תירס

אין תגובות | אוקטובר 31, 2014

התירס היינו הדגן הגדול ביותר בעולם(אכן כן, לא מדובר בירק) ולשמחתנו, הצליאקים, קמח תירס קיים בשוק הישראלי כבר הרבה מאוד שנים והוא כמובן ללא גלוטן.ישנם שני סוגי קמח תירס. צהוב ולבן.
הקמח תירס הלבן, לפחות אלו שאני נתקלתי בהם, תמיד טחונים דק מאוד ואפילו ברמת אבקה כגון ה”מסה הרינה” שאיתו מכינים את הארפה או טורטיות.
את קמח התירס הצהוב ניתן למצא במגוון רחב יותר של רמת טחינה, באריזות שונות(וואקום, שקיות,קופסאות) והוא פופלארי הרבה יותר.

התירס בעשיר קרטנואידים, דל בנתרן, מכיל אשלגן, ברזל, מגנזיום, אבץ,  וויטמיני B ומעט סידן.

shay-logo

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *