fbpx

עוגת סימפוניה ללא גלוטן

Posted in : קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: ,

ראשית אפתח בהתנצלות שאין תמונה, הטעם המופלא מכפר על המחדל…
עוגה שהיא כמעט ללא קמח (גם במתכון המקורי עם גלוטן) ולכן לנו, הצליאקים, היא כל כך קלה ונוכה להכנה.
הגרסה ללא גלוטן, אינה רחוקה מהגרסה עם הגלוטן.
שי ללא גלוטן
עוגת סימפוניה ללא גלוטן
Print Recipe
עוגת סימפוניה ללא גלוטן
Print Recipe
מרכיבים
מנות:
הוראות
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. הכנת התבנית. יש להשתמש בתבנית קפיצית 26. היות ומדובר בעוגה ללא תחתית ובאפייה במים, יש "להכין" את התבנית שתתאים לעוגה. * יש להרטיב מעט נייר אפייה ולהניח אותו בתחתית התבנית. * יש להניח נייר אפייה בדפנות התבנית כאשר נייר האפייה חייב להיות גבוה מדפנות התבנית. * אטימת החלק החיצוני של התבנית. יש לאטום בעזרת נייר כסף את החלק החיצוני של התבנית(החלק התחתון עם הדפנות).
  3. טורפים את החלמונים עם רבע סוכר, מוסיפים את קמח הטפיוקה ומערבבים. מוסיפים את הגבינה וכל הנוזלים(חלב,לימון, ווניל) ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ללא גושים.
  4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר. מקציפים עד קבלת קצף גמיש ויציב אך לא קשה מידי.
  5. מוסיפים 1/4 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים את יתרת הקצף מקפלים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.
  6.  יוצקים לתבנית, מחליקים מלמעלה ואת התבנית מניחים בתוך תבנית גדולה יותר עם מים רותחים עד גובה של כ- 2/3   מהתבנית. מי שלא אטם טוב את התבנית יגלה זאת כאן...המלצה שלי, חזרו לסעיף 2 ואטמו טוב טוב את התבנית.  
  7. אופים כ-60-65 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כ-10 דקות לצינון בתוך התנור. העוגה, אין מה לעשות, צונחת בצינון.  
  8. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת צינון.
שתף את המתכון
 
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

עוגת סימפוניה ללא גלוטן

Posted in : קינוחים ומתוקים on by : שי ללא גלוטן תגיות: ,

ראשית אפתח בהתנצלות שאין תמונה, הטעם המופלא מכפר על המחדל…
עוגה שהיא כמעט ללא קמח (גם במתכון המקורי עם גלוטן) ולכן לנו, הצליאקים, היא כל כך קלה ונוכה להכנה.
הגרסה ללא גלוטן, אינה רחוקה מהגרסה עם הגלוטן.
שי ללא גלוטן
עוגת סימפוניה ללא גלוטן
Print Recipe
עוגת סימפוניה ללא גלוטן
Print Recipe
מרכיבים
מנות:
הוראות
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  2. הכנת התבנית. יש להשתמש בתבנית קפיצית 26. היות ומדובר בעוגה ללא תחתית ובאפייה במים, יש "להכין" את התבנית שתתאים לעוגה. * יש להרטיב מעט נייר אפייה ולהניח אותו בתחתית התבנית. * יש להניח נייר אפייה בדפנות התבנית כאשר נייר האפייה חייב להיות גבוה מדפנות התבנית. * אטימת החלק החיצוני של התבנית. יש לאטום בעזרת נייר כסף את החלק החיצוני של התבנית(החלק התחתון עם הדפנות).
  3. טורפים את החלמונים עם רבע סוכר, מוסיפים את קמח הטפיוקה ומערבבים. מוסיפים את הגבינה וכל הנוזלים(חלב,לימון, ווניל) ומערבבים עד קבלת מרקם חלק ללא גושים.
  4. מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר. מקציפים עד קבלת קצף גמיש ויציב אך לא קשה מידי.
  5. מוסיפים 1/4 מכמות הקצף לתערובת הגבינה ומערבבים את יתרת הקצף מקפלים בעדינות עד קבלת תערובת אחידה.
  6.  יוצקים לתבנית, מחליקים מלמעלה ואת התבנית מניחים בתוך תבנית גדולה יותר עם מים רותחים עד גובה של כ- 2/3   מהתבנית. מי שלא אטם טוב את התבנית יגלה זאת כאן...המלצה שלי, חזרו לסעיף 2 ואטמו טוב טוב את התבנית.  
  7. אופים כ-60-65 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה עוד כ-10 דקות לצינון בתוך התנור. העוגה, אין מה לעשות, צונחת בצינון.  
  8. מוציאים ומצננים לחלוטין על רשת צינון.
שתף את המתכון
 
Powered byWP Ultimate Recipe

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.