fbpx

לחם חצילים קלויים, גרגירי חרדל, שום ועשבי תיבול

2015-02-15
  • Prep Time : 0m
  • Cook Time : 0m
  • Ready In : 0m

לחם חצילים קלויים ללא גלוטן

הרבה מאוד דברים טובים בהיסטוריה של האוכל נולדו מטעויות.
המסטיק ( התגלה לגמרי במקרה, בזכות תסביך אוראלי של מדען אחד סקרן), חטיף תפו”א (פותח בטעות ע”י שף שהלקוחות שלו התלוננו שהציפס שלו עבה מידי…),סוכרזית (התגלה בטעות ע”י כימאי שביצע ניסויים בחומרי לוואי של זפת-פחם ושם לב שלידיים שלו יש טעם מתוק) וכמובן הקורנפלקס (שהיה שאריות של תירס יבש במפעל של שני אחים)

ובכן אז קצת כיוונתי להמצאות הבאמת גדולות ששינו את העולם ולא נראה לי שהלחם הזה ישנה את העולם, אבל… אשתי ביקשה שאפה לה לחם עגבניות מיובשות ללא גלוטן וכשאישה מבקשת לא מסרבים.
די מהר גליתי שנגמרו לנו העגבניות המיובשות (ללחם עגבניות מיובשות ללא גלוטן) אבל יש לנו חצילים קלויים על האש….
הצבע לא אותו צבע, הטעם ממש לא אותו טעם והריח רחוק מלהיות מזכיר אחד את השני, באחד יש גרעיני חרדל ובשני אין…
מהר מאוד נולד הלחם בעל השם הארוך ביותר שאני מכיר או לפחות שאני יצרתי 🙂
לחם חצילים קלויים, גרגירי חרדל, שום ועשבי תיבול ללא גלוטן.

גם את הלחם ללא גלוטן הזה, ניתן להכיל מהתערובות שי של הטבע (במקרה הזה תערובת לבצק דק) או מערבוב קמחי מקור באופן עצמאי.

לחם עם כל כך הרבה טעמים שממש לא צריך להוסיף לו שום ממרח.

בתאבון.

שי ללא גלוטן

 

לחם חצילים קלויים, גרגירי חרדל, שום ועשבי תיבול
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 60 דקות
לחם חצילים קלויים, גרגירי חרדל, שום ועשבי תיבול
Print Recipe
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 60 דקות
מנות זמן הכנה
1 כיכר גדולה 25 דקות
זמן בישול זמן המתנה
40 דקות 60 דקות
מרכיבים
קמח - אופציה 1
קמח - אופציה 2
יתר המצרכים
מנות: כיכר גדולה
הוראות
  1. מערבבים את כל היבשים ביחד (דבש או סוכר נחשבים יבשים ויש להוסיפם כבר עכשיו), למעט המלח ומערבבים כמה שניות במיקסר עם וו לישה על מהירות נמוכה.
  2. מוסיפים בהדרגה את מרבית המים (כ- 2.5 כוסות מתוך ה-3) ומוסיפים את המלח.
  3. מגבירים את המהירות ולשים עוד כ3-4 דקות, תוך הוספת יתרת המים.
  4. עוצרים, רואים בעזרת לקקן שלא נדבקו גושי תערובת הקמח לדפנות או תחתית קערת המיקסר. אם כן מערבבים אותם עם יתר הבצק. מוסיפים את יתר החומרים (חצילים, שום, חרדל, עשבי תיבול), למעט השמן.
    לחם חצילים ללא גלוטן
  5. לשים עוד כדקה -שתיים על מהירות נמוכה עד להטמעה כמעט מושלמת של כל המרכיבים.
  6. מוסיפים בהדרגה את השמן ולשים עוד כשתי דקות או עד אשר הבצק אחיד. הבצק צריך להיות מעט רטוב ודביק (ברמה כזו שלא ניתן לעצב לו צורה ללא תבנית לחם)
  7. מעבירים הכל תבנית לחם (הבצק עשיר מאוד בנוזלים ולכן חייבים להתפיח ולעצב את צורתו ישירות בתבנית) ומתפיחים במקום חמים עם הרבה לחות (הכי טוב בתנור כבוי עם קערה של מים רותחים) כשעה או עד הכפלת הנפח.
    לחם חצילים ללא גלוטן
  8. אופים בחום גבוה של 220 מעלות כ-25 דקות. מנמיכים את החום ל-200 מעלות ואופים עוד כ -20 דקות.
  9. מוציאים בזהירות את הלחם, מניחים על רשת צינון (חובה!) ומיד מורחים שמן זית על חלקו העליון של הלחם. חשוב לעשות פעולה זו כשהלחם עדיין רותח.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

תגובות מתכון

תגובות (4)

  1. posted by דליה on מרץ 1, 2015

    שלום,

    האם ניתן להקפיא את הבצק לפני האפיה, להפשיר בעת הצורך ולאפות?
    אשמח לקבל תשובה.
    דליה

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מרץ 1, 2015

      דליה היי,
      בעיקרון הקפאת עתיר במים לפני אפיה (ללא קשר לגלוטן) אינה מומלצת.
      המים הופכים להיות מעין חטים בזמן ההקפאה (אלא אם יש לך מקפיא מקצועי) ובזמן ההפשרה הם יפגעו בבועות האוויר שבבצק.
      אם בכל זאת אין לך ברירה ואת רוצה להקפיא את הבצק, תדאגי להפשיר את הבצק באופן איטי ביותר וכמובן להתפיח שוב.

        הגב
  2. posted by חן on מאי 10, 2015

    היי,
    רציתי לשאול אם לא מצאתי בשום מקום את הקמח דורה והmix, אפשר להחליף אותם בקמחים אחרים?

    תודה מראש:)

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on מאי 13, 2015

      חן היי,
      את הדוחן את יכולה להחליף בדורה לבנה (סורגום) או אורז מלא.
      את ה- MIX B את יכולה להחליף ב- 70% אורז מלא ו- 30% עמילן תפו”א או עמילן טפיוקה

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe