שיבולת שועל
עם קמח שיבולת השועל יש בעיה.
למרות שמדובר בדגן שאינו מכיל גלוטן, מאוד קשה להשיג אותו (לפחות בארץ) כשהוא נקי מגלוטן. היות ובדרך כלל מגדלים את שיבולת השועל בקירוב לשדות חיטה או שמובלים אותם לארץ ביחד עם חיטה ולכן יש חשש לזיהום מישני.
לאחרונה ניתן למצא קצת יותר קמח שיבולת שועל ולא נותר לי לקוות שבעתיד קמח זה יהיה זמין ככול הקמחים ללא גלוטן.
לשיבולת השועל יתרונות רבים, היא בעלת ערך קלורי גבוה מעצם היותה דגן היא עשירה בפחמימות מורכבות, בעלות ערך תזונתי גבוה. השומנים הם שומנים רווים ולכן הם בריאים ונחוצים לגוף.
כמו כן שיבולת השועל עשירה בשני סוגים סיבים:
1. מסיסים. סיבים המסיסים במים והם תורמים במידה ויש בעיות לחץ דם או כולסטרול (ונובע מכך בעיות לב).
2. לא מסיסים. סיבים שאינם מסיסים במים. סיבים אלו אינם מתעכלים בגוף ולכן הם יגרמו לתחושת שובע, וישמשו "כפועלי נקיון" של הגוף.
שיבולת השועל עשירה בויטמין B1, E ויותר מ – 20 סוגים של פוליפנולים ייחודיים העוזרים להגנה מפני פטריות ועוד.
שיבולת השועל מזכירה מעט את הקמח המלא, טעמה עדין, היא נוחה לעבודה אבל כמות גדולה מידי של קמח זה יגרום ללחם/מאפה להיות דחוס מידי וללא אווריריות.
posted by שרון on 03/11/2015
שי שלום, אני מחפשת מתכון טוב ללחם שיבולת שועל ללא גלוטן. את הקמח אני יכולה להשיג, הבעיה שהלחם לא יוצא טעים.
אני מודעת לכך שישנם תחליפים רבים אחרים ללא גלוטן אולם מאחר ורק על הקמח הזה ניתן לברך ברכת "המוציא לחם מן הארץ" , מבין כל הקמחים נטולי הגלוטן, אני מאוד רוצה לנסות ולהצליח להכין לחם טעים מהקמח הזה.
אשמח לסיוע.
posted by שי ללא גלוטן on 05/11/2015
חשוב להדגיש שעם שיבולת שועל יש בעיה גם אם היא נקייה מגלוטן.
בשבולת שועל יש חלבון שהוא מאותה משפחה של הגלוטן ויש צליאקים שרגישים גם לגלוטן זה.
ועכשיו לעצם שאלתך…
את יכולה להוסיף כמות קטנה של שיבולת שועל לכל מתכון אחר ובכך להפוך את הלחם ללחם שניתן לברך עליו ברכת המוציא.
הלחם לא חייב להיות 100% משיבולת שועל.
שי.
posted by יוסי on 26/09/2016
נראה לי שצריך רוב (51%) שיבולת שועל בשביל המוציא.
posted by שי ללא גלוטן on 26/09/2016
אני בטח ובטח לא בר סמכא בנושא, אבל רב מסויים אמר לי שמספיק שאחוז השיבולת שועל אינה בטלה בשישים.
לי באופן אישי אין ידע מספיק בנושא.
שי.
posted by חרדון מצוי on 15/03/2017
רוב, ובטל בשישים, לא משחקים תפקיד כלל בנושא המוציא או מזונות, מי שהשתמש במינוח כזה זה פשוט לצורך השאלת מינוח כדי לתאר סבירות גבוהה של דומיננטיות של הקמח ההוא, מבחינת טעם וחשיבות המרכיב בתערובת ולא שנעלם במיעוטו, באתר מסוים ראיתי גם מי שהמליץ על 60?% ולא מטעם רוב, אלא נימק שיודגש נוכחותו וטעמו, כנראה שהמשיב לא יודע שטעם השיבולת שועל עשוי להיות מודגש גם ב30% וכדומה, (שלא לדבר אם הוא כבר מריר כמו שממהר להיות) ברור שכמו ששי הציע להטיל קצת כתבלין, אין לכך משמעות, אבל הוא כמעט הלך בכיוון הנכון, לשים כמות שנוכחותה לא תיעלם, או מבחינת הטעם, או המראה או המקרם המתזכרים את שילוב הטעם לכל הפחות, מקווה שהצלחתי לסכם
posted by יואל on 05/10/2016
האם יש לכם מושג היכן נתין להשיג את הקמח הזה ?
זה דחוף לי מאוד מאוד
תודה רבה מראש
posted by שי ללא גלוטן on 04/11/2016
דג"ש הם המשווקים של הקמח, כדאי להרים להם טלפון ולשאול, יש להם שירות לקוחות טוב מאוד.
שי.
posted by יצחק on 19/07/2018
לכאורה אם לוקחים שבולת שועל שלמה (לא מוכנה לדייסה שהיא לאחר חצי בישול ע"י אדם) וטוחנים במכונה לטחינת תבלינים חדשה ונקיה, יוצא קמח ללא חשש, שהרי התערבות הקמחים האחרים היא בעיקר בקמח שהוא דק ומתעופף משק לשק, מה שאין כן הגרגרים. וע"י כך אפשר לעשות קמח שבולת שועל במחיר אפסי, וכדי לשפר את איכות הלחם אפשר להוסיף קמח תפו"א (בכשר לפסח בוודאי אין חשש חיטה) וכן קמח חומוס וסויה שטוחנים באותה שיטה, שבודאי אין בזה חשש של תערובת חיטה, ואמורה להתקבל תוצאה מעולה, אבקש תגובות כי אנחנו חדשים בשטח.
בענין ברכת המוציא, אמנם אין צורך בשיעור גבוה של דגן כפי שנאמר לעיל, אבל יש לזכור שלענין ברכת המזון אין הדבר כך, ואם לא אכלת כזית מהדגן צריך לשאול רק אם ניתן לברך ברכת המזון (גם זה לא כ"כ פשוט…), ולכן באחוז קטן מדי יכול להיות שמברכים בסוף הסעודה בורא נפשות. יצחק.