קיש צרפתי נפלא של עדי קאופמן
2016-04-19- רמת קושי:קל
- Add to favorites
אז ככה, קוראים לי עדי קאופמן בת 34, בשלנית בייתית של אוכל צמחוני- בריאותי, וגם של חטאים קטנים וגדולים… ממשיכת השושלת האריסטוקרטית בת מעל 100 שנה של הבישול ההונגרי-רומני-ישראלי ואוהבת לפטפט על אוכל…
לבלוג של עדי לחצו כאן
וזה מה שעדי כתבה על הקמחים שלי…:
את הקמח של שי של הטבע אני לא מחליפה, אחרי ההתנסות הראשונה הבנתי שלא רק שמדובר בעוד קמח ללא גלוטן אלא מדובר בקמח בעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.
קמח ללא גלוטן מכיל לרוב קורנפלור – עמילן תירס, הוא הגרוע ביותר מכל העמילנים הקיימים בשוק, הוא קשה מאוד לעיכול וגורם להשמנה (בסדרת הקמחים של שי של הטבע אין שימוש בקורנפלור)
הקמח של שי של הטבע מורכב מקמחים בריאים ואיכותיים במיוחד, קמח דוחן, קמח דורה, קמח חומוס, קמח עדשים אדומות, קמח אורז ומלא בסיבים תזונתיים.
לראשונה, הופק קמח שהמרכיבים בו הינם ידידותיים במיוחד לאנשים הצורכים אוכל בריאות ולא רק לסובלים ממחלת הצליאק.
למה ללא גלוטן? ראשית, זה כשר לפסח, מאוד קל לעבוד איתו, הוא מאוד בריא לנו ולילדינו, יש בו את כל התוספים שהייתם רוצים להכניס לשגרת האכילה שלכם ללא כל מאמץ, זו דרך מצויינת להגן על מערכת העיכול שלכם – הקמח הזה מתעכל בקלות ואינו מכביד על הגוף שלנו.
הכנתי קיש מצויין, קל להכנה ומרשים במיוחד וכולו מהקמח הנפלא הזה, פשוט וטעים!
קיש ללא גלוטן – וכשר לפסח
עדי קאופמן
- 1.5 כוסות קמח דק - שי של הטבע
- 2/3 כוס מים
- 1 כפית חומץ רגיל
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור או לבן
- 1 יחידה בטטה גדולה
- 2 יחידות ביצים
- 1 יחידה שמנת לבישול 250 מ"ל
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
- 1 כף כף קמח דק “שי של הטבע”
- מכניסים למעבד מזון עם להב סכין/מיקסר בעל וו גיטרה את הקמח, החמאה הקרה בקוביות, מלח ופלפל ומערבלים עד שנוצרים פירורים קטנים. לאחר מכן, תוך כדי עבודה מוסיפים לאט, לאט את המים עם החומץ.
- כשאתם רואים גיבוש של הבצק הפסיקו להוסיף את המים, אם חסר תוסיפו מעט מים בכל פעם. העניין תלוי בטמפרטורת החדר שלנו.
- את הגיבוש הסופי של הבצק עשו על משטח עבודה מעט מקומח, ניילנו והכניסו למקרר לכשעה. אגב, ניתן להכניס למקפיא ולהפשיר כשתרצו להכין את הקיש.
- ינתיים קלפו בקולפן את הבטה, אם אין לכם סבלנו, פשוט פרסו דק מאוד באמצעות מעבד מזון.
- קחו את התבנית ושמנו אותה בשמן או חמאה. חחמו את התנור ל- 180 מעלות בטורבו עדיף.
- הוציאו את הבצק, רדדו על משטח עבודה מקומח והעבירו לתבניות, הורידו את הבצק המיותר, נקבו באמצעות מזלג והעבירו למקפיא לכעשר דקות.
- הכינו את הרואיל – הוא זה שיחזיק לנו את כל הדבר היפה הזה, בערבוב טוב של כל המרכיבים.
- הוציאו את התבנית מהמקפיא, סגרו יפה את פרוסות הבטטה, שפכו את הרויאל על הבטטה והכניסו לתנור.
- אם אתם אופים קיש עגול ועמוק כ- 45 דקות, אם אתם אופים קיש לא עמוק כ- 25 דקות. חשוב לבדוק, איך רואים? לפי הבצק, אם הוא מעט זהוב זה מוכן.
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe
Related Recipes:
קיש צרפתי נפלא של עדי קאופמן
2016-04-19- רמת קושי:קל
- Add to favorites
אז ככה, קוראים לי עדי קאופמן בת 34, בשלנית בייתית של אוכל צמחוני- בריאותי, וגם של חטאים קטנים וגדולים… ממשיכת השושלת האריסטוקרטית בת מעל 100 שנה של הבישול ההונגרי-רומני-ישראלי ואוהבת לפטפט על אוכל…
לבלוג של עדי לחצו כאן
וזה מה שעדי כתבה על הקמחים שלי…:
את הקמח של שי של הטבע אני לא מחליפה, אחרי ההתנסות הראשונה הבנתי שלא רק שמדובר בעוד קמח ללא גלוטן אלא מדובר בקמח בעל ערכים תזונתיים גבוהים במיוחד.
קמח ללא גלוטן מכיל לרוב קורנפלור – עמילן תירס, הוא הגרוע ביותר מכל העמילנים הקיימים בשוק, הוא קשה מאוד לעיכול וגורם להשמנה (בסדרת הקמחים של שי של הטבע אין שימוש בקורנפלור)
הקמח של שי של הטבע מורכב מקמחים בריאים ואיכותיים במיוחד, קמח דוחן, קמח דורה, קמח חומוס, קמח עדשים אדומות, קמח אורז ומלא בסיבים תזונתיים.
לראשונה, הופק קמח שהמרכיבים בו הינם ידידותיים במיוחד לאנשים הצורכים אוכל בריאות ולא רק לסובלים ממחלת הצליאק.
למה ללא גלוטן? ראשית, זה כשר לפסח, מאוד קל לעבוד איתו, הוא מאוד בריא לנו ולילדינו, יש בו את כל התוספים שהייתם רוצים להכניס לשגרת האכילה שלכם ללא כל מאמץ, זו דרך מצויינת להגן על מערכת העיכול שלכם – הקמח הזה מתעכל בקלות ואינו מכביד על הגוף שלנו.
הכנתי קיש מצויין, קל להכנה ומרשים במיוחד וכולו מהקמח הנפלא הזה, פשוט וטעים!
קיש ללא גלוטן – וכשר לפסח
עדי קאופמן
- 1.5 כוסות קמח דק - שי של הטבע
- 2/3 כוס מים
- 1 כפית חומץ רגיל
- 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
- 1/4 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור או לבן
- 1 יחידה בטטה גדולה
- 2 יחידות ביצים
- 1 יחידה שמנת לבישול 250 מ"ל
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור או לבן
- 1 כף כף קמח דק “שי של הטבע”
- מכניסים למעבד מזון עם להב סכין/מיקסר בעל וו גיטרה את הקמח, החמאה הקרה בקוביות, מלח ופלפל ומערבלים עד שנוצרים פירורים קטנים. לאחר מכן, תוך כדי עבודה מוסיפים לאט, לאט את המים עם החומץ.
- כשאתם רואים גיבוש של הבצק הפסיקו להוסיף את המים, אם חסר תוסיפו מעט מים בכל פעם. העניין תלוי בטמפרטורת החדר שלנו.
- את הגיבוש הסופי של הבצק עשו על משטח עבודה מעט מקומח, ניילנו והכניסו למקרר לכשעה. אגב, ניתן להכניס למקפיא ולהפשיר כשתרצו להכין את הקיש.
- ינתיים קלפו בקולפן את הבטה, אם אין לכם סבלנו, פשוט פרסו דק מאוד באמצעות מעבד מזון.
- קחו את התבנית ושמנו אותה בשמן או חמאה. חחמו את התנור ל- 180 מעלות בטורבו עדיף.
- הוציאו את הבצק, רדדו על משטח עבודה מקומח והעבירו לתבניות, הורידו את הבצק המיותר, נקבו באמצעות מזלג והעבירו למקפיא לכעשר דקות.
- הכינו את הרואיל – הוא זה שיחזיק לנו את כל הדבר היפה הזה, בערבוב טוב של כל המרכיבים.
- הוציאו את התבנית מהמקפיא, סגרו יפה את פרוסות הבטטה, שפכו את הרויאל על הבטטה והכניסו לתנור.
- אם אתם אופים קיש עגול ועמוק כ- 45 דקות, אם אתם אופים קיש לא עמוק כ- 25 דקות. חשוב לבדוק, איך רואים? לפי הבצק, אם הוא מעט זהוב זה מוכן.
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(0 / 5)
0 People rated this recipe