fbpx

פוקצ’ה ללא גלוטן – רות טרכטמן

Posted in : מתכוני הגולשים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , ,

פוקצ’ה ללא גלוטן

מתכון מעולה לפוקצ’ה.
הבצק מתאים גם לסמבוסק(מברישים ביצה וזורים שומשום) ,בסיס לפיצה או לחמעג’ון.
רות טרכטמן- “טעים ללא גלוטן”
פוקצ'ה ללא גלוטן - רות טרכטמן
Print Recipe
מנות
2 יחידות
מנות
2 יחידות
פוקצ'ה ללא גלוטן - רות טרכטמן
Print Recipe
מנות
2 יחידות
מנות
2 יחידות
מרכיבים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מערבבים בקערת המערבל קמחים את כל החומרים היבשים כולל שמרים ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את המלח ומערבבים
  3. מוסיפים את החומרים הרטובים וכוס מים פושרים
  4. לשים עם וו לישה תוך הוספת מעט מים מדי פעם עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה במרקם של סלט חומוס
  5. מכסים ומתפיחים במקום חם עד הכפלת הנפח- כ 40 דקות עד שעה
  6. מוסיפים חופן קמח קונדיטור, לשים ,תוך הוספת קמח קונדיטור מדי פעם עד שמתקבל בצק,רך ונוח לעבודה.
  7. מחלקים לשני חלקים שוויםמרדדים על משטח מקומח לעלה עגול בעובי של כ 1 ס"מ
  8. מניחים על תבנית מחוררת (או על נייר אפייה בתבנית רגילה)
  9. מכניסים לתנור קר להתפחה- כ 20,30 דקות
  10. יוצרים בעזרת האצבע גומות, מושחים בשמן זית, נועצים בגומות חלקים קטנים מענף הרוזמרין , זורים מעט מלח גס.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל חום גבוה של 220 מעלות עד השחמה, כ 10,15 דקות מגישים מיד.
הערות למתכון
 ניתן לאפות פוקצ'ות אישיות - על החלק השני של הבצק, פיזרתי גבינת מוצרלה מגוררת ומעט גבינה מלוחה מפוררת, סגרתי היטב ורידדתי לעלה עגול ושמנמן בקוטר התבנית הכנסתי להתפחה עם הפוקצ'ה ולפני האפייה מרחתי בשמן זית- יצא מעדן. ניתן באותה הדרך למלא בכל מילוי שאוהבים.
 
ניתן לאפות עוגות ועוגיות שמרים מאותו הבצק- מחסירים מלח, מוסיפים בין 1/4 ל1/2 כוס סוכר.
הבצק מעולה ויכל להתאים להכנת לחמניות רגילות או ממולאות, בסיס לפיצה, להכנת סמבוסק .
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

פוקצ’ה ללא גלוטן – רות טרכטמן

Posted in : מתכוני הגולשים on by : שי ללא גלוטן תגיות: , ,

פוקצ’ה ללא גלוטן

מתכון מעולה לפוקצ’ה.
הבצק מתאים גם לסמבוסק(מברישים ביצה וזורים שומשום) ,בסיס לפיצה או לחמעג’ון.
רות טרכטמן- “טעים ללא גלוטן”
פוקצ'ה ללא גלוטן - רות טרכטמן
Print Recipe
מנות
2 יחידות
מנות
2 יחידות
פוקצ'ה ללא גלוטן - רות טרכטמן
Print Recipe
מנות
2 יחידות
מנות
2 יחידות
מרכיבים
מנות: יחידות
הוראות
  1. מערבבים בקערת המערבל קמחים את כל החומרים היבשים כולל שמרים ומערבבים היטב
  2. מוסיפים את המלח ומערבבים
  3. מוסיפים את החומרים הרטובים וכוס מים פושרים
  4. לשים עם וו לישה תוך הוספת מעט מים מדי פעם עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה במרקם של סלט חומוס
  5. מכסים ומתפיחים במקום חם עד הכפלת הנפח- כ 40 דקות עד שעה
  6. מוסיפים חופן קמח קונדיטור, לשים ,תוך הוספת קמח קונדיטור מדי פעם עד שמתקבל בצק,רך ונוח לעבודה.
  7. מחלקים לשני חלקים שוויםמרדדים על משטח מקומח לעלה עגול בעובי של כ 1 ס"מ
  8. מניחים על תבנית מחוררת (או על נייר אפייה בתבנית רגילה)
  9. מכניסים לתנור קר להתפחה- כ 20,30 דקות
  10. יוצרים בעזרת האצבע גומות, מושחים בשמן זית, נועצים בגומות חלקים קטנים מענף הרוזמרין , זורים מעט מלח גס.
  11. אופים בתנור שחומם מראש ל חום גבוה של 220 מעלות עד השחמה, כ 10,15 דקות מגישים מיד.
הערות למתכון
 ניתן לאפות פוקצ'ות אישיות - על החלק השני של הבצק, פיזרתי גבינת מוצרלה מגוררת ומעט גבינה מלוחה מפוררת, סגרתי היטב ורידדתי לעלה עגול ושמנמן בקוטר התבנית הכנסתי להתפחה עם הפוקצ'ה ולפני האפייה מרחתי בשמן זית- יצא מעדן. ניתן באותה הדרך למלא בכל מילוי שאוהבים.
 
ניתן לאפות עוגות ועוגיות שמרים מאותו הבצק- מחסירים מלח, מוסיפים בין 1/4 ל1/2 כוס סוכר.
הבצק מעולה ויכל להתאים להכנת לחמניות רגילות או ממולאות, בסיס לפיצה, להכנת סמבוסק .
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *