מונקי ברד – לחם קופים ללא גלוטן

2016-03-04
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

מונקי ברד – לחם קופים ללא גלוטן – מאיפה השם אל תשאלו אותי… לא מדובר בלחם, אלא בעוגת שמרים ולא, לא מדובר בשום קשר לקופים…
אולי בגלל שנהוג לאכול את העוגה הזאת בידיים, פשוט לבצוע ולאכול. לא כמו בני אדם תרבותיים שלא אוכלים עם הידיים….או אולי כי פשוט כולם מתנפלים על העוגה דקותיים אחרי שהיא יצאה מהתנור (תרבותיים אמרנו, לא?) או אולי סתם גאונות של ממציא המתכון גם בשם.

השילוב של קינמון עם סוכר ובצק שמרים תמיד עושה פלאים. כאן בגלל הצפיפות של כדורי הבצק, הסוכר, החמאה והקינמון הופכים באפיה לקרמל מתקתק עם ריח מדהים.

אז אל תשכחו, אין גלוטן ואין חוקים! פשוט בוצעים את הבצק עם הידיים בלי בושה ומחסלים מהר מהר לפני שיגמר 🙂

בתאבון,

שי ללא גלוטן

מונקי ברד - לחם קופים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מונקי ברד - לחם קופים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
לציפוי
מנות: תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ
הוראות
  1. בקערת מיקסר שמים את כל יבשים למעט המלח ומערבבים במיהרות איטית עם וו לישה.
  2. מוסיפים את הביצה ואת החמאה המומסת. בהדרגה מוסיפים את החלב. מוסיפים את המלח.
  3. לשים כ- 8 עד 10 דקות עד קבלת בצק אחיד, ורך. אם הבצק קשה, מוסיפים עוד מעט חלב.
  4. מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים מעט את הקערה. מגלגלים את הבצק בשמן כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה בשקית ניילון (לא ניילון נצמד) ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).
  5. כשהבצק תפח, יוצרים ממנו עיגולים קטנים מכדור פינג-פונג הכדורים לא חייבים להיות זהים בגודלם, נהפוך הוא. (35-40 כדורים) שימו לב- הבצק נראה דביק, אבל בגלל החמאה ניתן לגלגל אותו בקלות ואין צורך להוסיף קמח.
    מונקי ברד ללא גלוטן
  6. משמנים את התבנית בנדיבות. מכינים קערית עם הסוכר החום וקינמון. מכינים קערית עם החמאה המומסת.
  7. מגלגלים כל כדור בחמאה המומסת ולאחר מכן בסוכר וקינמון.
  8. מניחים את הכדורים בתבנית שורות שורות ובשתיים עד שלוש שכבות. מוודאים שהכדורים בשכבה העליונה יהיו בגובה אחיד וזה שהכדורים בגדלים שונים מקל עלינו את העבודה, שכן ניתן לסגור את החורים עם כדורים קטנים.
    מונקי ברד ללא גלוטן
  9. מתפיחים שוב כ-45 דקות עד שעה (לא לשכוח לכסות...) זה הזמן גם לחמם את התנור לחום בינוני של 175 מעלות.
  10. אופים כ- 35 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. הופכים בזהירות על גבי צלחת הגשה. בתאבון!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

מונקי ברד – לחם קופים ללא גלוטן

2016-03-04
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

מונקי ברד – לחם קופים ללא גלוטן – מאיפה השם אל תשאלו אותי… לא מדובר בלחם, אלא בעוגת שמרים ולא, לא מדובר בשום קשר לקופים…
אולי בגלל שנהוג לאכול את העוגה הזאת בידיים, פשוט לבצוע ולאכול. לא כמו בני אדם תרבותיים שלא אוכלים עם הידיים….או אולי כי פשוט כולם מתנפלים על העוגה דקותיים אחרי שהיא יצאה מהתנור (תרבותיים אמרנו, לא?) או אולי סתם גאונות של ממציא המתכון גם בשם.

השילוב של קינמון עם סוכר ובצק שמרים תמיד עושה פלאים. כאן בגלל הצפיפות של כדורי הבצק, הסוכר, החמאה והקינמון הופכים באפיה לקרמל מתקתק עם ריח מדהים.

אז אל תשכחו, אין גלוטן ואין חוקים! פשוט בוצעים את הבצק עם הידיים בלי בושה ומחסלים מהר מהר לפני שיגמר 🙂

בתאבון,

שי ללא גלוטן

מונקי ברד - לחם קופים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מונקי ברד - לחם קופים
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מנות זמן הכנה
1 תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
30-35 דקות 2 שעות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
לציפוי
מנות: תבנית קוגלהוף בקוטר 26 ס"מ
הוראות
  1. בקערת מיקסר שמים את כל יבשים למעט המלח ומערבבים במיהרות איטית עם וו לישה.
  2. מוסיפים את הביצה ואת החמאה המומסת. בהדרגה מוסיפים את החלב. מוסיפים את המלח.
  3. לשים כ- 8 עד 10 דקות עד קבלת בצק אחיד, ורך. אם הבצק קשה, מוסיפים עוד מעט חלב.
  4. מעבירים את הבצק לקערה ומשמנים מעט את הקערה. מגלגלים את הבצק בשמן כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה בשקית ניילון (לא ניילון נצמד) ומתפיחים במקום חמים עד להכפלת הנפח (כשעה וחצי).
  5. כשהבצק תפח, יוצרים ממנו עיגולים קטנים מכדור פינג-פונג הכדורים לא חייבים להיות זהים בגודלם, נהפוך הוא. (35-40 כדורים) שימו לב- הבצק נראה דביק, אבל בגלל החמאה ניתן לגלגל אותו בקלות ואין צורך להוסיף קמח.
    מונקי ברד ללא גלוטן
  6. משמנים את התבנית בנדיבות. מכינים קערית עם הסוכר החום וקינמון. מכינים קערית עם החמאה המומסת.
  7. מגלגלים כל כדור בחמאה המומסת ולאחר מכן בסוכר וקינמון.
  8. מניחים את הכדורים בתבנית שורות שורות ובשתיים עד שלוש שכבות. מוודאים שהכדורים בשכבה העליונה יהיו בגובה אחיד וזה שהכדורים בגדלים שונים מקל עלינו את העבודה, שכן ניתן לסגור את החורים עם כדורים קטנים.
    מונקי ברד ללא גלוטן
  9. מתפיחים שוב כ-45 דקות עד שעה (לא לשכוח לכסות...) זה הזמן גם לחמם את התנור לחום בינוני של 175 מעלות.
  10. אופים כ- 35 דקות. מוציאים מהתנור ומצננים מעט. הופכים בזהירות על גבי צלחת הגשה. בתאבון!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות מתכון

תגובות (3)

  1. posted by ליטל on מרץ 27, 2016

    הי שי, מה ההבדל (אם קיים) בין קמח תפוח אדמה/ קמח טפיוקה לעמילן תפו”א/ עמילן טפיוקה? ואם יש, איפה קונים את העמילנים?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 28, 2016

      היי ליטל.
      בעיקרון שלושתם עמילנים ולכן ההבדל בניהם אינו מהותי.
      עמילן הוא בעצם שרשרת מאוד ארוכה של סוכר (רב סוכרים) והגוף מפרק אותו לסוכר, במילים אחרות מדובר במוצר שאינו בריא ביוחד.
      עמילן תירס (קורנפלור) יש לו את הערך הגליקמי הגבוה ביותר מבין השלושה.
      הטיפיוקה יתן לנו מרקם קטיפתי לעומת התופ”א שיתן לנו אלסטיות וצמיגיות לבצק (שזה טוב, אבל עד מידה מסויימת.).
      מקווה שעזרתי…
      שי.

        הגב
      • posted by ורדה שוורץ on ספטמבר 6, 2017

        היי שי,
        לחם הקופים, זו בעצם עוגת שמרים רומנית/הונגרית מאוד ידועה שעושים בעיקר בפורים (ככה היה אצל חמותי)
        תיקון לתשובתך לעיל, קורנפלור – הוא עמילן תירס?!

          הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe