8 נובמבר, 2014
חרוסת- אריאלה זר כהן
Posted in : מתכוני הגולשים on by : שי ללא גלוטן תגיות: אגוסים, חרוסת, חרוסת ללא גלוטן, פסח, קינמון, שקדים, תמרים, תפוח עץ
חרוסת ללא גלוטן
עוד מתכון נפלא לקראת פסח והפעם של אריאלה זר כהן.
האמת שחרוסת כול כך טעימה שכל פסח אנחנו שואלים למה בעצם צריך לחכות לפסח הבא על מנת להכין אותה שוב.
אז אולי לא צריך ואפשר להתענג עלייה כל השנה.
בתיאבון וחג שמח
אריאלה זר כהן
מרכיבים
- 150 - גרם תמרים מגולענים
- 300 - גרם אגוזי מלך
- 300-400 - גרם שקדים
- 250 - גרם צימוקים כהים ללא חרצנים
- תפוח עץ
- בננה
- 0.25 - כוס יין אדום מתוק
- - מעט קינמון - (לא חובה)
- - מעט אבקת זנגביל - (לא חובה)
מנות:
הוראות
- משרים את השקדים במים רותחים כ 15 דקות ומסירים את הקליפה.
- מייבשים.
- טוחנים יחד במטחנת בשר את השקדים, אגוזי מלך, צימוקים ותמרים.עד לשלב זה אפשר להכין מראש ולשמור במקרר.
- כשעה לפני ההגשה מקלפים את התפוח מרסקים בפומפייה דקה.
- מרסקים את הבננה בעזרת מזלג. מוסיפים מחצית מכמות עיסת השקדים, את היין והתבלינים ומערבבים היטב.
- את המחצית השנייה של עיסת השקדים שומרים במקרר לחג השני או מכינים לילדים כדורים קטנים וטעימים.
שתף את המתכון
Powered byWP Ultimate Recipe