Recipe Type: מתכונים נוספים
החרוסת של סבתא
אין בעיה לקנות חרוסת מוכנה ללא גלוטן, אבל ההבדל בין חרוסת ביתית מושלמת לבין הקנויה זה הבדל של שמיים וארץ. חרוסת של פעם (המתכון המקורי של סבתא של אשתי, עם קצת ימינה ושמאלה כי חייבים…) לפסח וללא גלוטן מיותר לציין.תמרים, קמח שקדים (שי של הטבע), אגוזים והכי חשוב יין אדום ...
קראו עודעלי סיגר במילוי בשר טחון וגרגרי חומוס
בהמשך ישיר למתכון של הכנת עלי הסיגר (למתכון לחצו כאן) ללא גלוטן, נכין מלית מיוחדת הכוללת בשר טחון בשילוב גרגרי חומוס מבושלים ומעוכים והכל ללא גלוטן – מיותר לציין. כמובן שעלי הסיגר יכולים "לקבל" כל מילוי שרוצים ואפשר להכין מהם פסטלים במילוי תפו"א, אגרול בסגנון אסייתי, בוריק טריפוליטאי או כל ...
קראו עודעלי סיגר ללא גלוטן
לוח סדנאות רשימת חנויות עלי סיגר ללא גלוטן, אני זוכר את סבתא שלי מכינה עלי סיגר ולאחר מכן פסטלים ממולאים בתפו"א או סיגרים ממלואים בבשר או בפורים פסטלים מתוקים ממולאים בשקדים ואגוזים עם מי סוכר. וכמובן אי אפשר ללא הבוריק הטריפוליטאי – עם ביצה או תפו"א, אבל בכל מקרה עם ...
קראו עודאיטליה ללא גלוטן – טורטליני בשרי
להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי ! התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה. מה צריך? לא הרבה, קמח טוב (מעניין של מי… 🙂 ) מכונת פסטה וזהו. את הטורטליני הזה בחרתי לעשות עם מילוי בשר, אפשר כמובן כל מילוי אחר, אבל ...
קראו עודבוריקיטס ללא גלוטן
מתכון מושלם של השף אמיר נבו (אמיר נבו – סדנאות בישול) הגרסה היוונית לבורקס בצק עלים. הבוריקיטס הוא מבצק פריך, דבר המקל על חיינו הצליאקים. הכנת בצק עלים ללא גלוטן היא משימה אפשרית, אבל בהחלט לא פשוטה. הכנת בצק פריך ללא גלוטן, פשוטה וקלה הרבה יותר. החלק החשוב כאן הוא ...
קראו עודמאפה כרובית טעים טעים ופריך פריך
מאפה כרובית – מתכון עם הרבה מצרכים וקל מאוד להכנה. אלו סוג המתכונים האוהבים עלי, יש בהם הרבה מרכיבים, ואם אנחנו משתמשים בחומרי גלם איכותיים (עלי אורגנו טריים, שמן זית איכותי, גבינות טובות) אז הטעם יוצא מושלם, והמחמאות לא פוסקות. בנוסף המתכון קל מאוד מאוד להכנה ולא מצריך הכנה מיוחדת. ...
קראו עודאיטליה ללא גלוטן – טורטליני
להכין פסטה טרייה בבית זה תענוג אמיתי ! התהליך הרבה יותר פשוט וקצר ממה שכולכם חושבים והטעם? אין מה להשוות לפסטה יבשה. מה צריך? לא הרבה, קמח טוב (מעניין של מי… 🙂 ) מכונת פסטה וזהו. גם כאן, כמו בכל המתכונים שלי, יש את האופציה להשתמש בתערובות קמחים מוכנות מסדרת ...
קראו עודפשטידת תרד לראש השנה (וכל השנה…)
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup][sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup][sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]בכל חג יש הבדלים בין המנהגים של יוצאי עדות המזרח לבין אשכנז. נוסח השירה שונה, נוסח התפילות, הגדת פסח מעט שונה ועוד ועוד, אבל בראש השנה מדובר בהבדל הגדול ביותר, לדעתי. כאשר הכרתי את אשתי, סיפרתי לה על הברכות של ראש השנה ועל "סדר" ...
קראו עודSpinach Quiche for Rosh HaShana (and for the rest of the year too)
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup][sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup][sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup] On every holiday there are differences between the customs of the Sephardim and Ashkenazim. The wording of the songs is different, the wording of the prayers, the Passover Haggadah is a little different, and more and more, but Rosh Hashanah has the biggest ...
קראו עודפשטידת כרישה לראש השנה (וכל השנה…)
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]בכל חג יש הבדלים בין המנהגים של יוצאי עדות המזרח לבין אשכנז. נוסח השירה שונה, נוסח התפילות, הגדת פסח מעט שונה ועוד ועוד, אבל בראש השנה מדובר בהבדל הגדול ביותר, לדעתי. כאשר הכרתי את אשתי, סיפרתי לה על הברכות של ראש השנה ועל "סדר" ראש השנה. היא לא ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,235)
- חנוכה – החג שלנו! (2,995)