מידי נוטלה / שוקולד כי זה יישפך באפיה.
  8. חוזרים על הפעולה עם הכדור השני והשלישי (הזמן עבודה עם השני השלישי נשאר במקרר)
  9. מחממים תנור מראש לחום גבוה של 230 - 250 מעלות. אופים כ-6-7 דקות או עד שמתקבל צבע מעט שחום (מדובר באפייה מהירה בחום גבוה, לא נקבל את הגוון מוזהב / שחום של עוגת שמרים רגילה). מוציאים, מפזרים אבקת סוכר בנדיבות ומגישים חם.
  10. *** ניתן להקפיא לפני אפיה ***
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *