תורמוס

2 תגובות | אוקטובר 31, 2014

קמח תורמוס
עוד קיטניה שפרצה לעולם הצליאקים רק לאחרונה.
הרכב התורמוס דומה מאוד לזה של הסויה, אבל להבדיל מהסויה טעמה מאוד עדין, מעט אגוזי והרבה  פחות דומיננטי מטעמה של הסויה.
קטניות באופן כללי נחשבות למשביעות  בשל עושרן בחלבונים יותר מאשר כל מזון צמחי אחר.
התורמוס הוא אחד מהקטניות העשירות ביותר בחלבון (38 גר’ ל- 100 גר) ולכן לא מפתיעה העובדה כי מחקרים גילו שלחם תורמוס נותן תחושת שובע יותר מלחמים אחרים (כולל לחמי קטניות) ואף מונע התעוררות רעב גם לאחר זמן רב.
בנוסף התורמוס עשיר בסיבים תזונתיים, סידן, ברזל ואשלגן.
בונוס נוסף, “על חשבון הבית” מבית התורמוס הוא כמות הקלוריות הנמוכה שלו.
מעבר לכל היתרונות הבריאותיים של קמח זה, יש לו יתרון מאוד משמעותי באפייה. בשל הכמות הגבוה של חלבונים מאוד נוח לעבוד עם קמח זה. שילוב של קמח זה עם קמח עשיר בעמילין נותן מרקם מושלם לאפייה.

תגובות (2)

  1. posted by ינון on אפריל 26, 2015

    מה ניתן להכין מקמח תורמוס, הוא מר מאוד?

      הגב
    • posted by שי ללא גלוטן on אפריל 26, 2015

      היי ינון.
      קמח תורמוס הוא אכן בעל מרירות מסוימת.
      הוא לא מר מאוד, אבל בהחלט בעל מרירות המזכירה מאוד את קמח שיבולת השועל.
      ניתן לעשות ממנו הכל, כולל מתוקים (דובשניות למשל), כל עוד שמים במינון הנכון.
      זה קמח שלא נשים ממנו יותר מאשר 10%-15% מכמות סך כל הקמחים (כלומר אם יש לנו סה”כ 1 ק”ג תערובות של קמחים, אז 100-150 גרם יהיה קמח תורמוס ו 850-900 גרם שאר הקמחים).

        הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *