מעמול / עוגיות תמרים ללא גלוטן

2017-03-06
  • רמת קושי למתכון:
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

אחד מזיכרונות הילדות שלי, זה עוגיות המעמול של דודה שלי.
המצחיק הוא, שהיו לי יחסי אהבה / שנאה עם עוגיות המעמול (בזמנו הם היו כמובן מעמול עם גלוטן ולא כמו היום מעמול ללא גלוטן).
מצד אחד, לא התחברתי לממרח התמרים, מצד שני הריח המשכר של מי הוורדים, הטעם של שבבי קוקוס ושברי אגוזי המלך היה מופלא. מאז חלפו להן כמה שנים, את התמרים התחלתי לאהוב והגלוטן יצא מחי.

את אותו כלי מופלא שעושה את צורת המעמול אין לי, אבל דרישה למעמול ללא גלוטן יש!

מסתבר שגם נסיכת הצליאק שלי אוהבת את העוגיות האלה והם נחטפו ע"י הצליאקים ולא צליאקים הרבה לפני שהספקתי לצלם!

אז תודה לרותם רינות על התמונה.
את המעמול ללא גלוטן אפשר לעשות כרולדה, או בצורתה המקורית.

במתכון זה, מעמול ללא גלוטן, בחרתי להשתמש בתערובת mix טף, מסדרת "שי של הטבע". מי שרוצה יכול להמיר לתערובת רב תכליתי מסדרת הקמחים "שי של הטבע", או לערבב את הקמחים.

לטעמי (ולטעמו של הקהל…) הטף נותן ערך מוסף לטעם, מעבר לערכים התזונתיים הנפלאים שלו.

בתאבון,

שי ללא גלוטן

מעמול / עוגיות תמרים ללא גלוטן
Print Recipe
    מנות זמן הכנה
    20 יחידות 30 דקות
    זמן בישול
    25 דקות
    מנות זמן הכנה
    20 יחידות 30 דקות
    זמן בישול
    25 דקות
    מעמול / עוגיות תמרים ללא גלוטן
    Print Recipe
      מנות זמן הכנה
      20 יחידות 30 דקות
      זמן בישול
      25 דקות
      מנות זמן הכנה
      20 יחידות 30 דקות
      זמן בישול
      25 דקות
      מרכיבים
      קמח - אופציה 1
      קמח - אופציה 2
      יתר המצרכים
      מנות: יחידות
      הוראות
      אופציה 1 - רולדה
      1. מחלקים את הבצק ל - 2 חלקים שווים.
      2. מרדדים את הבצק על נייר אפיה (חשוב מאוד על נייר) לצורת מלבן.
      3. מורחים את המלית (תמרים + אגוזים + קוקוס) בעדינות על הבצק המרודד ומגלגלים לצורת רולדה. את הגלגול נעשה בעזרת הרמת נייר אפיה, כלומר בסגנון גלגול סושי.
      4. מושחים בביצה (טבעונים כמובן מדלגים על שלב זה).
      5. חוזרים על פעולות 2,3 ו - 4 עם הכדור השני.
      6. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ- 25 דקות או עד השחמה
      אופציה 2 - מעמול
      1. מערבבים את התמרים עם הקוקוס ועם שברי אגוזי המלך. מכינים כ-20 כדורים בגודל קטן יחסי - קצת יותר גדול מזית (לוקחים חומר בעזרת כפית וזה והכמות בערך)
      2. לוקחים כדור בצק בגודל כדור פינג פונג - בערך פי 2 מהגודל של כדור המלית.
      3. מקמחים מעט ומרדדים את כדור הבצק על נייר אפיה. אפשר לרדד ביד.
      4. עוטפים את כדור המלית בבצק המרודד ובעצם יוצרים כדור גדול שתוכו כדור קטן.
      5. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות 15 עד 20 דקות
      6. מפזרים אבקת סוכר לאחר צינון מלא.
      שתף את המתכון

      תגובות מתכון

      Comment (1)

      1. posted by צליאקית מאושרת on יוני 15, 2018

        היי שי,
        כל כך רציתי להכין את העוגיות, אך המתכון שלך לא ברור. איך מכינים את הבצק? למה צריך להוסיף עוד 1/2 כוס שמן כשכבר מוסיפים 200 גר' חמאה?
        אני הולכת להכין ולנחש….מקווה שיצליח!

          הגב

      כתיבת תגובה

      האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

      Average Member Rating

      (0 / 5)

      0 5 0
      Rate this recipe

      0 people rated this recipe