לחם טף ועגבניות מיובשות – ללא גלוטן מה לא נאמר על אותו דגן ללא גלוטן, הטף? למזלנו, הטף, הנחשב כמזון על, הוא ללא גלוטן. מדובר בדגן הזעיר ביותר אנושות מכירה, הוא גדל באתיופיה ואך ורק באתיופיה והמדינה היחידה בעולם שיש לה יצוא של טף היא ישראל וזה בזכות כמות האתיופים ...
פלאפל ללא גלוטן כל כך קל ופשוט ומנגד כל כך טעים, עם שמן טרי וטוב זה אפילו בריא. בכלל בתור אחד שמבשל הרבה ולא מעט ארוחות גורמה, לפעמים האוכל הפשוט ביותר, הבסיסי ביותר הוא גם הטעים ביותר ובאופן אישי אני חושב שפלאפל הוא אחד מאותם מאכלים.
גם כלבים יכולים להיות צליאקים ובמיוחד כלבים מהגזע סטר אירי. מזל שפיצה ובורקס הם לא המעדן החביב עליהם....
טף - דגן הגדל בעיקר באתיופיה, הוכרז כמזון על מכיל את כל שמונה חומצות האמינו החיוניות לגוף האדם. הוא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
בעולם יש יותר מ80,000 זנים מוכרים של אורז !!!
אמרנט - הפלא האצטקי. באמרנט יש פי שלושה סיבים מאשר בחיטה, פי שניים יותר סידן מבחלב, עד 18% חלבונים, עשיר בסידן, בבברזל, בנחושת ובמגנזיום
החומוס מוזכר, כנראה, כבר בתקופת התנ"כ בשמו המקורי "חמצה" כאשר בועז הציע לרות המואביה לרדת על צלחת חומוס... "וַיֹּאמֶר לָה בֹעַז לְעֵת הָאֹכֶל, גֹּשִׁי הֲלֹם וְאָכַלְתְּ מִן הַלֶּחֶם, וְטָבַלְתְּ פִּתֵּךְ בַּחֹמֶץ"
שמה הלועזי של המחלה צליאק, מקורו במילה היוונית קוליאקוס , שפירושה "של הבטן" – כאבי בטן. לפחות אצל הנסיכה שלי - כאבי בטן הם בהחלט התיאור הנכון 🙁
עֲמִילָן הוא פולימר, רב-סוכר המורכב מיחידות חוזרות של גלוקוז ובמילים אחרות עמילן הוא סוכר. לכן ככול שלועסים יותר את הלחם, כך טעמו נהיה מתוק יותר (שרשרת הסוכרים מתפרקת לגלוקוז).