המבורגר צמחוני של טלי אמתי
מרכיבים
להמבורגר
לתיבול
להרכבת ההמבורגר
הוראות
  1. להשרות את העדשים במים רותחים במשך כ-4-5 שעות.
  2. לגרד במעבד מזון באמצעות המגרדת הדקה את הגזר, הקישוא והבצל.
  3. להחליף את המגרדת בסכין מתכת ולטחון את הירקות המגורדים שבקערה+הפטריות+ פטרוזיליה+ סלרי.
  4. להוסיף לירקות הטחונים את העדשים לאחר ניקוז הנוזלים. לטחון הכל יחד כחמש דקות. עד שדק אבל גבישי.
  5. להעביר לקערה, לערבב היטב ולהשהות במקרר כמה שעות, מכוסה בניילון.
  6. להוסיף את חלב האורז או הביצים (במתכון הצמחוני), התבלינים והקונדיטור. לערבב היטב.
  7. לחמם מחבת עם שמן עד גובה חצי מהקציצה- לא להרתיח את השמן!
  8. ליצור את ההמבורגר בגודל הרצוי- אני מכינה בעזרת רינג בגודל המבורגר. בכל פעם כף מלאה של תערובת. להדק היטב ולהחליק את הרינג כלפי מעלה בעדינות. להרים את הקציצה עם שפכטל ולהחליק אל השמן החם בעדינות.
  9. משך הטיגון ארוך יחסית. לא להתפתות להפוך מוקדם מדי(: לחכות שישתזף יפה ולהפוך בעזרת מזלג.