תורמוס
עוד קיטניה שפרצה לעולם הצליאקים רק לאחרונה.
הרכב התורמוס דומה מאוד לזה של הסויה, אבל להבדיל מהסויה טעמה מאוד עדין, מעט אגוזי והרבה פחות דומיננטי מטעמה של הסויה.
קטניות באופן כללי נחשבות למשביעות בשל עושרן בחלבונים יותר מאשר כל מזון צמחי אחר.
התורמוס הוא אחד מהקטניות העשירות ביותר בחלבון (38 גר' ל- 100 גר) ולכן לא מפתיעה העובדה כי מחקרים גילו שלחם תורמוס נותן תחושת שובע יותר מלחמים אחרים (כולל לחמי קטניות) ואף מונע התעוררות רעב גם לאחר זמן רב.
בנוסף התורמוס עשיר בסיבים תזונתיים, סידן, ברזל ואשלגן.
בונוס נוסף, "על חשבון הבית" מבית התורמוס הוא כמות הקלוריות הנמוכה שלו.
מעבר לכל היתרונות הבריאותיים של קמח זה, יש לו יתרון מאוד משמעותי באפייה. בשל הכמות הגבוה של חלבונים מאוד נוח לעבוד עם קמח זה. שילוב של קמח זה עם קמח עשיר בעמילין נותן מרקם מושלם לאפייה.
posted by ינון on 26/04/2015
מה ניתן להכין מקמח תורמוס, הוא מר מאוד?
posted by שי ללא גלוטן on 26/04/2015
היי ינון.
קמח תורמוס הוא אכן בעל מרירות מסוימת.
הוא לא מר מאוד, אבל בהחלט בעל מרירות המזכירה מאוד את קמח שיבולת השועל.
ניתן לעשות ממנו הכל, כולל מתוקים (דובשניות למשל), כל עוד שמים במינון הנכון.
זה קמח שלא נשים ממנו יותר מאשר 10%-15% מכמות סך כל הקמחים (כלומר אם יש לנו סה"כ 1 ק"ג תערובות של קמחים, אז 100-150 גרם יהיה קמח תורמוס ו 850-900 גרם שאר הקמחים).