אורז מלא
ישנן שני סוגי קמח אורז. קמח אורז מלא וקמח אורז לבן (רגיל).
קמח האורז הוא אולי אחד מהמרכיבים העיקריים במטבח ללא הגלוטן.
מרקמו מעט גרגירי אך ניתן לשיפור עם שילוב של קמח טפיוקה וכמות נכונה של נוזלים. טעמו אינו דומיננטי, הוא אינו עשיר בחלבונים ואינו עשיר בעמילן ולכן הוא "משהו באמצע" מבחינת סוגי הקמחים.
קמח אורז מלא מגיע אלינו כפי שהוא בטבע, כולל את הנבט והקליפה. בתהליך עיבוד האורז הלבן, מוציאים ממנו את הנבט והקליפה.
הנבט והקליפה עשירים בויטמנים ומינרלים בשל יעודם באורז.
תפקיד הקליפה הוא לשמור על האורז מפני מזג האוויר ומחלות ולכן יש בה סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים.
הנבט תפקידו להמשיך את החיים ולכן יש בו ויטמינים ושמן שיעזרו לנבט לאחר נביטתו להתקיים.
כאשר באנו והוצאנו את הנבט והקליפה נשארנו עם קמח שרובו עמילן ותועלתו מבחינה תזונתית נמוכה.
בקמח אורז מלא כמויות מרשימות של אשלגן, אבץ, מגנזיום.
posted by אירנה on 16/02/2017
אם אני טוחנת אורז מלא – זה בעצם הקמח אורז?…..
posted by שי ללא גלוטן on 20/02/2017
בהחלט 🙂