טארט פרג
מנות
זמן הכנה
1
תבנית 28
45
דקות
זמן בישול
30
דקות
מנות
זמן הכנה
1
תבנית 28
45
דקות
זמן בישול
30
דקות
מרכיבים
בצק פריך
250
גרם
קמח רב תכליתי – שי של הטבע
200
גרם
חמאה
קרה חתוכה לקוביות
100
גרם
קמח שקדים
80
גרם
אבקת סוכר
1
יח'
ביצה
2
כפות
מים
תערובת הפרג
360
מ"ל
חלב
כוס וחצי
1
כוס
סוכר
350
גרם
פרג טחון וטרי
100
גרם
חמאה
5
כפות
פירורי ביסקווטים
ללא גלוטן – מיותר לציין 🙂
1
יח'
תפוח עץ ירוק
מקולף ומגורד
גרידת לימון
מלימון שלם
הוראות
הכנת הבצק
להכניס את כל המצרכים למעט הביצה והמים למג'ימיקס להפעיל בפולסים, עד שהתערובת הופכת להיות פירורית.
כעת להוסיף ביצה ולהפעיל את המג'ימיקס , כמה סיבובים ויש לנו בצק פריך מושלם( אם הבצק מעט יבש אני מוסיפה מעט מים).
לאסוף את הבצק לעיגול שטוח ,לניילן, לקרר חצי שעה.
לרדד על נייר אפייה,להעביר לתבנית עם תחתית מתפרקת.
לחורר עם מזלג ולהקפיא כחצי שעה.
ההכנת הפרג
בסיר על הגז להרתיח חלב וסוכר
להוסיף חמאה לחכות להמסתה
להוסיף פרג ולבשל כמה דקות
להוריד מהגז להוסיף פירורי ביסקוויטים תפוח מגורד, וגרידת לימון.
לפזר מעל הקלתית ולאפות כ 30 דקות