Loader

Pigs in a Blanket

2017-07-11

Pigs in a Blanket – who did not grow up on this recipe? So here comes the gluten-free version, though without puff pastry, but with a dough prepared in just ten minutes. The dough, without yeast, is very light and easy to work so we can roll it very thin and wrap it around sausage. As with the other recipes, we also have the option of using a gluten-free flour mixture – "Shay's Naturals" (in this case, use "thin dough flour" from the Shay's Naturals series – option 1) or mix the flours ourselves (option 2).

Bon Appetit,

Shay's Naturals

Gluten Free Pigs in a Blanket
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 Pigs in a Blanket 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
15 minutes 10 minutes
מנות זמן הכנה
8-10 Pigs in a Blanket 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
15 minutes 10 minutes
Gluten Free Pigs in a Blanket
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 Pigs in a Blanket 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
15 minutes 10 minutes
מנות זמן הכנה
8-10 Pigs in a Blanket 20 minutes
זמן בישול זמן המתנה
15 minutes 10 minutes
מרכיבים
Flour - Option #1
Flour - Option #2
Other ingredients
מנות: Pigs in a Blanket
הוראות
  1. In a mixer with a kneading hook, place the flour + salt and run on low speed. Add the water gradually. Knead the dough until you get a uniform dough that is pleasant to work with (about 7 to 10 minutes)
  2. Let the dough rest about 15 minutes and then divide into 6 equal balls
  3. Open a ball into a thin pita shape. It is very important to constantly flour the working surface and is most recommended work on a counter top
  4. Spread a little of the melted butter (or oil) with a brush in the middle of the pita. Fold a third of the pita towards the center and the second part on the first part.
  5. We get a rectangle with two folds.
  6. Fold the rectangle into a square shape with the first fold up to one-third of the rectangle and the second fold giving us a square shape
  7. We will get a square pita and with a rolling pin we will roll it until it is 1.5 times its size. Here, too, it is necessary to make sure the surface is floured. The dough is slightly wet and if the surface is not floured enough, the pita will stick to the counter
  8. Open the dough until very thin, place the sausage in the center and close
  9. Coat with eggs, add sesame seeds or anything you like and bake in a preheated oven to 200 degrees for about 15 minutes
  10. Enjoy!!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה

משה בתיבה

2017-07-11

משה בתיבה – מי לא גדל על המתכון הזה?
אז גם כאן הגיעה הגרסה נטולת הגלוטן, אומנם ללא בצק עלים, אבל עם בצק שמכינים בעשר דקות עבודה.
הבצק, ללא השמרים, קל מאוד ונוח לעבודה ולכן אנחנו יכולים לרדד אותו דק מאוד ולעטוף את הנקניקייה.

כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – "שי של הטבע" ( במקרה הזה ב"קמח בצק דק" מסדרת "שי של הטבע" – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (אופציה 2).

בתאבון,

שי ללא גלוטן

משה בתיבה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 10 דקות
משה בתיבה ללא גלוטן
Print Recipe
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 10 דקות
מנות זמן הכנה
8-10 יחידות 20 דקות
זמן בישול זמן המתנה
15 דקות 10 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרים
מנות: יחידות
הוראות
  1. במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה (כ- 7 עד 10 דקות)
  2. נותנים לבצק לנוח כ- 15 דקות ולאחר מכן מחלקים ל-6 כדורים שווים.
  3. פותחים כדור לצורת פיתה דקה. חשוב מאוד לקמח כל הזמן את משטח העבודה והכי מומלץ לעבוד על השיש.
  4. מורחים בעזרת מברשת מעט מהחמאה המומסת (או השמן) במרכז הפיתה. מקפלים שלישי מהפיתה לכיוון המרכז ואת החלק השני על החלק הראשון.
  5. נקבל מלבן בעל שני כיפולים.
  6. נקפל את המלבן לצורת ריבוע כאשר הקיפול הראשון עד שליש המלבן והקיפול השני יתן לנו צורת ריבוע.
  7. נקבל פיתה מרובעת ובעזרת מערוך נרדד אותה לפי 1.5 מגודלה. גם כאן, חובה לדאוג למשטח מקומח. הבצק מעט רטוב ואם ברידוד המשטח לא יהיה מספיק מקומח, הפיתה תדבק לשיש.
  8. פותחים את הבצק דק מאוד, מניחים את הנקניקיה במרכז וסוגרים.
  9. מושחים בביצה, מוסיפים שומשום / קצח או כל מה שאוהבים ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ- 15 דקות
  10. בתאבון!!!
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Related Recipes:
  • לחם טף כפרי בניחוח צרפתי

  • לחם טף כפרי בניחוח איטלקי

  • פרעצל ללא גלוטן

  • בורקיטס פלפלים קלויים, גבינה ובזיליקום מבצק עלים מהיר

  • מיני פוקצי'ה