Recipe Type: טבעוני
החרוסת של סבתא
אין בעיה לקנות חרוסת מוכנה ללא גלוטן, אבל ההבדל בין חרוסת ביתית מושלמת לבין הקנויה זה הבדל של שמיים וארץ. חרוסת של פעם (המתכון המקורי של סבתא של אשתי, עם קצת ימינה ושמאלה כי חייבים…) לפסח וללא גלוטן מיותר לציין.תמרים, קמח שקדים (שי של הטבע), אגוזים והכי חשוב יין אדום ...
קראו עודעלי סיגר ללא גלוטן
לוח סדנאות רשימת חנויות עלי סיגר ללא גלוטן, אני זוכר את סבתא שלי מכינה עלי סיגר ולאחר מכן פסטלים ממולאים בתפו"א או סיגרים ממלואים בבשר או בפורים פסטלים מתוקים ממולאים בשקדים ואגוזים עם מי סוכר. וכמובן אי אפשר ללא הבוריק הטריפוליטאי – עם ביצה או תפו"א, אבל בכל מקרה עם ...
קראו עודלאפה ללא גלוטן
פעם קראו לזה פיתה עיראקית, אח"כ זה הפך להיות לאפה ועכשיו הגיע הזמן לגרסת הפיתה עיראקית / לאפה ללא גלוטן. בסך הכל מדובר בפיתה גדולה שלא נוצר בה הכיס המפורסם של הפיתה הקטנה ולכן יותר קל לנו להכין אותה. גם במתכון זה יש את האפשרות להשתמש בתערובת קמחים מוכנה מסדרת ...
קראו עודטורטייה ללא גלוטן
טורטייה היא לחם עגול, מעיין פיתה ללא שמרים (ולכן ללא תפיחה) שמקורו במקסיקו שבמרכז אמריקה. כיום הטורטייה נפוצה בכל העולם, כאשר ישנם שני סוגי טורטיות עיקריים טורטיה מקמח תירס והשנייה מקמח חיטה (בעידן הצליאק נולדה לה גם הגרסה השלישית – טורטייה ללא גלוטן, למרות שהמקורית מקמח תירס היא ללא גלוטן) ...
קראו עודGluten Free Tortilla
Tortilla is a round bread, a pita without yeast (and hence it doesn't rise) originating in Mexico and Central America. Today, the tortilla is common all over the world. There are two types of tortillas: corn tortillas and wheat flour (in the celiac era, the third version – gluten free ...
קראו עודפיתות חומוס ללא גלוטן
פיתות חומוס ללא גלוטן הרבה מאוד חוששים מטעמו הדומיננטי של החומוס וכיצד הוא ישפיע על הפיתות. במתכון זה, יש כ- 15% קמח חומוס ולכן טעמו לא יורגש באופן אגרסיבי ומצד שני נהנה מעושרו החלבוני של החומוס. החומוס עשיר מאוד בחלבון (18%-23%) וככול שיש לנו יותר חלבון בקמח ללא גלוטן, ככה ...
קראו עודGluten Free Hummus Pitas
Gluten-free Hummus Pita Many people fear the dominant flavor of hummus and how it will affect the pita. In this recipe, there is about 15% chickpea flour and therefore its taste will not be felt aggressively but we will still enjoy the protein richness of hummus. Hummus is very rich ...
קראו עודלחם אמרנט עם זרעי טף
[sg_popup id="2" event="onload"][/sg_popup]* אמרנט – פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בברזל, בנחושת, במגנזיום ובאומגה 3. * טף – עשיר מאוד בברזל, סידן, חלבון. מכיל את כל 8 חומצות האמינו (כולל אחת די נדירה, ליזין, התורמת באופן משמעותי לצמחיה והתפתחות אצל ...
קראו עודמעמול / עוגיות תמרים ללא גלוטן
אחד מזיכרונות הילדות שלי, זה עוגיות המעמול של דודה שלי. המצחיק הוא, שהיו לי יחסי אהבה / שנאה עם עוגיות המעמול (בזמנו הם היו כמובן מעמול עם גלוטן ולא כמו היום מעמול ללא גלוטן). מצד אחד, לא התחברתי לממרח התמרים, מצד שני הריח המשכר של מי הוורדים, הטעם של שבבי ...
קראו עודלביבות טבעוניות וללא גלוטן
אם הם לא היו מטוגנות, הייתי שמח לאכול לביבות כל יום ואפילו פעמיים ביום…. את הלביבות האלו הכנתי עבור רחל טלשיר, בעלת מדור האוכל, לאכול או לא לאכול בעיתון הארץ. האתגר היה לביבות טבעוניות, ללא גלוטן וכמה שפחות טיגון. האמת שהאתגר היה די פשוט, שכן קמח החומוס, העשיר בחלבון, מהווה ...
קראו עודגם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי.
מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן.
לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).
הפוסטים הנצפים ביותר
- BARBARY – מוצרים ללא גלוטן (3,232)
- חנוכה – החג שלנו! (2,991)