פוקצ'ה ללא גלוטן – רות טרכטמן
2014-11-08פוקצ'ה ללא גלוטן
מתכון מעולה לפוקצ'ה.
הבצק מתאים גם לסמבוסק(מברישים ביצה וזורים שומשום) ,בסיס לפיצה או לחמעג'ון.
רות טרכטמן- "טעים ללא גלוטן"
מרכיבים
- - כוס קמח ללחם
- 3 - כוסות קמח קונדיטור - לפי הצורך
- - כפית משפר אפייה
- - כפית מלח
- - כפית גרעיני דלעת טחונים - או כף סיבי קליפות פסיליום
- - בכפית סוכר
- - כף גדושה שמרים יבשים
- - כף חומץ תפוחים
- 3 - כפות שמן
- 2 - כוסות מים פושרים
- - מעט שמן זית להברשה - ומלח גס לזריה ענף רוזמרין
מנות: יחידות
הוראות
- מערבבים בקערת המערבל קמחים את כל החומרים היבשים כולל שמרים ומערבבים היטב
- מוסיפים את המלח ומערבבים
- מוסיפים את החומרים הרטובים וכוס מים פושרים
- לשים עם וו לישה תוך הוספת מעט מים מדי פעם עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה במרקם של סלט חומוס
- מכסים ומתפיחים במקום חם עד הכפלת הנפח- כ 40 דקות עד שעה
- מוסיפים חופן קמח קונדיטור, לשים ,תוך הוספת קמח קונדיטור מדי פעם עד שמתקבל בצק,רך ונוח לעבודה.
- מחלקים לשני חלקים שוויםמרדדים על משטח מקומח לעלה עגול בעובי של כ 1 ס"מ
- מניחים על תבנית מחוררת (או על נייר אפייה בתבנית רגילה)
- מכניסים לתנור קר להתפחה- כ 20,30 דקות
- יוצרים בעזרת האצבע גומות, מושחים בשמן זית, נועצים בגומות חלקים קטנים מענף הרוזמרין , זורים מעט מלח גס.
- אופים בתנור שחומם מראש ל חום גבוה של 220 מעלות עד השחמה, כ 10,15 דקות מגישים מיד.
הערות למתכון
ניתן לאפות פוקצ'ות אישיות - על החלק השני של הבצק, פיזרתי גבינת מוצרלה מגוררת ומעט גבינה מלוחה מפוררת, סגרתי היטב ורידדתי לעלה עגול ושמנמן בקוטר התבנית הכנסתי להתפחה עם הפוקצ'ה ולפני האפייה מרחתי בשמן זית- יצא מעדן. ניתן באותה הדרך למלא בכל מילוי שאוהבים.
ניתן לאפות עוגות ועוגיות שמרים מאותו הבצק- מחסירים מלח, מוסיפים בין 1/4 ל1/2 כוס סוכר.
הבצק מעולה ויכל להתאים להכנת לחמניות רגילות או ממולאות, בסיס לפיצה, להכנת סמבוסק .
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
Average Member Rating
(1 / 5)
2 People rated this recipe
Related Recipes:
פוקצ'ה ללא גלוטן – רות טרכטמן
2014-11-08פוקצ'ה ללא גלוטן
מתכון מעולה לפוקצ'ה.
הבצק מתאים גם לסמבוסק(מברישים ביצה וזורים שומשום) ,בסיס לפיצה או לחמעג'ון.
רות טרכטמן- "טעים ללא גלוטן"
מרכיבים
- - כוס קמח ללחם
- 3 - כוסות קמח קונדיטור - לפי הצורך
- - כפית משפר אפייה
- - כפית מלח
- - כפית גרעיני דלעת טחונים - או כף סיבי קליפות פסיליום
- - בכפית סוכר
- - כף גדושה שמרים יבשים
- - כף חומץ תפוחים
- 3 - כפות שמן
- 2 - כוסות מים פושרים
- - מעט שמן זית להברשה - ומלח גס לזריה ענף רוזמרין
מנות: יחידות
הוראות
- מערבבים בקערת המערבל קמחים את כל החומרים היבשים כולל שמרים ומערבבים היטב
- מוסיפים את המלח ומערבבים
- מוסיפים את החומרים הרטובים וכוס מים פושרים
- לשים עם וו לישה תוך הוספת מעט מים מדי פעם עד לקבלת עיסה אחידה וחלקה במרקם של סלט חומוס
- מכסים ומתפיחים במקום חם עד הכפלת הנפח- כ 40 דקות עד שעה
- מוסיפים חופן קמח קונדיטור, לשים ,תוך הוספת קמח קונדיטור מדי פעם עד שמתקבל בצק,רך ונוח לעבודה.
- מחלקים לשני חלקים שוויםמרדדים על משטח מקומח לעלה עגול בעובי של כ 1 ס"מ
- מניחים על תבנית מחוררת (או על נייר אפייה בתבנית רגילה)
- מכניסים לתנור קר להתפחה- כ 20,30 דקות
- יוצרים בעזרת האצבע גומות, מושחים בשמן זית, נועצים בגומות חלקים קטנים מענף הרוזמרין , זורים מעט מלח גס.
- אופים בתנור שחומם מראש ל חום גבוה של 220 מעלות עד השחמה, כ 10,15 דקות מגישים מיד.
הערות למתכון
ניתן לאפות פוקצ'ות אישיות - על החלק השני של הבצק, פיזרתי גבינת מוצרלה מגוררת ומעט גבינה מלוחה מפוררת, סגרתי היטב ורידדתי לעלה עגול ושמנמן בקוטר התבנית הכנסתי להתפחה עם הפוקצ'ה ולפני האפייה מרחתי בשמן זית- יצא מעדן. ניתן באותה הדרך למלא בכל מילוי שאוהבים.
ניתן לאפות עוגות ועוגיות שמרים מאותו הבצק- מחסירים מלח, מוסיפים בין 1/4 ל1/2 כוס סוכר.
הבצק מעולה ויכל להתאים להכנת לחמניות רגילות או ממולאות, בסיס לפיצה, להכנת סמבוסק .
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe
כתיבת תגובה
Average Member Rating
(1 / 5)
2 People rated this recipe