Pigs in a Blanket
2017-07-11- רמת קושי:קל
- Add to favorites
Pigs in a Blanket – who did not grow up on this recipe? So here comes the gluten-free version, though without puff pastry, but with a dough prepared in just ten minutes. The dough, without yeast, is very light and easy to work so we can roll it very thin and wrap it around sausage. As with the other recipes, we also have the option of using a gluten-free flour mixture – "Shay's Naturals" (in this case, use "thin dough flour" from the Shay's Naturals series – option 1) or mix the flours ourselves (option 2).
Bon Appetit,
Shay's Naturals
- 500 grams Thin Dough Flour - "Shay's Naturals" 3.5 cups
- 125 grams whole rice flour 1 cup
- 125 grams millet flour 1 cup
- 75 grams Hummus flour 1/2 cup
- 75 grams Tapioca starch 1/2 cup
- 75 grams potato starch 1/2 cup
- 25 grams White sorghum flour 3 כפות
- 1/2 tbsp Xanthan gum
- 1/2 tbsp Nutritional fiber optional
- 400 ml cold water
- 1/2 tsp salt
- 100 grams melted butter or oil
- sausages
- In a mixer with a kneading hook, place the flour + salt and run on low speed. Add the water gradually. Knead the dough until you get a uniform dough that is pleasant to work with (about 7 to 10 minutes)
- Coat with eggs, add sesame seeds or anything you like and bake in a preheated oven to 200 degrees for about 15 minutes
- Enjoy!!
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
משה בתיבה
2017-07-11- רמת קושי:קל
- Add to favorites
משה בתיבה – מי לא גדל על המתכון הזה?
אז גם כאן הגיעה הגרסה נטולת הגלוטן, אומנם ללא בצק עלים, אבל עם בצק שמכינים בעשר דקות עבודה.
הבצק, ללא השמרים, קל מאוד ונוח לעבודה ולכן אנחנו יכולים לרדד אותו דק מאוד ולעטוף את הנקניקייה.
כמו ביתר המתכונים גם כאן יש לנו את האופציה להשתמש בתערובת קמחים ללא גלוטן – "שי של הטבע" ( במקרה הזה ב"קמח בצק דק" מסדרת "שי של הטבע" – אופציה 1) או לערבב את הקמחים בעצמנו (אופציה 2).
בתאבון,
שי ללא גלוטן
- 500 גרם קמח דק - שי של הטבע 3.5 כוסות
- 125 גרם קמח אורז מלא 1 כוס
- 125 גרם קמח דוחן 1 כוס
- 75 גרם קמח חומוס 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן טפיוקה 1/2 כוס
- 75 גרם עמילן תפו"א 1/2 כוס
- 25 גרם קמח דורה לבנה 3 כפות
- 1/2 כף קסנטן גאם
- 1/2 כף סיבים תזונתיים לא חובה
- 400 מ"ל מים קרים
- 1/2 כפית מלח
- 100 גרם חמאה מומסת או שמן
- נקניקיות
- במערבל עם וו לישה שמים את הקמח + מלח ומפעילים על מהירות נמוכה. מוסיפים את המים בהדרגה. לשים את הבצק עד קבלת בצק אחיד ונעים לעבודה (כ- 7 עד 10 דקות)
- מושחים בביצה, מוסיפים שומשום / קצח או כל מה שאוהבים ואופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כ- 15 דקות
- בתאבון!!!
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(5 / 5)
2 People rated this recipe