פירות יבשיים

אין תגובות | אוקטובר 31, 2014

אומנם לא מדובר בקמחים נטו, אבל יש הרבה מאוד שימושים בפירות יבשים בעולם הצליאקים.

אני אנסה לרכז כאן כמה שיותר.

חשוב מאוד!!! לשים לב שלפעמים מערבבים פירות יבשים עם קמח על מנת למנוע הידבקות ולכן יתכן והפרי עצמו נקי מגלוטן אבל כמובן שלא ניתן להשתמש בו בשל המגע עם הקמח.

* אגוזי ברזיל -אגוז ברזיל עשיר מאוד מגנזיום, ויטמין , חלבונים,    פחמימות ובעיקר סלניום (סלניום הוא מינרל קורט חשוב בגוף האדם  ולפי ה- FDA  עוזר במניעת מחלות לב).לצערי, האגוז עשיר  גם  שומנים.

* אגוזי מקדימה -עץ אגוז זה מקורו באוסטרליה . כמו רוב האגוזים גם    הוא עשיר בשומנים, אבל צריכתו בכמות קטנה מאוד מומלצת. אגוז  מקדימה עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמין B, חומצה פולית ,מגנזיום  וברזל.

* קשיו – קודם כל הטעם. אין כמו קשיו!!!  חוץ מהמחיר המכובד שלהם  הם עשירים באבץ, אשלגן, זרחן, מגנזיום ,סידן וברזל (6.7 מ”ג ל-100  גרם).

* שקדים – עשיר בסידן, אשלגן, ויטמין –Bוכמו כולם טעים להפליא.

* גרעיני חמניות – בעלי ערך תזונתי נפלא למשחק כדורגל במיוחד אם מכבי נותנת בראש 🙂 עשירים מאוד בויטמין B

* גרעיני דלעת – האמת? בעיקר טעימים.

* פיסטוק חלבי – הטעם, הטעם ושוב הטעם. הפיסטוק עשיר בסיבים  תזונתיים ובחומצות שומן חיוניות, אבל בעיקר בקלוריות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *