לחמניות שום ללא גלוטן
מנות זמן הכנה
12לחמניות 25דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30דקות 45דקות
מנות זמן הכנה
12לחמניות 25דקות
זמן בישול זמן המתנה
25-30דקות 45דקות
מרכיבים
קמח – אופציה 1
קמח – אופציה 2
יתר המרכיבים
הוראות
  1. מניחים את כל היבשיים למעט המלח בקערת מיקסר
  2. מערבבים במהירות נמוכה עם וו לישה ומוספים את הביצה.
  3. מוסיפים בהדרגה את המים.
  4. מוסיפים את המלח והשמן.
  5. לשים כ- 7-8 דקות עד קבלת בצק אחיד וחלק.
  6. מחלקים את הבצק ל 8 עד 10 חלקים שווים במשקל ויוצרים כדור מכל חלק או לחמנית נקניקייה.
  7. מניחים על תבנית יעודי ללחמניות ואם אין אז על תבנית עם נייר אפיה.
  8. מתפיחים 35-45 דקות. בנתים מחממים את התנור לחום בינוני של 230 מעלות.
  9. כותשים את השום עם הרוזמרין והשמן זית לעיסה משחתית
  10. מברישים את הלחמניות עם עיסת השום, רוזמרין ושמן הזית
  11. אופים כ- 10 דקות בחום 230 מעלות ואז מורידים ל 200 מעלות (פותחים את התנור ל 5 שניות) לעוד 10-15 דקות, עד שהלחמניות שחומות ויפות.
  12. מוציאים ומצננים על רשת צינון.