אורז מלא

2 תגובות | אוקטובר 31, 2014

ישנן שני סוגי קמח אורז. קמח אורז מלא וקמח אורז לבן (רגיל).
קמח האורז הוא אולי אחד מהמרכיבים העיקריים במטבח ללא הגלוטן.
מרקמו מעט גרגירי אך ניתן לשיפור עם שילוב של קמח טפיוקה וכמות נכונה של נוזלים. טעמו אינו דומיננטי, הוא אינו עשיר בחלבונים ואינו עשיר בעמילן ולכן הוא “משהו באמצע” מבחינת סוגי הקמחים.

קמח אורז מלא מגיע אלינו כפי שהוא בטבע, כולל את הנבט והקליפה. בתהליך עיבוד האורז הלבן, מוציאים ממנו את הנבט והקליפה.
הנבט והקליפה עשירים בויטמנים ומינרלים בשל יעודם באורז.
תפקיד הקליפה הוא לשמור על האורז מפני מזג האוויר ומחלות ולכן יש בה סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
הנבט תפקידו להמשיך את החיים ולכן יש בו ויטמינים ושמן שיעזרו לנבט לאחר נביטתו להתקיים.
כאשר באנו והוצאנו את הנבט והקליפה נשארנו עם קמח שרובו עמילן ותועלתו מבחינה תזונתית נמוכה.

בקמח אורז מלא כמויות מרשימות של אשלגן, אבץ, מגנזיום.

shay-logo

תגובות (2)

  1. posted by אירנה on פברואר 16, 2017

    אם אני טוחנת אורז מלא – זה בעצם הקמח אורז?…..

      הגב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *